نگاهی به زندگی آیت الله فقیه امامی
خبرگزاری رسا ـ به مناسبت ارتحال آیت الله سید حسن فقیه امامی از علمای اصفهان، زندگینامه این عالم فقید منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اینترنتی شیعه حق، استاد بزرگوار و جامع، آیت الله آقای حاج سید حسن فقیه امامی متولد 1354 قمری (1313 شمسی) فرزند مرحوم آیت الله حاج آقا عطاء الله فقیه امامی قدس سره که از مفاخر حوزه ی علمیه و جامعه ی روحانیت اصفهان بودند.
ایشان در محضر پدر بزرگوارشان و نیز جمعی از علما و مدرسین و زعمای حوزه ی علمیه ی اصفهان، مراحل تحصیلی را در دورهی مقدمات و سطح و خارج، گذرانده و عمدهی اساتید ایشان بدین قرار بودند.
1- پدر و معلم و مربی و سازنده ی شخصیت شان، مرحوم آیت الله حاج آقا عطاء الله فقیه امامی قدس سره متوفای 1387 قمری.
2- عالم زاهد و پارسای عابد، آیت الله حاج شیخ محمّد حسن نجف آبادی قدس سره متوفای 1384 قمری.
3- استاد ماهر و ادیب فاضل و مورّخ ناقد، مرحوم آقا شیخ محمّد علی معلم حبیب آبادی قدس سره متوفای 1396 قمری.
4- استاد کامل و عالم زاهد، مرحوم آیت الله حاج شیخ علی مشکوه سدهی قدس سره متوفای 1410 قمری.
5- استاد محقق و جامع، مرحوم آیت الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی قدس سره متوفای 1413 قمری.
6- حکیم و ادیب و منجم، و استاد جامع، مرحوم آیت الله حاج شیخ عباسعلی ادیب قدس سره متوفای 1412 قمری.
7- عالم زاهد و متّقی، مرحوم آیت الله حاج سید علی اصغر برزانی قدس سره متوفای 1405 قمری.
8- عالم فاضل و زاهد مرحوم آیت الله حاج شیخ علی قدیری کفرانی قدس سره متوفای 1407 قمری.
9- استاد محقق و زاهد، مرحوم آیت الله حاج شیخ احمد فیاض قدس سره متوفای 1407 قمری.
10- فقیه اصولی، مرحوم آیت الله آقای حاج آقا حسن خادمی قدس سره متوفای 1405 قمری.
11- فقیه و مرجع بزرگوار، مرحوم آیت الله العظمی آقای حاج سید علی موسوی بهبهانی متوفای 1395 قمری.
12- و نیز جمع دیگری از علماء و مدرسین حوزه ی علمیّه ی اصفهان.
آیت الله فقیه امامی در تأسیس و یا تجدید بناء و یا تعمیر برخی مدارس علمیه اصفهان اقدام کرده بودند و بدین وسیله، خدمتی بزرگ به حوزه ی علمیه و رشد و توسعه آن، نموده اند که در ذیل اشاره میکنیم.
1- تجدید بنای سه طرف جنوبی و شمالی و شرقی مدرسه ی ذوالفقار و تکمیل طرف غربی آن، (طرف غربی مدرسه ی ذوالفقار را مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد باقر کرمانی، تجدید بنا نمودند و به مرحله ی سفت کاری رساندند و عمر ایشان پایان یافت، سپس آقای امامی، همین طرف را تکمیل نموده و سه طرف دیگر را نیز به سبک قدیم، تجدید بنا کردند.)
2- تأسیس مدرسه ی محمودیه،
3- تأسیس مدرسه ی جوادیه،
4- تأسیس مدرسه ی الغدیر،
5- تکمیل و نماسازی مدرسه ی باشکوه و مجلل مرحوم آیت الله خادمی (مدرسه ی عربان)،
6- تجدید بنا و توسعه مدرسه خالصیه،
7- تعمیرات اساسی مدرسه ی امامیه،
8- تعمیرات اساسی مدرسه ی نیم آور.
این عالم فقید بیش از 34 سال در حوزه ی اصفهان تدریس نموده و در زمینه ی علوم ادبی و منطق و حکمت، کلام و عقائد، تفسیر قرآن و شرح نهج البلاغه، رجال و درایه، فقه و اصول به افاضه ی علمی اشتغال داشته اند و در اواخر عمر با برکتشان به تدریس رسائل و مکاسب مرحوم شیخ اعظم انصاری و کفایه الاصول و خارج فقه و نیز تفسیر قرآن و شرح احادیث و نهج البلاغه، اشتغال داشته اند.
از بخشهای درخور توجه در زندگی این بزرگمرد، مبارزات مستمری است که با فرقه های گمراه و مفسد و گروهک های منحرف از قبیل بهائی ها، کمونیست ها، التقاطیها و وهابی مسلک ها، داشته اند و با بحث های زیاد و مناظرات مستدل و قوی، در رسوا کردن و محکوم کردن آنها، نقش بسیار موثری، ایفا نموده اند. و هم چنین، همکاری و حمایت نزدیک و گسترده ی ایشان با موسسه های دینی، و خیریه ای که بنام نامی پیشوایان معصوم علیهم السّلام، فعالیت خدماتی و اجتماعی داشته اند، بسیار ارزشمند است که بعنوان نمونه می توان از همکاری با انجمن مددکاری امام زمان عجّل الله تعالی فرجه، سازمان آموزشی ابابصیر، صندوق قرض الحسنه ابا صالح المهدی علیه السّلام (طلاب)، انجمن خیریه حضرت اباالفضل علیه السّلام ویژه پیوند کلیه، رادیولوژی و آزمایشگاه مهدیه علیه السّلام و ... نام برد.
و در یک کلام، ایشان عالمی با عمل، استادی دلسوز، تربیت کننده ای مدبر، مؤسسی مدیر بودند که با استفاده از علم وعمل و تقوی و مکارم اخلاقی، نقش بسیار اساسی، در رشد و توسعه ی حوزه ی علمیه ی اصفهان و در تعلیم و تربیت طلاب و تبلیغ و ترویج دین و دفاع از حریم مکتب ولایت و امامت، ایفا نمودند.
این عالم متّقی، فقیه کامل، استاد عامل و افتخار حوزه علمیه اصفهان، امروز در اول ربیع الثانی سال 1432 هجری قمری مصادف با پانزدهم اسفندماه سال 1389 دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. روحش شاد و یادش گرامی باد./د102/س
ارسال نظرات