منطق عملکردی رهبر معظم انقلاب؛ الگوی مدیریت جامعه و دستیابی به حیات طیبه
به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مدیر دفتر قم مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی، در یک دوره آموزشی با موضوع تحلیل منطق عملکردی رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی که به همت دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه و با همکاری دفتر قم مؤسسه علمی پژوهشی انقلاب اسلامی و مرکز آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه برگزار شد، به تشریح جنبههای مختلف این موضوع پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین صلح میرزایی با تشریح مفهوم منطق عملکردی که شامل نظام محاسباتی و منطق فکری منجر به رفتار و تصمیمگیری است، اظهار داشت: پاسخ به این پرسش که اقدامات براساس کدام دستگاه محاسباتی و الگوی حکمرانی است، اهمیت بالایی دارد. درک منطق عملکرد رهبر معظم انقلاب میتواند دستاوردهای قابلتوجهی داشته باشد و بهعنوان الگویی در مدیریت جامعه مورد استفاده قرار گیرد، این موضوع بهویژه با توجه به این واقعیت که جمهوری اسلامی الگویی نوین و متفاوت در شیوه اداره جامعه ارائه کرده است، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ضمن بیان اینکه با شناخت الگوی اداره جامعه از طریق تحلیل نگاه و عملکرد رهبر معظم انقلاب، امکان پیشبینیپذیری تصمیمات ایشان فراهم میشود و این موضوع تأثیر قابل توجهی در موضعگیریها و اقدامات مسئولان نظام دارد، تأکید کرد: مسئولان باید خود را با منطق رهبر معظم انقلاب هماهنگ کنند تا به تشکیل دولت اسلامی کمک شود.
وی افزود: این الگو میتواند نه تنها در مدیریت کلان کشور، بلکه در زندگی شخصی افراد نیز تأثیرگذار باشد و به حل شبهات و پاسخگویی به برخی سوالات کمک کند. با این حال، برخی از عملکردهای رهبر انقلاب برای فهم دقیقتر نیازمند اطلاعات بیشتری هستند و برای بهرهبرداری از این الگو باید به کسب این اطلاعات پرداخت.
مدیر دفتر قم مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی عنوان کرد: نظام ارزشی مبتنی بر مبانی خاصی است که این مبانی نیازمند امتداد و گسترش هستند. از مجموع این مبانی و امتدادها، اهداف کلان شکل میگیرند که در نهایت به اجزائی تقسیم شده و آرمانهایی را تأمین میکنند و برای دستیابی به این آرمانها، راهبردهایی تعیین شده است. تمامی این مباحث در کنار هم، ساختار عملکرد رهبر معظم انقلاب را شکل میدهند و هدف نهایی آن دستیابی به «حیات طیبه» است.
پژوهشگر فقه سیاست و اندیشه امامین انقلاب، ضمن بیان اینکه آشنایی با این مباحث زمینه شناخت عمیقتر نسبت به مبانی فکری رهبر انقلاب را فراهم میکند، گفت: از جمله مسائل مهم مطرحشده در بیانیه گام دوم انقلاب، هشت آرمان کلیدی است که یکی از آنها رفاه، بهعنوان یکی از مؤلفههای حیات طیبه، از نگاه رهبر معظم انقلاب شناخته شده است.
حجتالاسلام والمسلمین صلح میرزایی همچنین تصریح کرد: هدف این مباحث اثبات عصمت برای رهبران انقلاب نیست، زیرا چنین ادعایی وجود ندارد؛ اما هرگونه قضاوت درباره تصمیمات امامین انقلاب باید با درک شرایط زمانی صورت گیرد؛ بسیاری از رهبران دینی توانستهاند در شرایط سخت و تحت فشار طاغوت بهترین تصمیمات را اتخاذ کنند و رهبر معظم انقلاب نیز، با وجود فشارهای داخلی و خارجی فراوان، همواره بهترین تصمیمات ممکن را برای کشور اتخاذ کرده اند.
نویسنده: مهدی الهی