ایران با فشار و تحریم وادار به مذاکره نخواهد شد/ ترور هنیه بی پاسخ نخواهد ماند
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مسعود پزشکیان که به منظور شرکت در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، صبح امروز دوشنبه به وقت محلی، در نخستین بخش از برنامههای سفر خود، با مدیران ارشد بیش از 40 رسانه آمریکایی دیدار کرد و به صورت صریح و شفاف به سوالات آنان پاسخ گفت.
رئیس جمهور در ابتدای این نشست به تبیین رویکرد و نگاه دولت چهاردهم نسبت به مسایل داخلی ایران، منطقه و جهان پرداخت و گفت: بنده در دوران انتخابات ریاست جمهوری در ایران، مهمترین برنامه خود را رفع اختلافات داخلی و ایجاد وحدت و انسجام در کشور عنوان و بر این نکته تاکید داشتم که ایران فارغ از مسائل قومی، مذهبی و جناحی برای همه ایرانیان است و همین رویکرد نیز با اقبال ملت ایران مواجه شد و به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شدم.
پزشکیان توسعه تعاملات و گسترش روابط با کشورهای دنیا بر پایه احترام متقابل را محور رویکرد دولت خود در سیاست خارجی عنوان کرد و افزود: ما با اولویت تعامل با همسایگان بهدنبال ایجاد چهارچوبهای مشخص با حفظ حریم، حدود و امنیت کشورهای منطقه و تنظیم روابط بر اساس دوستی و مشارکت جمعی برای جلوگیری از نا امنی در منطقه هستیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تعامل سازنده، سالم و برابر با همه کشورهای دنیاست، تصریح کرد: ما در تلاشیم صلح و امنیت را جایگزین جنگ و خونریزی کنیم و جهانی بسازیم که در آن انسانها به جای کشتن یکدیگر، بر اساس عدالت، صلح، رفاه و امنیت در کنار هم زندگی کنند.
پزشکیان در ادامه با انتقاد از تصویرسازی نادرست برخی رسانههای غربی از ایران خاطرنشان کرد: کشور و ملت ما صاحب تمدن و فرهنگی با قدمت و غنی است و تصویری که برخی رسانهها از کشور ما ارائه میکنند، نادرست است. ما به هیچ وجه به دنبال جنگ و ناامنی در جهان نیستیم و آمدهایم در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز پیام صلح و دوستی خود را به گوش همه کشورها و ملتهای جهان برسانیم.
رئیس جمهور در ادامه این نشست به سوالات مدیران ارشد رسانههای آمریکایی از جمله سیبیاس، امبیسی نیوز، واشنگتن پست، آسوشیتدپرس و اسکای نیوز درباره تحولات منطقه متاثر از جنگ غزه، مذاکرات رفع تحریمها، توان و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی و مسائل داخلی ایران پاسخ گفت.
پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره احتمال از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا با بیان اینکه ما پیشتر با دولت آمریکا مذاکره و به توافق رسیدیم، تصریح کرد: بنده در دوران نمایندگی در مجلس به رغم برخی مخالفتها، از توافق برجام حمایت کردم و آن را به تصویب رساندیم و به همه تعهدات خود در این توافق نیز پایبند بودیم، اما این ترامپ بود که از برجام خارج شد و متاسفانه کشورهای دیگر نیز به جای کمک به احیای این توافق، به تعهدات خود عمل نکردند و روز به روز بر دایره تحریمهای ایران اضافه شد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران ثابت کرده با فشار و تحریم هرگز وادار به مذاکره نخواهد شد، افزود: بنا به فتوای رهبری معظم انقلاب اسلامی ساخت سلاح اتمی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی و امنیت ایران ندارد و در شرایطی که برخی کشورها به دروغ کشور ما را به تلاش برای ساخت سلاح اتمی متهم میکردند، بیشترین نظارتهای آژانس انرژی اتمی در ایران در حال انجام بود.
پزشکیان تصریح کرد: ما برای بازگشت به تعهدات خود در توافق صورت گرفته آمادگی کامل داریم، اما نمیشود که آمریکا و کشورهای اروپایی حاضر به اجرای تعهدات خود نباشند و در مقابل از ما بخواهند که به تعهدات خود بازگردیم.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره قدرت و توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه ما به هیچ وجه به دنبال ایجاد جنگ و نا امنی نیستیم و تاکنون به هیچ کشوری حمله نکردهایم، اما بارها مورد هجوم و حمله دیگر کشورها قرار گرفتهایم، افزود: ما قدرت و توان دفاعی را برای حفظ امنیت و دفاع از مردم و کشور خود میخواهیم نه برای جنگ و نا امنی، این در حالی است که رژیم صهیونیستی بارها بر علیه کشور ما اقدامات تروریستی صورت داده است.
