۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
کد خبر: ۷۷۵۱۲۱
گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به آذربایجان شرقی؛

از دیدار با طلایه داران تبلیغ و علما تا حضور در نهادهای حوزوی و شرکت در جلسات متعدد

از دیدار با طلایه داران تبلیغ و علما تا حضور در نهادهای حوزوی و شرکت در جلسات متعدد
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌ های علمیه کشور به همراه جمعی از معاونان و مسئولان نهادهای حوزوی به آذربایجان شرقی سفر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آذربایجان شرقی، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌ های علمیه کشور به همراه جمعی از معاونین و مسئولین نهاد های حوزوی روز ۲۵ بهمن ماه با استقبال مسئولان استانی وارد تبریز شد.

حضور در مراسم عمامه گذاری، دیدار با طلایه داران تبلیغ، جلسه با اعضای شورای نهاد های حوزوی استان، جلسه مشترک با نماینده ولی فقیه، استاندار، نمایندگان مجلس خبرگان، جلسه با مدیر و معاونان مدیریت حوزه علمیه استان و دیدار با آیت الله بنابی از جمله برنامه های دیدار آیت الله اعرافی در این سفر بود.

همچنین در این سفر دیدار با امام جمعه بناب، جلسه با معاونان مدیریت استان، دیدار با اساتید منطقه بناب، شرکت در مراسم عمامه گذاری طلاب بناب و شرکت در نماز جمعه بناب از اهم برنامه‌ های آیت الله اعرافی در استان آذربایجان شرقی بود.

م/

انتظار فرج، امیدواری و پیشرفت در سایه ارزش‌های الهی است

آیت الله اعرافی در جمع علما و جمعی از ائمه جمعه استان آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه ویژه استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز در تاریخ ایران و جهان تشیع، از شهدای خدمت و مرحوم آیت الله آل هاشم یاد کردند و به پیشگاه شهدای خدمت و شهدای محراب ادای احترام کرد.

مدیر حوزه های علمیه کشور همچنین با اشاره به انتصاب اخیر نماینده ولی فقیه در استان، از حجت الاسلام و المسلمین مطهری تقدیر کرده و برای ایشان و سایر مسئولین آرزوی توفیق کرد.

آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع)، بر اهمیت آزادی دل از تعلقات دنیوی و حرکت در مسیر کمال تأکید کرد.

وی با بیان اینکه اسلام دین زندگی اجتماعی است، بر لزوم پیشرفت و تلاش در همه عرصه‌ها تأکید کرد و گفت: این تلاش‌ها باید با نیت خالص و دوری از اسارت مال، مقام و علم همراه باشد.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع انتظار فرج و اهمیت آن در آموزه‌های دینی پرداخت.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دو معنای عام و خاص انتظار فرج، بر لزوم امیدواری و پایبندی به ارزش‌های الهی در عصر حاضر تأکید کرد و از نخبگان و مسئولین خواست تا با الگوسازی و هدایت جامعه، نقش خود را در این مسیر به خوبی ایفا کنند.

وی در پایان با اشاره به جایگاه ویژه استان آذربایجان شرقی در تاریخ انقلاب اسلامی، از مردم این استان به عنوان پیشگامان حرکت‌های علمی و فرهنگی تقدیر کرد و از مسئولین خواست تا با برنامه‌ریزی دقیق و حکیمانه، چالش‌های پیش رو را حل کرده و به پیشرفت کشور کمک کنند.

آیت الله اعرافی در پایان از همراهی و همکاری همه علما، مسئولین و خیرین استان تشکر کردند و برای همه حاضران آرزوی توفیق و موفقیت کرد.

۵۰ نفر از طلاب حوزه های علمیه آذربایجان شرقی مفتخر به تلبس لباس مقدس پاسداری از اسلام شدند
 
مراسم عمامه گذاری تعدادی از طلاب حوزه علمیه آذربایجان شرقی با حضور آیت الله اعرافی

مراسم عمامه گذاری تعدادی از طلاب حوزه علمیه آذربایجان شرقی با حضور آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در استان، مدیران و معاونان مراکز، نهادها و مدارس علمیه آذربایجان شرقی برگزار شد.

در این مراسم تعداد ۵۰ نفر از طلاب مدارس علمیه آذربایجان شرقی مفتخر به تلبس لباس مقدس پاسداری از اسلام شدند.

