۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۷۴۱۳۸۹
میراحمدی:

حدود ۴۹ درصد زائران از مرز مهران به کشور بازگشته‌اند

حدود ۴۹ درصد زائران از مرز مهران به کشور بازگشته‌اند
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه حدود ۴۹ درصد زائران از مرز مهران بازگشته‌اند، در مورد مشکلات سامانه سماح نیز تصریح کرد: مسئولان مربوطه در مورد این قضیه بهتر است توضیح دهند، چرا که خودِ ما هم دچار مشکلاتی شدیم.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، سیدمجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی پنجشنبه در گفت‌و‌گویی تلویزیونی اعلام کرد: به فضل الهی شاهد رضایتمندی زائران اربعین بودیم به کرات در همه مرزها میان زائرین ( چه در مسیر رفت و چه برگشت) حضور پیدا می‌کردیم و از شرایط رضایت داشتند و اربعین امسال را در قیاس با سال‌های گذشته بسیار متفاوت می‌دانستند.

وی افزود: سال‌های گذشته با چند چالش مهم مواجه بودیم و بعضی از آن‌ها نیز مکرر در حال تکرار بود، البته امسال مسأله گرمای هوا نیز اضافه شده بود که برای آن باید تدبیر می‌شد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: یکی از این چالش‌ها، ماندگاری زائران بود، بعضی موارد سیل جمعیت باعث بروز مشکلاتی می‌شد و هر لحظه احساس می‌کردیم امکان دارد با خطر بزرگی مواجه شویم، به همین دلیل ماندگاری در پشت مرزها خیلی طول می‌کشید، برای حل این موضوع برنامه‌ریزی مفصلی انجام دادیم، مرز خسروی دو درب خروجی داشت که کار را سخت کرده بود، از طرفی تعداد گیت‌های عراق بسیار محدود بود و سرعت کُندی داشت. ما با عراقی‌ها مذاکراتی برای حل این مسأله انجام دادیم، در همین راستا دو درب خروجی در مهران به 5 درب تبدیل و ۳۰ گیت عراقی بیش از ۴ برابر شد.

میراحمدی افزود: توافق کرده بودیم اطلاعات پلیس گذرنامه ما پس از کنترل توسط کارکنان فراجا مستقیم وارد سیستم‌های عراقی شود و آن‌ها کنترلی انجام ندهند که در نتیجه این کار ماندگاری زائران در مرز مهران که چند ساعت زمان می‌برد را به چند دقیقه کاهش داد.

وی تصریح کرد: مرز خسروی ۲۴ ساعته شد، از حشدالشعبی که امنیت را برقرار کرد، تشکر می‌کنیم و درب‌های خروجی نیز زیاد شد، گیت‌ها از 50 گیت به 92 گیت افزایش پیدا کرد. گیت‌های مرز تمرچین نیز از بیست گیت به ۲۸ گیت افزایش پیدا کرد و شبانه‌روزی شد، از طرفی تعداد گیت‌های مرز چذابه از 24 گیت به 36 گیت رسید و به اتباع خارجی اختصاص یافت، تعداد گیت‌های مرز باشماق نیز از دو گیت به دوازده گیت افزایش یافت.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه برای عبور تا ۶ میلیون زائر برنامه‌ریزی کرده بودیم، گفت: طول سفر از ابتدای ماه صفر قرار داده شد و بیش از یک میلیون زائر از اول تا دهم ماه صفر عازم شده بودند، از آنجایی که موکب‌های عراقی کارشان را از دهم ماه صفر شروع می‌کنند، باید در این بازه زمانی موکب‌های ایرانی را گسیل می‌کردیم و امور مدیریت می‌شد تا زائران در مرزهای خودمان یا شهرهای عراق دچار مشکل نشوند.

میراحمدی گفت: خروج از مرز مهران 47.1 درصد بوده است، مرز شلمچه بیش از 25 درصد، چذابه 9.5 درصد، خسروی 15.3 درصد، تمرچین 1.5 درصد و باشماق1.3 درصد بوده است.

