۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
کد خبر: ۷۶۲۰۹۲
بخش اول/گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به روسیه؛

از جلوه حقیقی اسلام در جهان تا قدردانی از مواضع روسیه در موضوع فلسطین

از جلوه حقیقی اسلام در جهان تا قدردانی از مواضع روسیه در موضوع فلسطین
آیت الله اعرافی در نخستین روز سفر خود به روسیه دیدارهای مختلفی با شخصیت های گوناگون روسی داشته است که در گزارش زیر به مشروح آنها می پردازیم.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی به دعوت رسمی مفتی و رئیس اداره مسلمانان روسیه، با هدف تبادل نظر با علما و اندیشمندان مسلمان و ارتقای دیپلماسی علمایی و شرکت در پنجمین اجلاسیه علمای اوراسیا عازم این کشور شد.

آیت الله علیرضا اعرافی، در اولین روز سفر به مسکو در دیدار نائب رئیس دومای روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه با برقراری مناسبات عمیق، عصر جدیدی را در مناسبات دوجانبه رقم زده‌اند، گفت: در کشور ما، این مناسبات توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان عالی‌ترین سطح مدیریت و رهبری کشور، طراحی و معماری شده است و دیگر قوا و ارکان کشور نیز اراده جدی بر ثمربخشی معماری جدید مناسبات دارند.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به تبادل هیئت‌های مختلف سیاسی اقتصادی فرهنگی بین مقامات دو کشور در سالیان اخیر گفت: ملاقات آقای پوتین رئیس‌جمهور روسیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقطه عطفی در مناسبات دو کشور محسوب می‌شود.

گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به روسیه

عضو فقهای شورای نگهبان خاطرنشان کرد: توافقنامه‌های خوبی بین دولت‌های ایران و روسیه به امضا رسیده است و شورای نگهبان به عنوان نهاد مهم در کشور، به توسعه مناسبات همه جانبه اهتمام دارد.

وی اظهار داشت: مطمئن هستیم که دولت جدید ایران نیز بر اساس سیاست راهبردی رهبر معظم انقلاب، توسعه مناسبات با روسیه را در دستور کار خواهد داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز قدردانی از پیام همدردی مقامات روسیه در پی شهادت سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، گفت: تهران و مسکو در شرایط ویژه و حساس جهانی قرار دارند و می‌توانند با اتکا به ظرفیت‌های خود، مناسبات جدیدی را در جهان طرح‌ریزی کنند و نیاز بشر امروز به مناسبات بر پایه عدالت و شکل‌گیری قدرت‌های متکثر به نفع ملت‌ها رقم بزنند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: ما معتقدیم که همه ملت‌ها و جریان‌های فکری جهان باید به شکل عادلانه و متوازن، در مناسبات جهانی نقش ایفا کنند، اما برخی، این منطق را نمی‌پذیرند؛ با این وجود، ایران و روسیه و دیگر کشور‌های همفکر باید تلاش کنند نهاد‌های علمی، معرفتی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را ایجاد کنند تا جامعه بشری، خواست خود در ایجاد مناسبات عادلانه را محقق کند.

قدردانی از مواضع روسیه در موضوع فلسطین

رئیس هیأت امنای جامعة المصطفی العالمیه در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست از مواضع روسیه در راستای توقف کشتار مردم مظلوم فلسطین قدردانی کرد و گفت: انتظار ما این است که جامعه بشری، همچنان در مقابل کشتار وحشیانه در غزه بایستد و مانع از تداوم خون‌ریزی و کشتار مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی شود.

آیت الله اعرافی همچنین همکاری‌های تهران و مسکو در مبارزه با تروریسم و برقراری صلح و امنیت در منطقه از جمله سوریه را ستود و بر تقویت این همکاری‌ها به نفع ملت‌های منطقه تأکید کرد.

قرائت انقلاب ایران از اسلام

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود قرائت انقلاب ایران از اسلام را متمایز از دیگر قرائت‌های موجود و مبتنی بر حقیقت دین و عقلانیت و قائل به تعامل میان فرهنگ‌ها، ادیان و مذاهب دانست و گفت: عدالتخواهی و ایستادگی فکری منطقی در برابر دیگر قدرت‌های زورگو و استعماری و منطق یکجانبه‌گرایی از دیگر ویژگی‌های این رویکرد انقلاب اسلامی ایران است.

