حکمرانان برای ایجاد امنیت روانی در خانواده، ادراک و احساس مردم را در نظر بگیرند
عضو شورای سیاستگذاری حوزه علمیه خواهران بیان کرد: امام خمینی(ره) یک اصالت به این حرکت بخشید و در تداوم آن رهبری تلاش کردند تا امکان سوء استفاده برای جریان غربگرایی مسدود شود.
علاسوند تاکید کرد: انقلاب با ۴ دهه گذشت در رابطه با زن دارای رکورد است و این سرعت برای پیشرفت قابل توجه است، در حالی که ۲۰۰ سال از جنبش زنان در غرب میگذرد ولی هنوز در یک اطلس درست نتوانستند چیزی که دنبال آن هستند را محقق کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده عنوان کرد: ایده منحصر بفرد انقلاب برای زنان آماری دارد که برای دنیا شگفت انگیز است و حوزه پیشرفت زنان در ابعاد مختلف قابل تقدیر است و انقلاب اسلامی از اهداف سندهای جهان جلوتر است به عنوان مثال میتوان گفت بیش از یک سوم هیئتهای علمی زنان هستند.
وی مطرح کرد: زنان آماری شگفت انگیز در جامعه رقم زدند؛ اما یک عده با اینکه علاقهمند نظام هستند ولی دچار تحلیل واقع بینانه نیستند؛ درست است ما مشکلاتی در زمینه کاهش ازدواج، جمعیت، افزایش طلاق داریم ولی ندیدن مسائل و عوامل اصلی که منجر به این حوادث میشود ما را دچار خطای محاسباتی میکند.
عضو شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران عنوان کرد: ما باید ضریب اشتباهات را کم کنیم چرا که در طول این ۴۶ سال اقدامات شگرفی برای پیشرفت بانوان انجام شده ولی دلایل جانبی باعث شده عده ای دچار اشتباه بشوند.
وی تأکید کرد: وقتی یک جامعه دنبال عدالت است باید دید چقدر دنبال قواعد اسلامی است و واژه عدالت جنسبتی که سالهاست مورد استفاده قرار گرفته برای بیان مقاصد بانوان نیست ولی ۷۰ سال در اسناد بینالمللی چرخیده و بومی ایران نیست و متاسفانه در حوزه دانشگاه و دولت هایی با رویکرد غیر اصولی این مسئله را معرفی می کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده تصریح کرد: عدالت میان زن و مرد درست است و ناظر به این است که هسته سخت دارد و اجرای عدالت در عرض حاکمیت در چارچوب قواعد کلی تر انجام میشود که همه را راضی نمیکند ولی یک اصل کمک کننده وجود دارد به عنوان اصل انصاف که حمایت ها از یک سری گروهها باید بشود مثل ایتام و زنان که اهلبیت علیهمالسلام به آن اشاره کردند و هدفش تعیین امنیت روانی است.
وی تأکید کرد: امروز فراتر از امر عدالت که مشخصا روی احساس امنیت کار میکند مثل مهریه حمایت از ضعیف تلقی میشود که در دایره انصاف جای میگیرد.
علاسوند مطرح کرد: باید دید حاکمیتها برای ایجاد امنیت روانی از جمله عدالت بین زنان و مردان چه کردند، ادراک مردم و احساس مردم توسط حاکمیت کاستی داشته و علیرغم اینکه در حوزه زنان بیشترین حمایت وجود داشته ولی قوانین متکثر در این زمینه این احساس و ادراک را به مردم نمیدهد.
عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران بیان کرد: رهبر در سال جاری فرمودند جنگ، جنگ روایتهاست و مهم ادراک مردم است، اگر جمهوری اسلامی کاری کرده باید مردم درک کنند، متأسفانه در حال حاضر رسانه غربی حائل است، بین مردم و واقعیتها و این میتواند بین حاکمیت و مردم فاصله بیندازد و بحث ادراکسنجی و پیامدسنجی در مدلهای رسمی کمرنگ شود.
وی در پایان سخنان خود گفت: بحث پیامدسنجی باید در نظر گرفته شود و وقتی قانون تصویب میشود باید هر ۵ سال در نظر گرفته شود تا ببینیم آثار قانون چه بوده و نکته آخر بحث احساسسنجی مردم بسیار مهم است، اینکه رهبر انقلاب فرمودند امید بدهید به مردم، یک بحث احساسی است و باید برای حمکرانان مهم باشد و برای ایجاد امنیت روانی مردم به ادراک و احساس آنها باید توجه شود وگرنه هر چه کار شود حس انتقادی وجود دارد.