۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۹
کد خبر: ۷۷۹۶۹۲
عضو تجمع علمای مسلمان لبنان:

اثرگذاری فتوای جهاد اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیازمند همراهی دیگر علمای جهان اسلام است

اثرگذاری فتوای جهاد اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیازمند همراهی دیگر علمای جهان اسلام است
«شیخ صهیب الحبلی» عضو تجمع علمای مسلمان لبنان، فتوای جهاد اتحادیه جهانی علمای مسلمان را گامی خوب اما دیرهنگام دانست و تأثیرگذاری آن را نیازمند اتحاد علما و هماهنگی دیگر علمای اسلام خواند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، «شیخ صهیب الحبلی» عضو تجمع علمای مسلمان لبنان در گفت‌وگویی با اشاره به بیانیه اخیر اتحادیه جهانی علمای مسلمان کرد: جنگ وحشیانه مستمر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که به شهادت دهها هزار انسان بیگناه منجر شده است، باید از همان لحظه شروع، احساسات امت اسلام را جریحه دار می کند و آنها را به تحرک وا می داشت.

وی افزود: فتوایی که اخیرا از سوی اتحادیه جهانی علمای مسلمان صادر و خواستار جهاد و یاری مظلومان شده بود، هر چند اهمیت دارد، ولی تاثیرگذاری واقعی در قبال اوضاع غزه مستلزم تحرکات عملی بیشتر است و نباید فقط به این فتواها بسنده کرد.

شیخ حبلی فتوای صادره از سوی اتحادیه جهانی علمای مسلمان را یک گام مهم دانست و تأکید داشت که باید این اقدام با توجه به شرایط بحرانی فلسطین و غزه زودتر اتفاق می افتاد.

وی در ارزیابی از واکنش‌های عربی و اسلامی به این فتوا ابراز عقیده کرد: بنا به دلایلی که ذکر می کنم، تاثیرات آن ممکن است محدود باشد؛ شکاف داخلی میان کشورهای عربی و اسلامی درباره بسیاری از مسائل که این اختلافات مانع تحرکات جمعی می‌شود،تاثیرات ژئوسیاسی و دخالت‌های بیگانگان در امور داخلی کشورهای عربی و اسلامی، تکیه به واکنش‌های ظاهری و لفظی به جای تحرکات عملی و تاثیرگذار.

شیخ الحبلی خاطرنشان کرد: فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان به اقدامات متعددی نیاز دارد تا به یک فتوای جهادی بسیار تاثیرگذار تبدیل شود از جمله این اقدامات؛ حمایت و پشتیبانی سیاسی و هماهنگی میان علما و کشورها برای اتخاذ یک موضع یکپارچه و متحد، اقدامات عملی شامل پشتیبانی لجستیکی، تاکتیک نظامی و حمایت انسانی از رزمندگان فلسطین، همبستگی اجتماعی و مردمی به طوری که این فتوا تنها به نخبگان منحصر نشود، بلکه عموم قشرهای امت اسلام را شامل شود که در این صورت به یک ابزار فشار واقعی تبدیل می‌شود.

عضو تجمع علمای مسلمان لبنان درباره روند اوضاع و تحولات سوریه پس از رفتن نظام  اسد گفت: تجاوزات جبهه تحریرالشام به غیرنظامیان، نمونه‌ای از چالش‌های جدیدی است که امت اسلام با آن روبه‌رو شده است، در این حالت، ضرورت دارد فتواهای جدیدی برای دفاع از بیگناهان و حمایت از آنها در برابر اقدامات ظالمانه جبهه تحریرالشام و دیگر گروه‌هایی صادر شود که فقط برای تحقق منافع خاص خود به زیان منافع و توانمندی‌های ملت سوریه عمل می‌کنند.
 
این عالم لبنانی خاطرنشان کرد: خیزش فراگیر امت اسلام نیازمند نقش یکپارچه علما، رهبران سیاسی و توده‌های مردم است و بر این اساس، راه‌های خروج جهان اسلام از بحران‌های کنونی به ویژه در سایه تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکایی به این شرح است: تحقق وحدت و یکپارچگی میان کشورهای اسلامی و عربی، بازسازی قدرت نظامی و اقتصادی در جهان اسلام به طوری که مستقل از قدرت‌های بیگانه باشد، تحکیم و تثبیت ارزش‌های جهاد مشروع علیه اشغالگران و ظلم با تاکید بر حفظ وحدت امت اسلام، تقویت آگاهی سیاسی و حقوقی در امت اسلام برای سازماندهی و برنامه‌ریزی بخشی از واکنش‌ها به تجاوزات دشمنان.

ارسال نظرات