وی یادآور شد: دو تفسیر دیگری از اسلام وجود دارد که یکی از آنها، غرب زده و قائل به لیبرالیسم است و از اصول اسلام دست برمی‌دارد و در اندیشه‌های غربی هضم می‌شود و علاوه بر این، تفسیر دیگری نیز متحجرانه، خشک و افراطی است که در بسیاری موارد با پشتیبانی قدرت‌های غربی تقویت شده و به ترور و افراط‌گرایی مذهبی منجر شده است.

گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به روسیه

آیت الله اعرافی گفت: قرائت سوم از اسلام که امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی منادی آن بودند، این قرائت وادادگی در برابر قدرت‌های استعماری را نمی‌پذیرد و هر گونه افراط گرایی، فرقه‌گرایی و حرکت‌های تعصبی فرقه‌ای را رد می‌کند.

در ابتدای این دیدار، الکساندر ژوکوف، نائب رئیس دومای روسیه گفت: امیدوار به ارتقای سطح مناسبات در دولت جدید ایران هستیم.

نائب‌رئیس اول دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه با تبریک برگزاری موفق انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در کشورمان گفت: مسکو به رأی مردم ایران احترام می‌گذارد و امیدوار است که روابط دوجانبه در دولت آقای پزشکیان به سطح بالاتری ارتقا یابد.

وی در این دیدار که با حضور آقای کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو برگزار شد، گفت: اکنون در دوره‌ای طلایی، بالاترین سطح اعتماد دولتی بین دو کشور ایجاد شده و برای روابط بسیار خوبی که بین ایران و روسیه برقرار شده است ارزش بسیار زیادی قائل هستیم.

وی با بیان اینکه سند موافقت‌نامه همکاری‌های جامع ایران و روسیه به مراحل پایانی رسیده و آماده ارائه به سطوح بالاتر برای امضا است، گفت: بخش قابل توجهی از توسعه روابط دوجانبه در دوره آیت‌الله رئیسی صورت گرفت و ما یاد ایشان را گرامی می‌داریم.

ژوکوف افزود: شهید رئیسی یک وطن‌پرست واقعی بود و در دوره ریاست‌جمهوری وی، ایران موفق شد به عضویت دائم سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس درآید و امروز امیدوار هستیم که در دولت آقای پزشکیان، روابط به سطح بالاتری ارتقا یابد.

نائب رئیس دومای روسیه با اشاره به برگزاری اجلاس سران گروه بریکس که قرار است اول تا سوم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان برگزار شود، ابراز امیدواری کرد که مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت کند.

وی در ادامه سفر اخیر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به سن‌پترزبورگ با هدف شرکت در مجمع پارلمانی بریکس و نیز دیدار بیش از یک ساعته وی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه را سازنده توصیف کرد و گفت: به دنبال آن هستیم که با برگزاری نشست عالی‌رتبه و مشترک مجالس دو کشور تا پایان سال جاری میلادی، مناسبات پارلمانی دو کشور را تقویت کنیم.

ژوکوف همچنین مواضع فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران در موضوعاتی همچون مقابله با یکجانبه گرایی و مقابله با افراط گرایی و تروریسم را مشابه دانست و گفت: روسیه نیز در حدود دو سال گذشته با حجم گسترده‌ای از تحریم‌ها روبرو شده است، اما اقتصاد این کشور همچون ایران در شرایط تحریم در حال توسعه است.

وی با بیان اینکه روسیه، کشوری چند ملیتی و چند مذهبی است، گفت: پیروان همه ادیان در روسیه با احترام به ارزش‌های سنتی در این کشور به خوبی در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و علاوه بر این، روسیه احترام زیادی برای قرآن کریم قائل است و هرگونه بی‌احترامی به کتاب آسمانی مسلمان، جرم محسوب می‌شود.

گفتنی است، افزون بر سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، رئیس مرکز اسلامی مسکو و معاون ارتباطات و بین الملل حوزه‌های علمیه و مدیر کل آسیا و اقیانوسیه حوزه‌های علمیه، آیت الله اعرافی را در این دیدار که در ساختمان مجلس دومای دولتی روسیه انجام شد، همراهی کردند.

گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به روسیه

آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه‌های علمیه کشور که امروز دوشنبه در بازدید از کتابخانه دولتی مسکو و طی نشستی با آقای «وادیم دودا» رئیس این کتابخانه و رئیس انجمن کتابخانه‌های روسیه، با بیان اینکه روابط ایران و روسیه امروز در بهترین شرایط و موقعیت تاریخی خود قرار دارد، گفت: اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط استوار است.

وی خاطرنشان کرد: روابط ایران و روسیه نه تنها بر دو کشور و دو ملت تأثیرگذار است، بلکه بر منطقه و جهان موثر است و در این میان، فکر، فرهنگ و معرفت به عنوان بنیاد روابط ملت‌ها و کشور‌ها از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است.

آیت الله اعرافی با اشاره به پیشینه کهن کتاب و دانش در دو کشور ایران و روسیه، خاطرنشان کرد: اگر بنا بر توسعه عمیق و پایدار مناسبات فرهنگی دوجانبه است، باید مناسبات بر پایه علوم و کتاب و کتابخوانی را نیز تقویت کرد و از این رو، از فراهم شدن زمینه همکاری بیشتر کتابخانه‌های دو کشور حمایت می‌کنیم.

مدیرحوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه فرهنگ و کتاب، از رئیس کتابخانه دولتی روسیه برای بازدید از کتابخانه‌های مرجع در کشورمان از جمله کتابخانه‌های شهر‌های مشهد و قم دعوت کرد و گفت: در این میان، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی در قم، اسناد و کتاب‌های تاریخی دربرگیرنده مباحث مهم در تاریخ بشر را در گنجینه خود دارد.

وی یادآور شد: قم به عنوان مرکز بزرگ دینی و علمی در ایران، کانون تحصیل بیش از یکصد هزار نفر از ایران و جهان در رشته‌های علوم اسلامی است.

عضو فقهای شورای نگهبان قانون اساسی در بخش دیگری از سخنان خود بر تقویت همکاری‌های دوجانبه در عرصه کتاب تأکید کرد و گفت:‌اگر بخواهیم روابط دو کشور را عمق دهیم، باید در‌های کتابخانه‌های دو کشور به روی محققان و پژوهشگران همدیگر گشوده باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین در ادامه بازدید از کتابخانه دولتی روسیه به عنوان یکی از بزرگترین کتابخانه‌های جهان در مسکو، بر توسعه مناسبات دینی و فرهنگی دوجانبه در حوزه‌های فرهنگی و علمی، کتاب و کتابخوانی تأکید کرد.

 مدیرحوزه‌های علمیه در بازدید از کتابخانه دولتی مسکو مدیرحوزه‌های علمیه در بازدید از کتابخانه دولتی مسکو مدیرحوزه‌های علمیه در بازدید از کتابخانه دولتی مسکو

وادیم دودا: روسیه روابط بسیار دیرینه و نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد
 
رئیس کتابخانه دولتی روسیه گفت:ما روابط بسیار دیرینه و نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داریم و برنامه‌های مشترکی را نیز برگزار کرده‌ایم.

گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به روسیه

رئیس کتابخانه دولتی روسیه در بازدید آیت الله اعرافی از کتابخانه بزرگ روسیه طی سخنانی با ابراز تسلیت به خاطر شهادت آیت الله رئیسی و همراهان وی در سانحه هوایی گفت: ما روابط بسیار دیرینه و نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داریم و برنامه‌های مشترکی را نیز برگزار کرده‌ایم.
وی افزود: ما اطمینان داریم که کتابخانه‌های ملی از اهمیت بسیار زیادی در توسعه مناسبات دو کشور برخوردار هستند، به ویژه در شرایطی که در جهان تلاش‌های زیادی انجام می‌شود که فرهنگ را پوشالی و پوچ معرفی کنند.

رئیس انجمن کتابخانه‌های روسیه خاطرنشان کرد: ما معقتد هستیم کتابخانه‌ها مراکزی هستند که نقش مهمی در حفظ تاریخ، فرهنگ و استقلال کشور‌ها دارند.

