۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
کد خبر: ۷۸۷۱۳۴

برگزاری نشست راهبرد‌های حفظ سرمایه اجتماعی در ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه

برگزاری نشست راهبرد‌های حفظ سرمایه اجتماعی در ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه
دومین هم اندیشی راهبردها و راهکارهای حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران بعد از جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم‌ صهیونیستی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، دومین هم اندیشی راهبردها و راهکارهای حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران بعد از جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم‌ صهیونیستی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد. 

دکتر سید حسین شرف الدین عضو هیات علمی موسسه پژوهشی امام خمینی(ره) در این نشست با تبیین مفهوم سرمایه اجتماعی، راهکارها وراهبردهای تقویت آن را در کشور مورد توجه قرار داد. 

وی تقویت سرمایه اجتماعی، آشنایی مردم و مسئولان با الگوهای نوینی از جنگ ترکیبی، تصدیق به جایگاه کانونی ولایت فقیه و درآهم آمیختگی انفکاک ناپذیر ملیت و اسلامیت، کنار آمدن مردم با واقعیت، وحدت و همدلی در سطح ملی، ایثار و از خودگذشتگی، حمایت مردم از نظام و نیروهای مسلح و .. را از مهمترین دستاوردهای جنگ تحیملی 12 روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان ذکر کرد.

وی ادامه داد: این جنگ اثبات کرد که دشمنان را نباید کوچک شمرد و پیوسته باید در برابر توطئه های آنان هوشیار بود، بنابراین آگاهی بخشی در مورد سیاست های پیشت برده دشمنان، تلاش برای ترمیم و تقویت سرمایه های اجتماعی، کاستن از فاصله میان مسئولان و مردم، توجه جدی به وضعیت معیشتی و تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی و پایان دادن به مناقشه تعارض بین اسلامیت و ایرانیت و بهره گیری از ظرفیت های نخبگانی، رصد زمینه های نفوذ دشمنان و برطرف کردن برخی ضعف های رسانه ای، ارتباطی و مدیریتی بویژه مدیریت بحران را بسیار مهم دانست.

دکتر شهلا باقری عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی نیز با اشاره به نظریه "متغییر اجتناب از ابهام" گفت: نسل جوانی که جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه کشورمان را ندیده بودند، گاهی نسبت به برخی سیاست های نظام از جمله حمایت از مظلوم و دفاع از ظالم، مکار بودن دشمنان و توطئه آنها، شعارهای فریبنده حقوق بشری تردید داشتندولی در این جنگ ابهام های آنها برطرف شد.

وی ادامه داد: نسل جوان مشاهده کردند که دشمنان صهیونی برای ترور یک دانشمند ما، حدود 60 نفر را به خاک و خون کشید و تمام شعارهای حقوق بشری آنها زیرپا گذشته شد، دشمن در حالی اعلام می کرد که با مردم ایران کاری ندارد که تعداد زیادی از زنان و کودکان را به شهادت رساند.

وی تصریح کرد: مردم ایران از نظر تمدنی همیشه حامی مظلوم بودند ولی دشمنان با ترفندهای مختلف تلاش می کردند جای ظالم و مظلوم را عوض کنند و این جنگ از سیاست‌های شوم آنها، پرده برداشت.

محمدتقی دشتی معاون پژوهش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز با اشاره با ارکان هفتگانه سرمایه اجتماعی(اعتماد، مشارکت، انسجام، امید، رضایت، نشاط و آگاهی اجتماعی)، به برخی راهبردهای کلان برای تقویت این سرمایه اجتماعی اشاره کرد.

وی گفت: اعتماد اجتماعی مردم به همدیگر و مسئولان، انسجام و ارتباط اجتماعی، مشارکت مسئولانه و موثر در فرآیندهای حکمرانی، ایجاد امید اجتماعی، رضایت اجتماعی، روحیه و نشاط اجتماعی و آگاهی، شناخت و اطلاع مردم نسبت به سیاست ها و تحولات از ارکان سرمایه اجتماعی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر دشتی همچنین ارتقاء بیداری و شناخت بیشتر مردم و مسئولان از ماهیت دشمنان، اطلاع از نقاط ضعف و قوت در ابعاد مختلف، آگاهی از اهمیت حضور منطقه ای جمهوری اسلامی، افزایش غرور ملی، کاهش فاصله های اجتماعی، اثبات حقانیت نظام و تقویت معنویت و گفتمان مهدویت و ظهور منجی و تجلی نقش بی بدیل ولایت فقیه در مقابله با بحران از دستاوردهای جنگ تحمیلی اخیر بود.

وی یادآورشد: باید با پاس داشتن و تقویت این دستاوردها، رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، از طریق ادغام ایرانیت، اسلامیت و انقلابی گری، یک هویت ملی بسازیم.

بازتنظیم و تکمیل هویت ملی، ایجاد مکانیزم دخالت عملی مردم در تصمیم گیری‌ها، تقویت دیپلماسی سایبری، مردمی سازی جنگ و پس از جنگ از  راهکارهایی بود که دکتر دشتی ارائه داد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر هاشمیان مدیر گروه آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز گفت: ملت ایران در جنگ تحمیلی اخیر در قالب رابطه امام و امت، جلوه‌های زیبایی از عقلانیت دینی را به نمایش گذاشته است.

وی ادامه داد: به هر میزان که سرمایه اجتماعی در یک نظام سیاسی بیشتر باشد، زمینه های بیشتری برای کارامدی نظام حکمرانی فراهم خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به غلبه مردم ایران بر جنگ شبکه ای و رسانه ای دشمن گفت: دشمنان سال ها تلاش کردند از طریق شبکه های اجتماعی و تبلیغات رسانه ای و روانی مردم از حاکمیت جدا و به جای حق و باطل را عوض کنند اما در این جنگ، عقلانیت به دست مردم ایران برساخته شد و رشد عقلانی جامعه بسیاری از صحنه ها را تغییر داد. 

دکتر هاشمیان با بیان اینکه سیاست‌های مواجهه با مساله به دو نوع نمایشی و متناسبی تقسیم می شود، گفت: در شرایط فعلی باید با توجه به سیاست های متناسب، به حل مسائل بدون تعارف بپردازیم.

دکتر هاشیمان همچنین بر ضرورت روایت صحیح از جنگ برای آیندگان، طرد دوگانه‌های کاذب و به رسمیت شناختن دوگانه‌های واقعی تاکید کرد.

ارسال نظرات