۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۷۷۷۹۱۵

۱۲ فروردین؛ روزی که ایران تاریخ جدیدی نوشت

۱۲ فروردین؛ روزی که ایران تاریخ جدیدی نوشت
۱۲ فروردین ۱۳۵۸ روزی که ملت ایران با رأی قاطع خود در همه‌پرسی جمهوری اسلامی را بنیان نهادند و رژیم طاغوت را به پایان رساندند، این روز نه تنها نماد پیروزی انقلاب اسلامی است بلکه آغازگر حکومتی شد که عدالت، آزادی و مردم‌سالاری دینی را در قلب جهان اسلام به نمایش گذاشت.

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، در دوازدهم فروردین سال ۱۳۵۸ نتایج همه‌پرسی بر سر تشکیل حکومت جمهوری اسلامی ایران اعلام شد و این روز به نام "روز جمهوری اسلامی" در تاریخ کشور ثبت گردید، این همه‌پرسی که در روزهای دهم و یازدهم فروردین همان سال برگزار شده بود، با مشارکت بیش از ۲۰ میلیون نفر از مردم ایران همراه شد و اکثریت قاطع مردم با ۹۸.۲ درصد آرا به استقرار جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و بدین ترتیب تغییر رژیم پیشین را رقم زدند.

حضرت امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران این روز را نماد فتح و پیروزی ملت ایران معرفی کردند و در پیام‌های ایشان، از دوازدهم فروردین به عنوان نقطه آغاز حکومت عدل الهی و پایان دوره طاغوت یاد شده است، ایشان همچنین بر اهمیت این روز به‌عنوان شروع استقرار حکومتی تأکید داشتند که میان زنان، مردان و اقلیت‌های مذهبی هیچ‌گونه تبعیضی در اجرای عدالت وجود نداشته باشد.

امام خمینی(ره) در پیامی به مناسبت حماسه ۱۲ فروردین و روز جمهوری اسلامی از همبستگی بینظیر مردم که با وحدتی کم‌نظیر و با رأی تقریباً یکپارچه به جمهوری اسلامی پاسخ مثبت دادند، قدردانی کردند و گفتند:« من از این همبستگی بیمانند که جز مشتی ماجراجو و بیخبر از خدا، همه و همه به ندای آسمانی وَ اْعتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمیعاً  لبیک گفتند، و با تقریباً اتفاق آرا به جمهوری اسلامی‌ رای مثبت دادند و رشد سیاسی و اجتماعی خود را به شرق و غرب ثابت کردند، تقدیر می‌کنم. مبارک باد بر شما روزی که پس از شهادت جوانان برومند و داغ دل مادران و پدران و رنجهای طاقتفرسا، دشمن غول صفت و فرعون زمان را از پای درآوردید، و با رای قاطع به جمهوری اسلامی، حکومت عدل الهی را اعلام نمودید. حکومتی که در آن، جمیع اقشار ملت با یک چشم دیده می‌شوند و نور عدالت الهی بر همه و همه به یک طور می‌تابد، و باران رحمت قرآن و سنت بر همه کس به یکسان می‌بارد. مبارک باد شما را چنین حکومتی که در آن اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترک و فارس و لر و کرد و بلوچ مطرح نیست. همه برادر و برابرند؛ فقط و فقط کرامت در پناه تقوا و برتری و به اخلاق فاضله و اعمال صالحه است»(1)

از منظر دیگر رهبر معظم انقلاب روز دوازدهم فروردین را نماد احیای اسلام و یکی از برجسته‌ترین وقایع تاریخ کشورمان معرفی کردند و بر این نکته تأکید داشتند که جمهوری اسلامی ایران امروز در زمره قدرتمندترین نظام‌های جهان قرار دارد و این روز به عنوان یکی از مهم‌ترین اعیاد ملی در حافظه ملت ایران جای گرفته است.

رهبر معظم انقلاب بر اهمیت مردم‌سالاری دینی و تجربه جمهوری اسلامی در این زمینه تأکید داشته و بیان می کنند: «ما تجربه نویی را آوردیم؛ ما دمکراسی را از دین گرفتیم؛ دمکراسی ما با معنویت و دین همراه است؛ لذا شد مردم‌سالاری دینی؛ شد جمهوری اسلامی. مردم به این دستاورد میبالند و از آن دفاع و به آن افتخار میکنند. دشمن در تبلیغات خود مرتّب سعی میکند این دستاورد را کوچک کند؛ به قول رایجِ بین کسبه، توی سر جنس بزند و آن را تحقیر نماید. امام صادق علیه‌الصّلاةوالسّلام به شاگرد خود فرمود: چنانچه تو گوهر گرانبهایی در دست داشته باشی، همه دنیا اگر بگویند این سنگ است و تو بدانی که این گوهرِ گرانبهاست، حرف همه دنیا را باور نمیکنی. اگر یک سنگ در دستت داشته باشی، همه دنیا بگویند این گوهرِ گرانبهاست، باز هم به حرف آنها گوش نمیکنی؛ میبینی که سنگ است. وقتی گوهر گرانبهایی وجود دارد، اگر همه دنیا بگویند آنچه در دست داری، بیارزش است، میبینی متاع باارزشی است. ملت ما دانسته است و فهمیده است؛ لذا ایستاده است.» (2)

دوازدهم فروردین علاوه بر اهمیت تاریخی، تجسم همبستگی و اتحاد ملی مردم ایران حول محور ارزش‌های انقلاب اسلامی است، این روز صرفاً یک جشن ملی محسوب نمی‌شود بلکه یادآور ایامی است که مردم ایران با حضور در عرصه‌های مختلف به‌ویژه انتخابات به استقرار نظام جمهوری اسلامی رأی دادند و استقلال و آزادی را برای نسل خود و آیندگان تضمین کردند.، این اتفاق تاریخی نقطه عطفی بود که پایان حاکمیت رژیم طاغوتی را رقم زد و به نخستین نظام مردم‌سالاری دینی در سطح جهان تحقق بخشید.

در نهایت دوازدهم فروردین نه تنها برای ایرانیان یک روز تاریخی است بلکه نماد ایستادگی تمامی مسلمانان و آزادی‌خواهان در برابر نظام‌های استبدادی به شمار می‌رود و این روز یادمان پیروزی انقلاب اسلامی و انعکاس اراده ملت ایران در پایه‌ریزی نظام جمهوری اسلامی است.

.................................................

پی نوشت:

(1)  ۱۲ پیام امام به ملت ایران؛ فروردین ۱۳۵۸/ ۳ جمادی الاول ۱۳۹۹

(2)  بیانات در خطبه‌های نمازجمعه؛ ۱۳۸۲/۱۱/۲۴

ارسال نظرات