به گفته وادیم دودا، در ۳۰ ساختمان کتابخانه دولتی روسیه، هم اینک ۲۰۰ میلیون جلد کتاب، سند و مجلات نگهداری می‌شود که از این تعداد حدود یک میلیون جلد کتاب و سند به زبان‌های کشور‌های آسیایی و آفریقایی است.

وی بیان کرد: در مخزن کتابخانه دولتی روسیه، کتاب‌ها به بیش از ۳۵۰ زبان نگهداری می‌شوند که در این میان، ۳۰ هزار جلد کتاب فارسی اعم از کتاب و نسخ خطی و قدیمی وجود دارند.

رئیس کتابخانه دولتی روسیه نیز به معرفی برخی آثار تاریخی به زبان فارسی از جمله نسخ قرآن کریم چاپ شده در این کشور و نیز فرهنگ لغت قدیمی با پیشینه‌های دو تا چهار قرن گذشته پرداخت.

گفتنی است، مدیر حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از این دیدار از برخی مخازن کتاب و نیز سالن‌های مطالعه بزرگ کتابخانه دولتی روسیه بازدید کرد.

آیت الله اعرافی مدیرحوزه‌های علمیه سه شنبه دوم مردادماه در دیدار جمعی از اندیشمندان روسیه، اظهارکرد: با تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در عالی‌ترین سطوح سیاسی و فرهنگی، هم‌اینک دو کشور از مناسبات نزدیکی برخوردار هستند، اما نباید به وضع موجود و سطح کنونی بسنده کنیم، چرا که منافع مشترک ما و ملت‌های منطقه در گرو توسعه روابط ایران و روسیه به عنوان دو کشور بزرگ منطقه است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در ادامه گفت: قرائت انقلاب اسلامی از اسلام، قرائتی منطقی حقیقی و منطبق بر آموزه‌های اصیل قرآن و اهل بیت علیهم السلام است و از هر گونه افراط و تحجر به دور است.

مدیر حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست به تبیین قرائت انقلاب اسلامی از دین مبین اسلام پرداخت و گفت: قرائتی که از قم و حوزه‌های علمیه برخاسته و امام خمینی ره آن را نشر دادند، قرائت صحیح و متعادل از اسلام است.

وی خاطرنشان کرد: ما در جهان اسلام با دو قرائت و تفسیر نادرست از اسلام مواجه هستیم. تفسیر نادرست نخست، تفسیر حداقلی و لیبرالیستی از اسلام است که عناصر اساسی و اصلی اسلام به عنوان یک دین ابراهیمی و توحیدی را کنار می‌گذارد و آن در اهداف غربگرایانه محو می‌کند. ما به این تفسیر از اسلام، اسلام آمریکایی می‌گوییم.

گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به روسیه

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: قرائت و تفسیر ناروای دوم، تفسیر رادیکال و متحجرانه از اسلام است که از درون این قرائت جریانات تکفیری و تروریستی بیرون می‌آید و لو گاه به صورت اقلیت، با پشتیبانی غربی‌ها، این قرائت گسترش یافته است و نمونه آن را در ظهور گروهک تکفیری داعش دیدیم که ایران و روسیه مشترکا در برابر آن در سوریه ایستادند، با این وجود، چنین تفکری هر از گاهی در مناطق مختلف به حرکات ناصحیحی اقدام می‌کنند.

آیت الله اعرافی ادامه داد: قرائت سوم که از قم و حوزه‌های علمیه برخاسته و امام خمینی آن را نشر داده‌اند، قرائت صحیح و متعادل از اسلام است. قرائت سوم که ما منادی آن هستیم، با عناصری همچون عقلانیت و مبتنی بودن اندیشه‌های دینی بر تفکر فلسفی و عقلانی همراه است.

رئیس هیأت امنای جامعه المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: در این نگاه، برای بشریت و انسان، نواحی مشترک قائل هستیم و برای ادیان هم عناصر مشترک قائل هستیم؛ از این منظر، میان بشریت گفت و گوی انسانی، میان ادیان، گفت وگوی دینی و میان فرهنگ‌ها و تمدن‌ها هم گفت‌وگوی اصیل و درست باید مبنا قرار گیرد.

