۱۷ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۷
کد خبر: ۷۸۶۶۲
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

کرسی‌های فقه تمدنی در حوزه علمیه ایجاد شود

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اهمیت فقه تمدنی گفت: کرسی‌های فقه تمدنی باید میان مذاهب مختلف اسلامی وحوزه‌های علمیه ایجاد شود.
2/ حجت الاسلام احمد مبلغي
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از اداره همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت الاسلام احمد مبلغی با اشاره به اهمیت برگزاری کنفرانس فقه تمدن و توسعه در کشور عمان گفت: میراث شیعه برای بنای فقه تمدنی بسیار غنی است و اگر حوزه علمیه بخواهد حرف اول را بزند باید فرصت را مغتنم شمرده و در زمینه کرسی‌های فقه تمدنی وارد عمل شود.

وی اظهار داشت: به منظور تبیین جهانی تمدن اسلامی، همه مذاهب اسلامی باید در ایجاد، تعریف و بنای این تمدن ایفای نقش کنند. فقه تمدنی مقوله‌ای تاثیرگذار بر خود فقه است و زمینه نزدیک سازی مذاهب، هم اندیشی و اتحاد میان آنها خواهد شد و ایجاد تعامل و تبادل نظر میان مذاهب را نیز فراهم خواهد کرد.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: برگزاری کنفرانس فقه تمدنی و توسعه در کشور عمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

حجت‌الاسلام مبلغی با اشاره به اینکه فقه تقریب و تقارب باید در جهان اسلام تقویت شود گفت: مساله تقریب فواید چندجانبه‌ای در بر دارد و باید همگان گام های بلندی را در زمینه وحدت برداریم تا زمینه اتحاد عملی امت اسلام فراهم شود.

وی ادامه داد: فقه تمدنی به لحاظ اینکه گسترده‌ترین چتر را بر سر فقه افکنده است، فقه را از جدا بودن از هم و مجمع الجزایری شدن خارج خواهد کرد و نقش یک عامل انسجام دهنده بین اجزا را بازی می‌کند.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: در حقیقت اگر فقه تمدنی نباشد اجزای فقه و روابط فی مابین به صورت گسسته از هم باقی می‌ماند و در نتیجه فقه نمی‌تواند به صورت فعال ایفای نقش کند.

حجت‌الاسلام مبلغی ادامه داد: فقه تمدنی در تقویت فقه سیاسی، اقتصادی و فرهنگ اسلامی و نزدیک سازی مذاهب اسلامی به هم نقش ویژه و تعیین کننده‌ای دارد.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به جایگاه کنفرانس فقه تمدنی و توسعه در کشور عمان گفت: این کنفرانس هر سال تحت عنوان کلی تر تطور در دانش فقه با موضوعات مختلف در این کشور برگزار می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در کنفرانس فقه تمدنی و توسعه، 44 نفر از شخصیت‌های کشورهای مختلف جهان از جمله لیبی، مصر، عربستان، سوریه، لبنان، ایران، مالزی، تونس، مغرب ، الجزایر و ترکیه حضور داشتند. سطح کنفرانس از نظر مباحث مطرح شده و شخصیت‌هایی که حضور داشتند، بسیار بالا بود.

وی تصریح کرد: در مراسم افتتاحیه آقای خلیلی مفتی کشور عمان،محمد الشحات الجندی دبیرکل شورای‌عالی امور اسلامی مصر و عضو مجمع پژوهش‌های اسلامی الأزهر، زهیلی از علمای سنی مذهب سوریه واینجانب از حوزه علمیه قم سخنرانی کردیم.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: پس از مراسم افتتاحیه اینجانب مقاله‌ای تحت عنوان قواعد فقهی در فقه عمران را در سه بخش تعیین و تحدید ملکیت زمین، قواعد حفظ صلاحیت زمین برای آبادانی وقواعد تعیین کننده نوع و چگونگی آبادانی که در آن متناسب با فقه شیعه و سنی قواعدی را استنتاج کرده و ارایه نمودم.

وی همچنین تصریح کرد: در این کنفرانس مقالاتی دیگری در موضوعاتی نظیرمحیط زیست، نصوص شرعی و حمایت از محیط زیست، احکام بازار، فقه مهاجران، نظام شهرسازی در اسلام، مدینه و دولت در اجتهاد فقهی، فقه تمدنی، وظایف و غایات، فقه تمدن، واقعیت و انتظارها ارایه گردید.

گفتنی است مقاله حجت الاسلام مبلغی به خاطر جدید بودن موضوعات و مباحث مطرح شده در آن، مورد استقبال افراد حاضر در کنفرانس قرار گرفت./917/د102/ص
ارسال نظرات