مبلغان، عالمان و اندیشمندان باید پرچم‌دار تبیین مهدویت باشند
 
مبلغان، عالمان و اندیشمندان باید پرچم‌دار تبیین مهدویت باشند

آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور در جشن بزرگ میلاد امام زمان (عج) و مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب مدارس علمیه آذربایجان شرقی اظهار کرد: مهدویت ریشه در تاریخ بشر، رسالت و امامت دارد و آن نقطه پایانی و قله سرآمدی که همه آمال تاریخ رسالت و نبوت در آن جمع شده در آینه تجلی پیدا می‌کند مهدویت است.

وی ادامه داد: مهدویت در اندیشه انسانی، ادیان ابراهیمی و توحیدی بطور عام ریشه‌ های محکمی دارد بطور ویژه در دین اسلام و همه مذاهب و فرق اسلامی بجز یک اقلیت های ناچیز معقوله‌ی منجی و مهدویت دارای معارف بلند و پیشینه تابناکی است پس مهدویت در همه‌ی میدان‌ها سابقه و پیشینه دارد.

آیت الله اعرافی بیان کرد: اما در میدان اندیشه خاندان پیامبر و مکتب نورانی تشیع، مهدویت از یک درخشش بیشتر برخوردار است داستان رستاخیز بزرگ پایان بشریت برای عدالت و رهایی از تمامی قیدهای شرک و آزادی کامل در اندیشه گوناگون دارای ریشه است اما در اندیشه شیعه مهدویت و انتظار آن رستاخیز عظیم، پایان تاریخ و طلوع خورشید انسان کامل است.

مدیر حوزه های علمیه کشور عنوان کرد: نقشه مهدویت و جامعه منتظر مهدوی در مکتب تشیع دارای خطوط روشن و نقشه بسیار واضح است همه ادیان در تمامی میدان‌ های قبل نگاهی به پایان تاریخ و رسیدن بشریت به آن آمال نهایی توجه دارند اما وقتی ما سراغ اسلام بیاییم به ویژه وارد حوزه‌ی فکری اندیشه پیامبر شویم آیات قرآن و هزاران روایت بر ترسیم خطوط جامعه منتظر مهدوی و آن انسان کامل وجود دارد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم مطرح کرد: در اندیشه شیعه، مهدویت کانون امید، انتظار، حرکت، جوشش و جهش است درون مایه اصلی انتظار امید است بشر با امید پیش می‌رود، با خوش‌ بینی بشر حرکت می‌کند.

وی در ادامه گفت: ما ابناء الدلیل هستیم، ما پای اعتقادات مان محکم و مستدل ایستاده ایم و البته آماده گفت‌وگو و مباحثه هستیم؛ مسئله مهدویت از این استحکام برخوردار است می‌توان مهدویت و امام عصر را اثبات و استدلال کرد در عصر حاضر تمرکز بر ارائه مهدویت در مقام نظر و عمل ضرورت بیشتر دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور تاکید کرد: مبلغان و عالمان و اندیشمندان ما باید پرچم‌دار استدلال، تبیین و تشریع مسئله مهدویت باشند چرایی این امر این است که مسئله مهدویت هویت ، اصالت و تمام هستی ما است 

وی ابراز کرد: ما و شما به عنوان حوزوی، دانشگاهی و فرهنگی عشق مان در مهدویت تمرکز پیدا کرده‌ است از سویی‌ دیگر انقلاب شکوهمند اسلامی که جشن بزرگ بیست و دو بهمن را پشت‌سر گذاشتیم یک حلقه تکاملی است به سمت ظهور و جامعه مهدوی میباشد.

آیت الله اعرافی تشریح کرد: از این‌ سو انقلاب اسلامی پیش‌ از انقلاب‌ های دیگر در تاریخ ما ریشه داشته باشد در عاشورا و غدیر و در مهدویت ریشه دارد و لذا مهدویت از این منظر جایگاه رفیعی دارد ما در روزگار جدید که قرار گرفتیم حوزه‌های علمیه رسالت های سنگینی بر دوش دارند. طلاب جوان و اساتید گران‌قدر ما باید کمر همت برای پیشرفت، تعالی علمی، اخلاقی معنوی و اجتماعی و سیاسی ببندیم امروز انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین ودیعه‌ای است در دست ما این انقلاب با ما و شما در راه خدمت به ایران و نورافشانی می کند.

م/

حضور بر مزار شهید آیت الله آل هاشم

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه به همراه حجت‌الاسلام والمسلمین مطهری‌اصل نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، و جمعی از مسئولان استانی و کشوری با حضور بر مزار شهید آیت الله آل‌هاشم نماینده فقید ولی فقیه و امام جمعه تبریز، یاد و خاطره شهدای خدمت را گرامی داشت.

در حاشیه این مراسم، آیت‌الله اعرافی و هیئت همراه از مزار شهدای دفاع مقدس در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز نیز بازدید کردند.

