عضو هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین در گفتوگو با رسا:
تجربه تلخ برجام و عهدشکنیهای مکرر آمریکا باید برای ما درسآموز باشد

حجت الاسلام والمسلمین رحمانی سبزواری گفت: نباید فراموش کرد که دشمن در قبال رفع برخی تحریمها، به دنبال گرفتن امتیازاتی حیاتی از جمهوری اسلامی مانند توقف فعالیتهای هستهای، محدودسازی توان موشکی و مانعتراشی در مسیر پیشرفت علمی و صنعتی کشور است.
حجت الاسلام والمسلمین علی رحمانی سبزواری عضو هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به جایگاه مذاکره در منطق اسلام، تصریح کرد: در شریعت مقدس، اصل مذاکره به خودی خود نه مطلوب است و نه نامطلوب، بلکه مطلوبیت یا مرجوحیت آن بستگی به آثار و نتایجی دارد که از دل مذاکره بیرون میآید.
وی با تأکید بر اینکه اگر مذاکره منجر به تأمین منافع ملت و احقاق حقوق آنان شود، امری مثبت و مطلوب خواهد بود، اظهار داشت: اما اگر مذاکره به ابزاری برای باجخواهی دشمن و تحمیل خواستههای ناعادلانه او تبدیل شود، این نه مذاکره بلکه نوعی فریب و تهدید است.
عضو هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین با بیان اینکه سابقه دشمنی آمریکا با ملت ایران بر کسی پوشیده نیست، عنوان کرد: آمریکا طی ۴۵ سال گذشته از هیچ راهی برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی دریغ نکرده است؛ از دشمنیهای سیاسی و نظامی گرفته تا فشارهای اقتصادی و بلوکه کردن اموال ملت ایران در خارج از کشور.
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی سبزواری با اشاره به اینکه اگر هدف مذاکره آزادسازی منابع مالی ایران یا رفع تحریمهای ظالمانه باشد، این مسیر مطلوب و عقلانی است، خاطرنشان کرد: اما نباید فراموش کرد که دشمن در قبال رفع برخی تحریمها، به دنبال گرفتن امتیازاتی حیاتی از جمهوری اسلامی مانند توقف فعالیتهای هستهای، محدودسازی توان موشکی و مانعتراشی در مسیر پیشرفت علمی و صنعتی کشور است.
وی تصریح کرد: دشمن از ما امتیاز میخواهد، اما ما فقط خواهان احقاق حقوق طبیعی و مسلوبشده خود هستیم. مذاکرهای که بر مبنای «بده-بستان عادلانه» نباشد، مذاکرهای تحقیرآمیز است و باید از آن پرهیز کرد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه نگاه خوشبینانه به مذاکره با آمریکا سادهانگارانه است، افزود: آمریکا بارها نشان داده به هیچ عهدی پایبند نیست و اساساً مذاکره را نه ابزار تفاهم، بلکه ابزار جنگ و سلطه میداند. تجربه تلخ برجام و عهدشکنیهای مکرر آمریکا باید برای ما درسآموز باشد.
وی در پایان با بیان اینکه مذاکره اگرچه ابزار مناسبی برای پیشبرد مطالبات ملی است، اما نباید سادهلوحانه به آن نگاه کرد، گفت: تیم مذاکرهکننده باید با هوشیاری کامل و اتکای بر عزت و اقتدار ملی، راه هرگونه خیانت و بدعهدی را بر طرف مقابل ببندد تا بتوانیم حقوق مشروع ملت بزرگ ایران را بازپس بگیریم.
ارسال نظرات