آیت الله اعرافی گفت: در این قرائت برای عدالت و بهره‌مندی همه بشریت از مواهب این عالم باید ارزش قائل بود، برای عدالت هم جایی که لازم است باید مبارزه کرد.

 آیت الله اعرافی در جمع اندیشمندان روسی آیت الله اعرافی در جمع اندیشمندان روسی آیت الله اعرافی در جمع اندیشمندان روسی آیت الله اعرافی در جمع اندیشمندان روسی آیت الله اعرافی در جمع اندیشمندان روسی

علی اکبر علی اکبروف، رئیس انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه در سخنانی در این نشست گفت: این مؤسسه با نهاد‌های علمی، فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران از جمله سفارت و رایزنی فرهنگی، سابقه طولانی همکاری دارد و علاوه بر انتشار کتاب، برگزاری رویداد‌های مشترک نیز در دستور کار است.

وی، همکاری‌های مشترک این مؤسسه با ایران را فراتر از مقولات دانشگاهی و علمی توصیف کرد و گفت: با توجه به اینکه روسیه طی سالیان گذشته از نوع تفکر و نگرش ناصحیح از اسلام که در قالب تکفیری‌ها، سلفی‌ها و وهابی‌ها بروز یافته، آسیب دیده است، همکاری‌های مشترکی با ایران در زمینه تربیتی و روشنگری درباره اسلام حقیقی انجام داده‌ایم.

رئیس انستیتو شرق‌شناسی روسیه در ادامه با اشاره به همکاری‌های مشترک روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران در مقابله با جهان تک‌قطبی، بر این نکته تأکید کرد که این سه کشوربه مثابه مثلثی قوی در کنار یکدیگر هستند.

این صاحب‌نظر روس در ادامه با اشاره به مصاحبه آیت‌الله علیرضا اعرافی پس از دیدار با پاپ، رهبر مسیحیان جهان، خطاب به مدیر حوزه‌های علمیه ایران گفت: شما در این مصاحبه اشاره کردید که مبنای ادیان ابراهیمی و توحیدی، یکسان است و باید این ادیان ما را به یکدیگر نزدیک کنند.

علی‌اکبروف با بیان اینکه نقش جمهوری اسلامی ایران در این حوزه بسیار حائز اهمیت است، از ایده مرحوم آیت الله تسخیری درباره تقریب مذاهب اسلامی به عنوان ایده‌ای بسیار مهم یاد کرد و گفت: امروز با بهره‌گیری از چنین اندیشه‌ای، شاهد گفتگو‌هایی بین مسلمانان از مذاهب مختلف در روسیه هستیم.

دوستی و نزدیکی ایران و روسیه از اهمیت زیادی برخوردار است

ویتالی نائومکین مدیر علمی انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه نیز در این نشست با بیان اینکه ایران، دوست دیرینه و قدیمی ما در این مؤسسه است، گفت: در حال حاضر و با توجه به فشار‌های غرب علیه دو کشور، دوستی و نزدیکی ایران و روسیه از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی که در زمینه مسائل حوزه عربی و خاورمیانه تخصص دارد، در ادامه از اینکه جهان امروز به جهانی پر از خشونت تبدیل شده است، ابراز تأسف کرد.

محکومیت حمله اسرائیل به یمن

این صاحب‌نظر روس گفت: اتفاقاتی که در سوریه، لبنان و فلسطین با اقدامات غیرانسانی آمریکا و اسرائیل رخ می‌دهد، امروز مایه نگرانی ما است.

نائومکین در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به شهر بندری الحدیده در غرب یمن و به آتش کشیده شدن مخزن نفتی در اثر این حملات، گفت: حملات اسرائیل، وحشتناک است و کاری که از دست ما بر می‌آید، این است که این حملات را محکوم کنیم.

کاظم جلالی: سند پیش‌نویس همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه تهیه شده است
 
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در نشست مشترک مسئولین و تجار ایرانی حاضر در روسیه با آیت الله اعرافی، گزارشی از روند توسعه مناسبات دوجانبه و همکاری‌های دو کشور در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ارائه کرد.

