حمایت از خبرنگاران فلسطینی در غزه در پی شهادت صدها روزنامهنگار

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، منیر زعرور، مدیر سیاستها و برنامههای جهان عرب و خاورمیانه در فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) در پاسخ به نامه درخواست شماری از اساتید دانشگاه و رسانه ها برای اقدام فوری در قبال تداوم کشتار خبرنگاران در غزه از ابراز همدردی استادان دانشگاه و فعالان رسانه در ایران با روزنامه نگاران مظلوم غزه تقدیر و تشکر کرد.
متن نامه منیر زعور به استادان دانشگاه و فعالان خبری و رسانه ای ایران که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری رسا قرارگرفته، بدین شرح است:
«همکاران گرامی،
از اینکه با فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) تماس گرفتید، نگرانیهای خود را با ما در میان گذاشتید و همبستگی خود را با روزنامهنگاران فلسطینی اعلام کردید، سپاسگزاریم.
شما احتمالاً مطلع هستید که فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران منابع قابل توجهی را برای حمایت از روزنامهنگاران فلسطینی اختصاص داده است، حملات منجر به کشته و زخمی شدن صدها روزنامهنگار در نوار غزه را رصد و گزارش میکند و از تمام مکانیسمهای حقوقی بینالمللی موجود برای پاسخگو کردن دولت (غاصب) اسرائیل به خاطر کشتار هدفمند روزنامهنگاران و فعالان رسانهای در فلسطین استفاده میکند.»
گفتنی است در روزهای اخیر شماری از اساتید دانشگاه و رسانه های جمهوری اسلامی ایران برای اقدام فوری در قبال تداوم کشتار خبرنگاران در غزه از سازمانهای جهانی خواستهاند تا این جنایات را محکوم کرده و رژیم صهیونیستی را در دادگاههای بینالمللی تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
استادان دانشگاه و فعالان رسانه ایران در این نامه ها تاکید کرده اند که در سال ۲۰۲۴، غزه به خطرناکترین نقطه جهان برای اصحاب رسانه تبدیل شده، جایی که یک سوم کشتهشدگان در بمبارانهای ارتش صهیونی جان خود را از دست دادند. هدفگیری عمدی خبرنگاران نقض آشکار حقوق بشر و کنوانسیونهای بینالمللی است و این جنایات مصداق بارز جنایت جنگی و تلاش برای خاموش کردن صدای حقیقت و پنهانسازی فجایع انسانی در غزه به شمار میرود. سازمانهای بینالمللی، مسئول ثبت شواهد و تحقیقات گسترده درباره این جنایات هستند، چرا که رژیم غاصب قدس با ایجاد جو خفقان و محدودیتهای رفتوآمد در تلاش است سرنخهای جنایات جنگی خود را پاک کند. امضاکنندگان این نامه ها، بر ضرورت افزایش حمایتها و اتخاذ تدابیر سختگیرانه برای حفاظت از خبرنگاران تأکید کرده و خواستار توقف فوری این جنایات شدهاند. آنها هشدار میدهند که ادامه مصونیت رژیم صهیونی از مجازات، زمینهساز تکرار و تشدید این حملات خواهد بود. با توجه به مأموریتهای بینالمللی در حمایت از حقوق بشر و آزادی اطلاعرسانی، در این نامه ها از مجامع جهانی درخواست شده هرچه سریعتر بررسی میدانی، جمعآوری مستندات و ارائه گزارش جامع درباره وضعیت خبرنگاران در مناطق جنگی غزه انجام شود. همچنین باید از ابزارهای حقوقی و دیپلماتیک برای توقف فوری کشتار خبرنگاران و جلوگیری از پاکسازی نژادی و خاموشسازی رسانهای بهره گرفته شود و با همکاری نهادهای بینالمللی، حمایت و حفاظت از خبرنگاران و فعالان رسانهای در غزه فراهم گردد. دولتها و رژیم صهیونیستی نیز باید به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشند و در صورت ادامه نقض حقوق، اقدامات مقتضی انجام شود.