۱۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۱
کد خبر: ۷۵۹۰۶۷
شرح حدیث؛

رحم کردن به یکدیگر

رحم کردن به یکدیگر
کسی که ترحم نکند به حال دیگران رحمت در رفتار و گفتار خود نسبت به دیگران نداشته باشد دیگران هم نسبت به او رحمت نخواهند داشت.

به گزارش گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای طبق سنت مرسوم در ابتدای جلسه درس خارج فقه به بیان و شرح حدیثی اخلاقی می پردازند که در ادامه می‌خوانید.

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
الحمدلله رب العالمین

و من کلام للنبی صلّی ‌الله ‌علیه ‌و آله‌ و سلّم من لا یرحم لا یرحم.

کسی که ترحم نکند به حال دیگران رحمت در رفتار و گفتار خود نسبت به دیگران نداشته باشد دیگران هم نسبت به او رحمت نخواهند داشت. این یک احتمال در این معناست. که مراد از این جمله تعاملات اجتماعی است.

یک کلمه‌ی دیگری از آن بزرگوار روزهای قبل خواندیم که ارحم من فی الارض یرحمک من فی السماء. که مراد رحمت پروردگار عالم بود در مقابل رحمت انسان. در این روایت ظاهر این است که در این جمله مراد ترحم بندگان نسبت به یکدیگر است. یعنی در روابط اجتماعی یک وقت هست که قاعده و قانون رحمت بین مردم برقرار است که دیگران مردم آحاد مردم نسبت به یکدیگر با رحمت برخورد می‌کنند یک وقت این جور است. از خطاهای یکدیگر عفو می‌کنند گذشت می‌کنند لغزشهای یکدیگر را به قول رایج امروز مچ گیری و اذیت کردن و گیر دادن و اینها به یکدیگر را مبنای کار تعاملات خودشان قرار  نمی‌دهند، یک وقت این جور است. خب فضای جامعه طبعاً فضای ترحم خواهد بود. یک وقت نه نسبت به یکدیگر ترحم نمی‌کنند هر کدامی ...

 

ارسال نظرات