حلقههای مطالعاتی برای دستیابی به دانشهای نوین راهاندازی شد
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدحسین مختاری در تشریح برخی از فعالیتهای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: بحث کرسیهای نظریهپردازی از سوی رهبر فرزانه انقلاب مطرح شده است که این مجموعه از نخستین مراکزی بود که در این زمینه فعالیتهای خود را آغاز کرد.
وی سفر اخیر مقام معظم رهبری به قم را مدنظر قرار داد و افزود: معظمله در سفر اخیر خود در نشستها و دیدارهای مختلف به ویژه در دیدار با اساتید سطوح عالی حوزه نیازهای جامعه اسلامی و حوزههای علمیه را تبیین و ترسیم کردند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پرداختن به علوم و دانشهای جدیدی را که در دنیا رواج دارد از جمله فلسفههای مضاف را یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: با توجه به رایج شدن این نوع دانشها، رهبر فرزانه انقلاب به حرکت در این مسیر تأکید کردند که در همین راستا طرحی به نام «حلقههای مطالعاتی متن و هرمنوتیک» در این پژوهشگاه تعریف و تدوین شد که به زودی به اجرا در میآید.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه بومیسازی علوم تصریح کرد: امروز برای بومیسازی علوم باید به آنچه در غرب به عنوان فن و دانش نو یاد میشود آشنایی و تسلط داشت.
حجتالاسلام مختاری، بومیسازی را طرحی عالمانه و برگرفته از کتاب و سنت دانست و یادآور شد: این امر امکان پذیر نیست، مگر اینکه مبادی مقدماتی را در نظر گرفته و آشنایی اجمالی با علوم رایج دنیا داشته باشیم.
وی تصریح کرد: البته منظور از آشنایی با این علوم روز، صرفا ترجمه مستقیم نیست، چراکه تنها ترجمه کارساز نبوده و اغلب موجبات گمراهی را فراهم میکند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآور شد: در همین راستا در نظر گرفتیم تا مباحث را به سمت مقایسه تطبیقی سوق داده و علوم روز را بر اساس نظریههای منتقدان اسلامی نقد کنیم.
وی با انتقاد از برخی مراکز علمی و فرهنگی کشور که علوم غربی را بدون حتی یک نقد کوچک ترجمع میکنند، بیان داشت: حلقههای مطالعاتی (متن و هرمنوتیک)، واسطه مفیدی برای دستیابی به علوم و دانشهای روز است.
به گزارش ایسکا، مختاری ادامه داد: امروز در حوزههای علمیه افراد مستعد و توانمند فراوانی وجود دارد که علاوه بر تسلط بر متون دینی با زبانهای بینالمللی نیز آشنایی دارند و میتوانند در این زمینه فعالیت کنند.
وی ادامه داد: یکی از رسالتهای امروز حوزهها و حوزویان این است که علوم سرآمد غربی را شناسایی و پس از نقد و بررسی، آن را به جامعه علمی و فرهنگی کشور ارائه کنند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه امروز در جوامع علمی کشور دانش هرمنوتیک شناخته شده است، گفت: هر چند بسیاری از افراد با این علم آشنایی دارند، اما این آگاهی و شناخت عمومیت ندارد، بنابراین در تلاشیم تا با جذب طلاب توانمند به تربیت افراد متخصص در عرصه بینالملل بپردازیم.
وی ادامه داد: البته دانش هرمنوتیک با دانش تفسیر و مباحث اصولی ارتباط داشته و حوزه باید گامی جدی در این عرصه بر دارد و با تربیت افراد متخصص، به تبیین و تشریح این دانش پرداخته و با رفع آفتهای این علم، نتایج حاصلی را به جامعه ارائه کند. /920/د102/ع