وی به روند تهیه پیش‌نویس موافقتنامه جامع همکاری‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اشاره کرد و گفت: این موافقتنامه پس از اصلاحات مورد نظر دو کشور، نهایی و پاراف شده است و پس از امضای وزیران امور خارجه دو کشور، در مجالس دو کشور بررسی خواهد شد و روال قانونی آن ادامه خواهد یافت.

سفیر ایران در روسیه همچنین به ارائه گزارشی از روند همکاری‌ها در کریدور شمال – جنوب پرداخت و بر اهمیت شتاب‌بخشی به رفع موانع فراروی بهره‌گیری از این ظرفیت ترانزیتی در راستای منافع کشور تأکید کرد.

جلالی خاطرنشان کرد: بخش شرقی کریدور شمال – جنوب در سال ۲۰۲۳ میلادی برای نخستین بار راه‌اندازی شده است و ۶۵۰ هزار تن کالا از مسیر روسیه – قزاقستان – جمهوری ترکمنستان – ایران و بالعکس در این سال حمل شد و هدفگذاری دو کشور در سال ۲۰۲۴ دستیابی به رقم دو میلیون تن کالا در مبادلات کالا در این مسیر است.

وی ادامه داد: کریدور شمال – جنوب در مسیر زمینی دریایی که از دریای خزر عبور می‌کند نیز در سال ۲۰۲۳ با حداکثر ظرفیت فعال بود و حدود ۱۰ میلیون تن کالا در این مسیر حمل شد و در بخش غربی کریدور که از روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران می‌گذرد نیز سه میلیون تن طی سال گذشته میلادی حمل شد.

سفیر ایران در مسکو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات بین‌المللی گفت: گفتمان انقلاب اسلامی که در بُعد داخلی مبتنی بر نفی استبداد و طاغوت بود، در بُعد مناسبات خارجی، بر استقلال کشور بنیان گذاشته شد و از این رو، شعار نه شرقی و نه غربی را در دستور کار داشت؛ پس از فروپاشی قدرت شرق، نیز رویکرد انقلاب اسلامی، مخالفت با جهان تک قطبی بود و امروز روسیه و شمار دیگری از کشور‌های دیگر در واکنش به اقدامات غرب، به گفتمان ایران پیوسته‌اند و اینگونه گفتمان ضدساختار قدرت در دنیا شکل گرفت.

در این نشست که حجت الاسلام و المسلمین مهدی بخت‌آور رئیس مرکز اسلامی مسکو حضور داشت، شماری از دیپلمات‌ها و رؤسای نهاد‌های ایرانی در روسیه به طرح دیدگاه‌های خود در زمینه راهکار‌های توسعه مناسبات دوجانبه در بخش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و دیگر عرصه‌ها پرداختند.

آیت‌الله اعرافی روز یکشنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ بنا به دعوت مفتی شیخ راویل عین‌الدین رئیس اداره امور دینی مسلمانان روسیه و با هدف شرکت در کنفرانس بین المللی «راه معنوی ابریشم» به این کشور سفر کرد و در این اجلاس سخنرانی خواهد نمود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بدو ورود به فرودگاه شرمیتووا مسکو مورد استقبال کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و برخی از روسای نهاد‌های فرهنگی ایرانی مستقر در مسکو قرار گرفت.

آیت الله اعرافی طی اقامت در مسکو با تعدادی علما و فارغ التحصیلان جامعه المصطفی و برخی ازمقامات دولتی، پارلمانی و شخصیت‌های دینی، مذهبی و علمی روسیه دیدار خواهد کرد.

طبق اعلام برگزار کنندگان، کنفرانس بین المللی «راه معنوی ابریشم» عرصه‌ای است برای گفتمان رهبران مذهبی و سیاسی و نمایندگان مجامع علمی و اجتماعی در اوراسیا، با هدف هماهنگی و یکسان‌سازی مواضع مشترک مبتنی بر ارزش‌های سنتی انسانی، در مقابله با تهدید‌های جهان امروز و صیانت از توسعه آتی میراث فرهنگی‌- مذهبی ملت‌ها.

کنفرانس مذکور قرار است طی هفته جاری با حضور نمایندگان دینی کشور‌های عضو بریکس در کازان برگزار شود.

ارسال نظرات