دعای چهاردهم صحیفه سجادیه سبب تقویت روحیه مخاطبان می شود
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدرضا فؤادیان از اساتید مرکز تخصصی مهدویت در نشست «راهبرد امت اسلام (مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم) با محوریت دعای چهاردهم صحیفه سجادیه» که روز گذشته در پژوهشکده تقریب برگزار شد، در خصوص چرایی انشاء دعای چهاردهم توسط امام سجاد گفت: امامت امام سجاد با اسارت شروع شد و یک ظلم بی مانند نیز در آن دوران شکل گرفت و پس از اسارت نیز ظلم های عجیبی از سوی بنی امیه شکل گرفت؛ فضای صدور این دعا در یک جو محصور در ظلم شکل گرفت و از سویی دیگر دعا در مکتب ما جایگاه ویژه ای دارد و خداوند نیز به واسطه این ادعیه به انسان توجه می کند.
وی با بیان اینکه برخی مطرح می کنند رهبر ایران از روی استیصال به دعا توصیه کرده است، گفت: ایشان فقط به دعا توصیه نکرده بلکه نیروهای مقاومت در خط مقدم حضور دارند اما با وجود دست برتر، دست نیاز به سمت خداوند دراز می کنند. رهبری معظم در کرونا دعای هفتم را توصیه کرده که اگر من بودم دعای 15 در خصوص شفای مریض را توصیه می کردم اما ایشان به دنبال طرح همراهی خداوند در کنار مشکلات هست. در دعای چهاردهم هم همین مهم دیده می شود زیرا قرار نیست کار نظامی و میدانی را رها کنیم بلکه لازم است در میانه میدان به وجود خداوند توجه کامل داشته باشیم.
این کارشناس صحیفه سجادیه با اشاره به دلایل طرح این دعا توسط رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: بشریت شاهد یک ظلم جهانی و بی سابقه است و بسیاری از آحاد بشر نیز نسبت به جنایات صهیونیست ها حساس شده اند و اگر ما بخواهیم غم و غصه های این جنایات را در خود آرام کنیم، باید دعای چهاردهم را بخوانیم. همچنین این دعا سبب تقویت روحیه مخاطبان می شود و من توصیه می کنم به زبان های مختلف ترجمه شود. انسان باید ظلم را بیان کند و بی تفاوتی بدترین دردی است که می تواند به انسان تحمیل شود.
وی با تأکید بر اینکه محبین اهل بیت نباید نسبت به ظلم بی تفاوت باشند، گفت: همه باید این ظلم جهانی را تقبیح کنند و هدف امام سجاد و بیان رهبری از توجه دادن به دعا می تواند مقابله با بی تفاوتی و مبارزه با ظلم باشد.
حجت الاسلام فؤادیان به هوش معنوی به عنوان یک مرهم روحانی اشاره کرد و افزود: انسان هر چه قدر جسم را فربه کند روحش اذیت می شود و هوش معنوی برای بهبود یافتن روابط انسان است و در دعای چهاردهم تقویت این هوش 4 مرحله را دارد؛ دعا انسان را به خداوند توجه می دهد و همینکه انسان نام خدا را می برد، سود برده و این ارتباط سبب تقویت ایمان می شود. جبهه مقاومت و انسان هایی که از این ظلم خسته شه اند باید ارتباط با خدا را در خود تقویت کنند.
وی ادامه داد: انس با این دعا سبب کاهش احساس تنهایی انسان می شود، زیرا خداوند می بیند و اجابت می کند؛ همچنین در این دعا صبر و شکیبایی انسان تقویت می شود زیرا امام سجاد در فرازهای دعای چهاردهم آثار توجه به خداوند و صبر و شکیبایی را یادآوری فرموده است و در پایان نیز تقویت مبارزه با ظالم را دارد که سبب تقویت هوش معنوی می شود.
حجت الاسلام فؤادیان به خطبه 176 نهج البلاغه اشاره کرد و در تقسیم انواع ظلم گفت: مقاومت غزه و لبنان بسیار زیبا است که انسان انگشت حیرت به دندان می گیرد و از این صحنه ها در تاریخ نیز داریم. صحیفه سجادیه از زبان کسی در آمده که در یک روز همه عزیزانش را به شهادت رسانده و اعضای خانواده اش را به اسارت بردند و در سراسر این صحیفه به شکر خداوند و سپاس می پردازد.
وی در ادامه شهادت امام حسین را سبب مشخص شدن صف بندی های عالم دانست و گفت: در خصوص اتفاقات منطقه و ارتباط آن ها به ظهور تطبیق آن ها به علائم ظهور را اشتباه می دانیم و مسأله های مهم تر از علائم را شرایط ظهور می دانیم. جهان باید به استقبال ولی خدا بروند.