در این بازدید، مسئولان با ادای احترام و قرائت فاتحه، یاد و خاطره این قهرمانان را گرامی داشتند و بر عظمت ایثار و فداکاری شهدای هشت سال دفاع مقدس تأکید کردند.

دیدار مدیر حوزه‌های علمیه کشور با پدر شهید آل‌هاشم

دیدار مدیر حوزه‌های علمیه کشور با پدر شهید آل‌هاشم

آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه برنامه های سفر خود بهآذربایجان شرقی به دیدار آیت‌الله سید محمدتقی آل‌هاشم، پدر شهید آیت الله آل‌هاشم نماینده فقید ولی فقیه در استان و امام جمعه شهید تبریز رفت.

آیت الله اعرافی در این دیدار خاطره ای از حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم نماینده سابق ولی فقیه در استان و امام جمعه شهید تبریز گفت و اظهار داشت: شهید آل هاشم، همواره به عنوان نمادی از ایثار و فداکاری در راه اسلام و انقلاب شناخته می‌شد.

آیت‌الله سید محمدتقی آل‌هاشم، پدر شهید آل هاشم نیز در این دیدار با بیان اینکه فرزند فقیدش، نه تنها پسر، بلکه حق پدری بر وی داشت، تاکید کرد: سید محمدعلی را اول از همه حضرت آقا شناخت و بعد مردم به شناخت از او رسیدند.

وی ادامه داد: بنده بعنوان پدر خانواده و اعضای خانواده، صحبت‌ها و فرمایشات سیدمحمدعلی را امر رهبر قلمداد می‌کردم.

م/

شناخت امام زمان(عج) سنگ بنای تکامل معنوی جامعه است

آیت الله اعرافی در مراسم عمامه‌گذاری طلاب حوزه علمیه بناب که با حضور علما، شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی، و مردم بناب برگزار شد با اشاره به جایگاه ویژه انتظار فرج امام زمان(عج)، این مفهوم را موتور محرک همه ارزش‌های الهی دانست و از طلاب خواست تا با شناخت و عشق به امام عصر(عج)، مسیر خدمت به دین و مردم را با تواضع و ایثار ادامه دهند.

آیت‌الله اعرافی، با تقدیر از مردم آذربایجان به‌ویژه شهر بناب گفت: مدرسه علمیه بناب به‌برکت حمایت‌های شما مردم، امروز به یکی از حوزه‌های سرآمد در کشور تبدیل شده، قریب به دو هزار فارغ‌التحصیل این حوزه در قم و دیگر شهرها، مشغول خدمت به جامعه هستند و این امتیاز بزرگی است که در کارنامه شما مردم ثبت شده است.

وی با اشاره به نقش تاریخی ایران و حوزه‌های علمیه در گسترش معارف اسلامی افزود: ایران با روی باز از اسلام و تشیع استقبال کرد و این افتخار بزرگی است که امروز معارف ناب اسلامی و شیعی در سراسر جهان از طریق حوزه‌های علمیه ایران منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی نیز پرچم‌دار این حرکت بزرگ است و چشم‌های جهان به ایران و حوزه‌های علمیه ما دوخته شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه با تأکید بر اهمیت شناخت امام زمان(عج) و انتظار فرج ایشان، ابراز کرد: انتظار امام عصر(عج) تنها یک مفهوم انتزاعی نیست، بلکه موتور محرک همه ارزش‌های الهی مانند نماز، روزه، جهاد، احسان و خدمت به مردم است.

وی ابراز کرد: ما باید با تقویت معرفت نسبت به امام زمان(عج) و عشق به ایشان، خود را برای ظهور منجی عالم بشریت آماده کنیم.

آیت‌الله اعرافی در ادامه، با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه در تاریخ ایران گفت: حوزه‌های علمیه در طول تاریخ، سنگر مبارزه با موج الحاد و بی‌دینی بوده‌اند. پس از مشروطه و جنگ جهانی اول، حوزه‌های علمیه به‌ویژه حوزه علمیه قم، با تلاش‌های مرحوم عبدالکریم حائری یزدی احیا شد و امروز به‌برکت انقلاب اسلامی، حوزه‌های علمیه در سراسر جهان گسترش یافته‌اند.

وی از امام جمعه بناب و همه شخصیت‌های حاضر در مراسم تقدیر کرد و ادامه داد: امیدواریم با همکاری و حمایت همه مردم و مسئولان، حوزه‌های علمیه بیش از پیش رشد کنند و به رسالت خود در خدمت به دین و جامعه ادامه دهند.

