غزه ترازوی وجدان جهانی

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، شهر غزه، نوار باریکی از زمین در سواحل دریای مدیترانه به عنوان یکی از نقاط بحرانی و پرتنش در تاریخ معاصر شناخته میشود. این منطقه با جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر به دلیل درگیریهای مداوم، محاصره اقتصادی و شرایط انسانی نامناسب از سوی رژیم صهیونیستی و رقم خوردن فجایع انسانی در آن به مانند ترازویی برای سنجش وجدان جهانی و بشر امروزی تبدیل شده است.
بررسی ابعاد مختلف بحران در غزه دل هر انسان با ودانی را به درد می آورد؛ چراکه وضعیت انسانی در غزه به شدت نگرانکننده است. براساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، بیش از ۸۰ درصد از جمعیت غزه به کمکهای انسانی و مایحتاج روزمره خود وابسته هستند که همه این وابستگی ها ناشی از محاصره اقتصادی و محدودیتهای شدید در دسترسی به منابع اولیه مانند آب، غذا و خدمات بهداشتی از سوی رژیم غاصب صهیونیستی است.
سیستم بهداشت و درمان در غزه با چالشهای جدی مواجه شده و بیمارستانها و مراکز بهداشتی – که البته اگر بتوان نام آنها را بیمارستان و مرکز بهداشتی گذاشت؛ چون همه این مراکز نابود و تخریب شدند- به دلیل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی، قادر به ارائه خدمات مناسب نیستند و فاجعه بارتر این که این وضعیت -به ویژه در زمانهای بحران- مانند حملات نظامی به شدت تشدید میشود.
امروز سکوت در مقابل جنایات رژیم کودککش صهیونیستی خیانت است
جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، حقیقتی غیرقابل انکار است و آیه «إِنَّ الَّذِینَ یَکْتُمُونَ مَا أَنْزَلْنَا مِنَ الْبَیِّنَاتِ وَالْهُدَ مِنْ بَعْدِ مَا بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْکِتَابِ أُولَئِکَ یَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَیَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ» به وضوع بیان می کند: کسانی که دلایل روشن و آشکار الهی را کتمان میکنند، مورد لعن و نفرین خداوند قرار خواهند گرفت و این آیه به روشنی به کسانی اشاره دارد که حقیقت را میدانند اما از بیان آن خودداری میکنند.
امروز سکوت در مقابل جنایات رژیم کودککش صهیونیستی خیانت است و سکوت برخی از کشورهای اسلامی در مقابل نسل کشی مسلمانان مظلوم غزه، سبب ننگ آنان است.
واکنشهای بینالمللی به بحران غزه، به ویژه از سوی سازمانهای حقوق بشری و دولتهای مختلف، نشاندهنده نگرانیهای عمیق جهانی از وضعیت انسانی در این منطقه است. با این حال، عدم توافق در میان قدرتهای بزرگ و عدم اقدام مؤثر آنان برای کمک به مظلومان و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، خود، فاجعه ای است در برابر فجایع غزه.
هرچند بحران غزه به عنوان یک موضوع جهانی، موجب بروز همبستگیهای بینالمللی در برابر رژیم صهیونیستی شده و بسیاری از فعالان حقوق بشر و سازمانهای غیردولتی در تلاشند تا صدای مردم غزه را به گوش جهانیان برسانند و فشارهایی را بر دولتها برای اقدام مؤثر در جهت بهبود وضعیت انسانی در این منطقه وارد کنند.
وجدان جهانی باید به این واقعیت توجه کند که آینده نوار غزه، آیندهای است که بر سرنوشت بشریت تأثیر خواهد گذاشت.
امروز سیاست ایالات متحده و اسرائیل در نوار غزه نیز از زمان روی کار آمدن ترامپ شکست خورده است و مسئولان رژیم صهیونیستی خود می دانند که اگر غزه را هم به دست آورده و ساکنان را از آن خارج کنند، در عوض جهان را از دست داده اند؛ چراکه تنفری از رژیم صهیونیستی در میان مردم جهان به وجود آمده است که به این راحتی از اذهان جهانی پاک نخواهد شد.
نویسنده: سعید چراغی