پزشکیان در ادامه تصریح کرد: در روز بعد از مراسم تحلیف ریاست جمهوری بنده، این رژیم برای گسترده کردن دامنه جنگ در منطقه، اقدام به ترور شهید هنیه، مهمان ما کرد و به رغم تلاشهای بسیار برای جلوگیری از پاسخ ما و وعده توقف بمبارانها در غزه و آتشبس روز به روز بر شدت حملات و جنایات افزوده شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه کدام موازین و قوانین بینالمللی اجازه قتلعام و کشتار زنان و کودکان و سکوت جامعه بینالمللی در قبال این جنایات را داده است، اظهار داشت: دفاع ما از ملت فلسطین، دفاع از مظلوم است. ما باور داریم که گسترش جنگ در منطقه به نفع هیچ کشوری نیست، اما این رژیم صهیونیستی است که به دنبال جنگافروزی و توسعه دامنه نا امنی در منطقه است.
پزشکیان همچنین از رفتار منفعلانه رسانههای مطرح جهان در قبال نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه انتقاد کرد و افزود: شما به عنوان رسانه به خوبی میدانید در غزه چه اتفاقی در حال وقوع است، در مقابل این جنایات سکوت نکنید و اجازه ندهید جای ظالم و مظلوم عوض شود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان اقدام ایران برای جلوگیری از اقدامات گروه حوثیها در یمن در باب المندب بر علیه رژیم صهیونسیتی، گفت: این جریان بر اساس باورهای دینی و اعتقادی خود و به صورت کاملاً مستقل عمل میکنند و اقدامات آنها عکسالعملی به جنایات رژیم صهیونیستی است و تا زمانی که رژیم صهیونیستی به جنایات خود ادامه دهد، امکان برقراری صلح و امنیت در منطقه وجود نخواهد داشت.
پزشکیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تاخیر در پاسخ به اقدامات رژیم اسرائیل ناشی از عدم توانایی جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: ترور شهید هنیه بر اساس تمام قوانین بینالمللی محکوم است و قطعاً بدون پاسخ نیز نخواهد ماند، جمهوری اسلامی ایران در زمانی که آمریکا و کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی حمایت میکردند، پاسخ حمله به کنسولگری ایران را داد و ثابت کرد که میتواند به جنایات این رژیم پاسخ دهد، اما نمیخواهیم عامل بیثباتی و نا امنی در منطقه باشیم.
رئیس جمهور در ادامه این نشست درباره وضعیت برخی زندانیان سیاسی در ایران نیز تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم که مشکلات و مسائل داخلی را خودمان حل کنیم و در این مسیر گامهای خوبی بر داشتهایم. انتصاب 4 مدیر عالی زن در کابینه و استاندار اهل سنت، در دولتهای قبلی بیسابقه بوده است و در تلاشیم فارغ از قومیت، مذهب، جنسیت و گرایشات سیاسی افراد توانمند را به کار بگیریم، اما نکته مهم آنجاست که شما به زندانی شدن تعدادی در ایران معترض میشوید، اما در مقابل قتلعام دهها هزار نفر در غزه سکوت کردهاید؟
پزشکیان همچنین در پاسخ به ادعاهای مطرح شده درباره حمایت مالی ایران از تظاهرات دانشجویی در آمریکا بر علیه رژیم صهیونیستی گفت: در شرایطی که ایران به خاطر تحریمهای مالی برای نقل و انتقال داراییهای خود با مشکلات عدیدهای مواجه است، چنین ادعایی تا چه میزان باورپذیر است؟ حمایت از دانشجویان نه تنها در آمریکا بلکه در دیگر کشورهای غربی به خاطر پول نیست، بلکه برآمده از انسانیت و تنفر از ظلم و جنایت است.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه در جنگ اوکراین نیز اظهار داشت: ما به هیچ وجه از جنگ روسیه علیه اوکراین حمایت نکرده و نخواهیم کرد. برای ما مرزها و حریم کشورها دارای احترام است، نباید نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه سکوت کرد و دیگران را به تجاوزگری متهم کرد. ما خواهان صلح و ثبات و آرامش و امنیت در جهانیم و رویکرد ما در این زمینه صادقانه و برآمده از باورها و اعتقادات ما است.