م/

خانواده‌های آرمانی، پایه‌های تربیت طلاب و زمینه‌سازان ظهور امام زمان (عج) هستند

آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در جمع خانواده‌های طلاب حوزه علمیه بناب به بیان نکاتی درباره اهمیت ماه شعبان، نقش خانواده‌ها در تربیت طلاب و وظایف منتظران فرج امام زمان (عج) پرداخت.

آیت‌الله اعرافی در ابتدای سخنان خود با اشاره به فضیلت‌های ماه شعبان، این ماه را پل ارتباطی به سوی ماه مبارک رمضان دانست و تأکید کرد که درک حقیقت این ماه تنها برای اولیای الهی و صاحبان معرفت ممکن است.

وی افزود: ماه شعبان ماهی است که ظرفیت بالایی برای پرواز به سوی عالم غیب و قدس دارد و تنها کسانی که به ملکوت این ماه وارد می‌شوند، می‌توانند از فیوضات آن بهره‌مند شوند.

در ادامه، مدیر حوزه‌های علمیه کشور به نقش خانواده‌ها در تربیت طلاب و اهمیت خانواده‌های آرمانی اشاره کرد.

وی خانواده‌ها را به سه دسته تقسیم کرد: خانواده‌های غیرالهی، خانواده‌های متعارف و خانواده‌های آرمانی. خانواده‌های آرمانی، خانواده‌هایی هستند که همه اعضای آن به سمت آرمان‌های الهی حرکت می‌کنند و در مسیر اطاعت از خداوند گام برمی‌دارند.

وی با اشاره به الگوی خانواده‌های اهل‌بیت (ع)، به ویژه خانواده حضرت فاطمه زهرا (س) و امام علی (ع)، تأکید کرد که خانواده‌های امروز باید این الگوها را سرلوحه خود قرار دهند.

آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتظار فرج امام زمان (عج) پرداخت و آن را یکی از مهم‌ترین وظایف شیعیان دانست.

وی با اشاره به دو معنای عام و خاص انتظار فرج، تأکید کرد که انتظار فرج به معنای عام، امیدواری به رحمت الهی و تلاش برای گشایش در کارهاست، اما انتظار فرج به معنای خاص، انتظار ظهور امام زمان (عج) و برپایی قیامتی بزرگ برای تحقق عدالت و آگاهی در جهان است.

وی افزود: انتظار فرج امام زمان (عج) یک عبادت بزرگ است و این انتظار از زمان حضرت آدم (ع) تاکنون در میان مؤمنان وجود داشته است.

در پایان، آیت‌الله اعرافی به نقش حوزه‌های علمیه در هدایت جامعه و تربیت طلاب اشاره کرد و از برنامه‌های آینده حوزه‌های علمیه برای ارتقای سطح علمی و تربیتی طلاب خبر داد.

م/

تقدیر از نفرات برتر المپیاد علمی حوزه علمیه آذربایجان شرقی با حضور آیت الله اعرافی

با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه از نفرات برتر المپیاد علمی حوزه علمیه آذربایجان شرقی تقدیر شد.

طلاب، با علم و اخلاق خود خدمت‌گزار مردم باشند

آیت الله اعرافی در جمع نفرات برتر المپیاد استانی، با اشاره به شرافت و عظمت نیمه شعبان، آن را فرصتی برای احیا و تجلیات الهی دانست.

وی ادامه داد: این شب، ظرف طلوع خورشید ولایت و ختم وصایت است و از این جهت باید خدا را شاکر باشیم که در چنین شبی توانستیم در محضر دوستان عزیز و طلاب جوان حاضر شویم.

آیت الله اعرافی با تقدیر از طلاب جوانی که در مسابقات المپیاد رتبه‌های برتر را کسب کرده‌اند، آرزوی توفیق بیشتر برای آنان کرد و اظهار داشت: طلاب باید بدانند که در جایگاهی قرار گرفته‌اند که بیش از هزار و دویست سال سابقه تاریخی دارد، تاریخ حوزه‌های علمیه، تاریخ غنی و پرباری است که با دستاوردهای عظیم علمی و دینی همراه بوده است.

وی با اشاره به عظمت علمی بزرگان حوزه، از جمله شیخ مفید، خواجه نصیرالدین طوسی، علامه طباطبایی و دیگر علمای برجسته، خاطرنشان کرد: اگر کسی تاریخ حوزه را بخواند و با عمق علمی این بزرگان آشنا شود، بی‌تردید عاشق این مسیر خواهد شد. دانش حوزه‌های علمیه، دانشی است که هم سعادت دنیا و هم سعادت آخرت را تأمین می‌کند.