وی با بیان اینکه حدود 49 درصد زائران از مرز مهران بازگشته‌اند، مورد مشکلات سامانه سماح نیز تصریح کرد: مسئولان مربوط در مورد این قضیه بهتر است توضیح دهند، چرا که خودِ ما هم دچار مشکلاتی شدیم. به هر جهت در مجموع امسال سال موفقیت‌آمیزی بود که ان‌شاالله برای سال آینده امور کامل خواهد شد.

معاون وزیر کشور همچنین در مورد مشکلات فعلی حمل و نقل مرز مهران، گفت: اگر به بیانیه‌های ستاد مرکزی اربعین توجه می‌کردید، متوجه می‌شدید که دائما در مورد این روزها هشدار می‌دادیم؛ پیش از روز اربعین که در مرزها حضور داشتیم، رانندگان به کمبود مسافر اعتراض می کردند؛ رخ دادن این حوادث را پیش‌بینی می‌کردیم، با این حال الآن این شرایط در حال کنترل است و آقایان مخبر و وحیدی امور را پیگیری می‌کنند. نگرانی عمده‌ای نداریم، این شرایط موجب شده است ماندگاری زائران طولانی شود، اما باید در نظر گرفت ماندگاری در مرز مهران پیش از این به ۳۶ ساعت رسیده بود، در حالی که پیش از امروز، ماندگاری در مرز، نیم ساعت بود که ان‌شاالله این مشکل نیز حل خواهد شد.

میراحمدی در مورد تأمین آب شُرب نیز، تصریح کرد: می‌توانستیم این موضوع را برعهده موکبان قرار دهیم، اما امکان نداشت در مورد آن ریسک کرد، از طرفی 140 میلیون بطری آب تهیه و ۳۱۰ هزار قالب یخ بیست کیلویی را تولید و سردخانه ایجاد کردیم، تأمین و نگهداری آب در گرما کار بزرگی بود که انجام شد، هیچ زائری در مرز برای یک لحظه مشکل آب خنک نداشت، باید این را نیز در نظر داشت که شرکت‌های دانش‌بنیان در این مسیر به ما کمک کردند.

وی افزود: موضوع دیگر این بود که صد هزار زائر پاکستانی وارد ایران شدند، شرط ما برای پاکستان این بود که این زائران با اتوبوس خودشان وارد ایران شوند که این شرط به طور کامل محقق نشد و بخش کمی از آن‌ها با اتوبوس وارد ایران شدند، ما این‌ها را پذیرش و با اتوبوس‌های خودمان جابه‌جا کردیم که این مسأله برنامه‌ریزی‌های ما را نیز دچار مشکل کرد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در مورد گذرنامه، گفت: سال قبل زائران برای دریافت گذرنامه مدتی معطل شدند، امسال با عراقی‌ها مذاکراتی کردیم مبنی بر اینکه چند نوع سند برای ورود به عراق استفاده شود، به عنوان مثال گذرنامه ویژه اربعین در دستور کار قرار گرفت، دیگر اینکه گذرنامه‌هایی که منقضی شده بود یا اعتبار کمی داشت با یک مُهر قابل استفاده شد؛ بنابراین مشکل تعدای زیادی زائر حل شد.

میراحمدی گفت: وضعیت فروش بلیت سفر هوایی و نظارت بر آن بهتر از سال‌های قبل بود، برقراری هزار پرواز با طرف عراقی هماهنگ شد، از طرفی افزایش جمعیت مسافر هوایی را نیز شاهد بودیم.

