ویژگی های بارز حضرت زینب؛ از خدامحوری تا ولایتمداری
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی سخنران محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شب میلاد عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری(س) پس از اقامه نماز مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به جایگاه پرستاری و ثواب پرستاری از بیمار گفت: رسول خدا فرمودند کسی که یک شبانه روز مریضی را پرستاری کند خدا او را با حضرت ابراهیم محشور می کند. حضرت ابراهیم پیامبری است که همه ی ادیان ایشان را قبول دارند و تمام پیامبران از نسل این پیامبر بزرگ الهی است و پیامبری هست که خدا ایشان را یک امت معرفی کرده است لذا جایگاه پرستاری جایگاه بسیار بزرگی است. در ادامه روایت چنین آمده است کسی که از مریض پرستاری کند مثل برق و سرعت نور از صراط عبور خواهد کرد.
وی افزود: در روایت دیگری از پیامبر آمده است کسی برای بیمار تلاشی کند حالا چه این تلاش به نتیجه برسد یا نرسد مثل روزی می ماند که از مادر متولد شده است یعنی گناهان او بخشیده می شود. طبق روایتی از امام صادق (ع) ارزش پرستاری به اندازه نماز و عبادت در مسجدالنبی است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه در رابطه با محل دفن و مرقد حضرت زینب (س) سه دیدگاه در تاریخ وجود دارد، عنوان کرد: مصر، شام و مدینه سه محلی هست که مورخان تاریخ، محل دفن حضرت زینب (س) بیان کرده اند، شخصیت و جایگاه این بانوی اسلام آنقدر بزرگ و والا است که اختلاف محل قبر مسئله مهمی نیست.
سخنران حرم بانوی کرامت تصریح کرد: خدامحوری از ویژگی های بارز حضرت زینب (س) است. ایشان مصیبت های زیادی را دیدند خصوصاً در محرم سال 61هجری قمری که وقتی وارد قتلگاه شدند و بدن برادر را با آن وضعیت مشاهده کردند سر به آسمان بردند و فرمودند خدایا این قربانی را از ما قبول بفرما و زبان به شکوه و گلایه نگشودند.
وی با اشاره به اینکه لذت معنوی ماندگار است، ادامه داد: لذت های دنیوی زودگذر است و مانایی ندارد لذا بشریت با وجود همه امکانات اما از بیماری افسردگی رنج می برد اما شیرینی معنویت ماندگار و همیشگی است لذا زهد، تقوا و معنویت حضرت زینب (س) منجر به استقامت و ایستادگی این بانوی باکرامت در مقابل یزید شده بود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شجاعت زن و مرد نمی شناسد، اظهار داشت: قرآن در شجاعت از آسیه و مریم برای بشریت مثال می زند، گاهی یک زن شجاع تر از مرد می باشد و شجاعت جنسیت نمی شناسد. حضرت زینب (س) در کاخ عبیدالله بن زیاد با ابهت و عزت سخن می گفت و پایه های کاخ ظلم را به لرزش در آورد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه داستان کربلا بدون ذکر و یاد از حضرت زینب (س) معنا ندارد، خاطرنشان کرد: ولایتمداری حضرت زینب را در عرصه کربلا و شب عاشورا باید مشاهده کرد که چگونه در آن عرصه حضرت زینب به سفارش برادر و امام خود صبر پیشه می سازد و مطیع محض امام حسین (ع) می باشد.
سخنران محفل معارفی حرم حضرت معصومه (س) اضافه کرد: دختر علی (ع) بیست روز از کربلا تا شام در مسیر بوده اند، لباس هایشان مندرس شده و تازیانه بالای سرشان بوده اما هیچگاه عفاف و حجابشان را از دست نداده اند، حتی در مجلس یزید با فصاحت و بلاغت به ارث برده از امیرالمومنین(ع) از حجاب و عفاف سخن به میان آورده است.
وی در پایان با یادآوری شاخصه های بانوی بزرگ کربلا اظهار داشت: سراسر زندگی این بانوی بزرگ را خدامحوری فراگرفته است و این همان درس و الگو برای نسل امروز خصوصاً بانوان جامعه ماست و سایر مسائل از جمله حجاب و عفاف، زندگی مومنانه در ذیل خدامحوری جای می گیرد.