آیت الله اعرافی همچنین با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه در انقلاب اسلامی، ابراز کرد: انقلاب اسلامی افق‌های جدیدی را در برابر حوزه و روحانیت گشود، ما طلاب قدیمی که در دوران پیش از انقلاب درس می‌خواندیم، با سختی‌های بسیاری مواجه بودیم، اما امروز طلاب جوان در شرایطی قرار دارند که می‌توانند با استفاده از این فرصت‌ها، به رشد و تعالی علمی و معنوی دست یابند.

وی با تأکید بر لزوم حفظ ارتباط حوزه‌های علمیه با نیازهای روز جامعه، از طلاب خواست تا با تواضع و خدمت به مردم، جایگاه روحانیت را ارتقا دهند و گفت: ما باید با علم و اخلاق خود، خدمت‌گزار مردم باشیم و از هرگونه اغتشاش و حواشی دوری کنیم، روحانیت امروز بالاترین جایگاه را در دل مردم دارد، اما این جایگاه را باید با رفتار و کردار خود حفظ کنیم.

منطقه آذربایجان قطب تشیع و کانون جوشش مفاخر علمی و فرهنگی است

منطقه آذربایجان قطب تشیع و کانون جوشش مفاخر علمی و فرهنگی است

آیت الله اعرافی در جمع نمایندگان مجلس و مسئولان استانی با اشاره به سفرهای متعدد خود به استان‌های مختلف کشور، اظهار داشت: در سال‌های اخیر بیش از هفتاد سفر استانی داشته‌ام و به جز دو استان، به تمامی استان‌های کشور سفر کرده‌ام، اما هیچ‌جا به اندازه تبریز نیامده‌ام. دلیل این امر، علاوه بر رفاقت خاص با شهید ال هاشم، جایگاه و عظمت این استان و موقعیت استراتژیک و حساس آن است.

آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به مناسبت‌های اخیر، از جمله جشن پیروزی انقلاب اسلامی و میلاد حضرت ولی عصر (عج)، ابراز خرسندی کرد که در این ایام موفق به حضور در تبریز شده است.

وی از همه مسئولان و بزرگان استان، از جمله نماینده ولی فقیه، استاندار و نمایندگان مجلس، تقدیر و تشکر کرد و گفت: تبریز و آذربایجان همواره از قطب‌های بزرگ تشیع در طول تاریخ بوده‌اند و این منطقه کانون جوشان علاقه‌مندان به اسلام و خاندان پیامبر (ص) است.

وی به موضوع مهدویت و اعتقاد به امام زمان (عج) پرداخت و گفت: اعتقاد به مهدویت در اندیشه شیعه از شفافیت و وضوح ویژه‌ای برخوردار است، این اعتقاد بر پایه یک انسان کامل و شخص معین شکل گرفته و با ادله محکم قرآنی، روایی و تاریخی اثبات شده است.

آیت الله اعرافی همچنین به جایگاه تاریخی و فرهنگی تبریز اشاره کرد و یادآور شد: تبریز در طول تاریخ همواره تأثیرگذار بوده و فراتر از مرزهای ایران، در منطقه قفقاز نیز نقش مهمی ایفا کرده است، این استان در حوزه علم و دانش نیز شخصیت‌های بزرگی را به دنیا معرفی کرده است.

وی بر لزوم توجه به هویت‌سازی تاریخی برای نسل جوان تأکید کرد و گفت: نهادهای فرهنگی، حوزوی و دانشگاهی باید با همکاری یکدیگر برنامه‌هایی را برای آشنایی نسل جوان با تاریخ و مفاخر این منطقه طراحی کنند، این هویت‌سازی برای آینده کشور ضروری است.

آیت الله اعرافی همچنین به نقش آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه‌های علمیه در پیشرفت کشور اشاره کرد و گفت: این سه نهاد علمی باید در کنار هم به پیشرفت کشور در همه ابعاد کمک کنند، آموزش و پرورش به‌ویژه نیازمند توجه ویژه است و همه مسئولان باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.

وی در پایان از مسئولان استان خواست تا با برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی بین نهادهای مختلف، گام‌های مؤثری در جهت پیشرفت فرهنگی و علمی استان بردارند.

م/

 افتتاح سالن کنفرانس شهید رئیسی در مدیریت حوزه علمیه آذربایجان شرقی

سالن کنفرانس شهید رئیسی در مدیریت حوزه علمیه آذربایجان شرقی با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه افتتاح شد.

گفتنی است،  آیت الله اعرافی و هیئت همراه، پس از سفر به آذربایجان شرقی، روز جمعه این استان را به مقصد قم ترک کرد.

ارسال نظرات