وی افزود: بخش غالب بلیت‌ها بیش از نرخ مصوب نبود، مواردی بود که قیمت بلیت‌ها قدری افزایش داشت که این افزایش قیمت هم تا ۵۰۰ هزار تومان یا یک‌میلیون تومان بود، البته پروازهای خارجی العراقیه و... قیمت‌های خودشان را داشتند، قیمت‌های اعلام شده، برای ایرلاین‌های خودمان است، به دنبال این هستیم تا برای سال آینده این مشکلات هم بهبود یابد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: ان‌شاالله تا چند ساعت دیگر در مرز مهران نزدیک به دو هزار دستگاه اتوبوس آماده خواهد شد، چرا که موج دیگر بازگشت هم از دوزاده شب آغاز خواهد شد، با تمهیداتی که اندیشیده شده و بازگشت ۷۰۰ دستگاه اتوبوس از خاک عراق و امکاناتی که شهرداری‌ها در سطح کشور بسیج می‌کنند، کمک‌های نیروهای مسلح (که جا دارد از کمک‌های آنان در همه زمینه‌ها تقدیر و تشکر کنیم)، پیگیری وضعیت تاکسی‌های اینترنتی، ان‌شاالله بتوانند کمک بیشتری ارائه کنند، این مسأله مدیریت شود، نگرانی نداریم در این موضوع، فقط مدت ماندگاری را بیشتر می‌کند.

میراحمدی در مورد سفر با قطار نیز، افزود: راه‌آهن شلمچه_ بصره که مخبر چند روز قبل شروع آن را افتتاح کرد، یکی از طرح‌هایی است که کمک قابل‌توجهی به حمل و نقل زوار می‌کند. دولت و رئیس‌جمهور به این مسأله اهتمام جدی دارند، ان‌شاالله با سرمایه‌گذاری‌های اساسی این کار انجام شود.

وی تصریح کرد: براساس آخرین آمار کمیته بهداشت و درمان و امداد و نجات، بیش از سه میلیون نفر خدمات درمانی دریافت کرده‌اند، اعم از خدمات سرپایی و کسانی که نیاز به عمل‌های سنگین داشتند. برخی از زائران غیرایرانی منتظر اربعین هستند تا به مراکز درمانی ایران مراجعه کنند، چون سطح دانش پزشکان و کادر درمانی ما فوق‌العاده است. تعداد فوتی‌ها تا الآن ۹۹ نفر است که متأسفانه ۲۲ نفر از فوتی‌های ما خودشان را بیمه نکرده‌اند، از حدود ۴ هزار نفری که مصدوم شده‌اند، حدود ۷۰۰ نفر خودشان را بیمه نکرده‌اند و سخت هم پشیمان هستند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین در مورد وضعیت موکب‌ها گفت: یکی از مشکلاتی که سال قبل داشتیم، عبور موکب‌های ما از مرز بود که بخشی از نذورات مردم دچار مشکل شد، اما امسال به دلیل هماهنگی‌ با دولت عراق، موکب‌ها به راحتی از مرز عبور کردند و سختی‌های گذشته را نداشتند، ۳۲۴۷ موکب مردمی فعال داشتیم که هنوز هم برخی فعال‌ هستند که هزار و نهصد و ۵۵ موکب در عراق فعال بودند.

میراحمدی اضافه کرد: بیش از بیست میلیون نفر شب‌خواب آماده بود و نزدیک به ۱۰۶ میلیون پرس غذا موکب‌های ایرانی خدمات ارائه کردند، موکب‌ها هیچ مشکلی نداشتند و سطح رضایتمندی آن‌ها خوب بود.

وی درباره مهمترین چالش ستاد اربعین برای سال آینده، گفت: قطعا گرمای هوا بیشتر است، حتما باید برنامه‌هایی را برای موضوع گرما داشته باشیم، مهمترین چالش ما حمل و نقل است، الحمدالله امسال شرایط خوبی داشتیم و هر زمان به پایانه مرزی مراجعه می‌شد، بلیت مهیا بود؛ دولت مجوز واردات دو هزار دستگاه اتوبوس را داده بود که به اربعین نرسید.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: مشکل حمل و نقل کشور به برکت اربعین و زائران انشاالله حل خواهد شد، زائران عزیز که در عراق هستند هرچه زودتر برگردند زیرا موکب‌های مردمی تا بیش از فردا قادر به ادامه فعالیت نیستند.

ارسال نظرات