آیت الله آملی لاریجانی:
جنگیری و رمالی هیچ نسبتی با مبانی دینی ما ندارد
خبرگزاری رسا ـ رییس قوه قضاییه با هشدار نسبت به برخی گروه ها و افکار انحرافی در دوران کنونی بیان داشت: متاسفانه در دوره ما گروه های انحرافی پیدا شدهاند که ترویج جن گیری و رمالی اقدام می کنند که این گونه مسائل هیچ نسبتی با مبانی دینی ما ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری ، آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه امروز در نخستین کنگره علامه سعید العلما و ملامحمد اشرفی که در دانشگاه صنعتی بابل برگزار شد، تفقه در دین را یک وظیفه مهم برای همه مسلمان دانست و گفت: این مساله مهم در آیات و روایات بسیار مورد تاکید قرار گرفته و حتی در کنار رفتن به جهاد نیز این موضوع ذکر شده است.
وی تفقه در دین را یک عبادت دانست و با بیان اینکه بسیاری از روایات دینی به این مساله مهم توجه ویژه ای داشتند افزود: امروز حضور در بزرگداشت علما خود نیز یک عبادت است چون در مجلس شخصیت هایی حضور پیدا می کنیم که یک عمر در راه تفقه در دین مجاهدت کردند.
وی در ادامه سخنان خود به عدم پذیرش مرجعیت از سوی علامه سعید العلما اشاره کرد و گفت: زمانی که شیخ بزرگ انصاری که اعجوبه ای در فهم مسائل فقه و اصول بود مقام مرجعیت را به علامه سعید العلما پیشنهاد کرد این عالم برجسته مازندرانی آن را نپذیرفت که این نشان دهنده روح بلند علمای سلف است.
آیت الله آملی لاریجانی، مقابله با انحرافات را یکی از ویژگی های علما در طول تاریخ برشمرد و خاطر نشان کرد: علمای اسلام از قرنهای اولیه اسلام دائما از سوی منحرفان مورد تعرض قرار می گرفتند؛ اما بزرگان دین همواره در برابر این انحراف ها از اندیشه های اسلامی دفاع می کردند.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه نسل جوان جامعه نیز باید به دنبال تفقه در دین برود گفت: فرزندان این سرزمین که دل به دین بسته اند باید برنامه ای برای زندگی معنوی خود داشته باشند که باید برای رسیدن به این مساله دین را بفهمند.
وی با اشاره به اینکه جوانان باید برای تفقه در دین، معارف ، احکام و اخلاق دینی برنامه داشته باشند و آن را بفهمند افزود: تفقه در دین سد محکمی در برابر انحرافات است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه فقه به معنای بصیرت و فقیه نیز صاحب بصیرت است تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در فتنه پس از انتخابات سال 88 به مساله بصیرت تاکید ویژه ای داشتند و بصیرت تنها فهم نیست بلکه یک فهم خاصی است به همراه برخی خصوصیات که ممکن است برای همه حاصل نشود.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه معنای تفقه شامل علم به اصول و معارف است تصریح کرد: بدون دانستن معارف اعتقادی، ایمان مصادیق تخصیص پیدا می کند و تفقه در دین شامل همه جوانب دین است.
وی به مجاهدت های علمی علما از صدر اسلام تا کنون در فقه، مبانی فقه و تفسیر اشاره کرد و گفت: اگر این مجاهدت های علمی نبود امروز احکام اسلامی این گونه رشد و بالنده نبود.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه متاسفانه حوزه های علمیه گاهی در شناساندن علمای بزرگ و علم معارف در اختیار آنها به جامعه کوتاهی می کنند تصریح کرد: امروز ما مجموعه عظیمی از ذخائر علمی در کشور داریم که گاهی سربسته می ماند که وظیفه حوزه های علمیه شناساندن این ذخائر به جامعه است.
وی با بیان اینکه علم اصول امروز تنها از زوایای حوزه های علمیه تدریس و تعلیم می شود افزود: تحقیقاتی که امروز برخی از دانشمندان غربی در بحث اصول انجام می دهند علمای ما صدها سال قبل به آن مسائل پرداختند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه شخصیت های دینی که در کشورهای اسلامی تحقیق کردند باید قدر و ارزش آنها را بدانیم تصریح کرد: امروز تکریم و تجلیل از این بزرگان علمی یک تکلیف است چون علما در طول تاریخ با کمبودها و مشکلات متعدد بالاترین مجاهدت ها را انجام دادند.
وی با تاکید بر اینکه محصول فکری علما و فقهای دین باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد گفت: امروز محصول علمی عالمان دین یک ذخیره بزرگ علمی است که باید قدر دانسته شود.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه علما در طول تاریخ همواره مورد هجمه های سنگین دشمنان بوده اند گفت: هر روز انحراف های متعددی در مسیر علما و بزرگان دینی قرار داده می شد اما علیرغم همه این مشکلات علمای دین در دفاع از مبانی اسلامی همواره پیشگام بودند.
وی کمرنگ جلوه دادن اثر روحانیت و ترویج سکولاریسم را از جمله تلاش دشمنان برای انحراف در مسیر علما دانست و خاطر نشان کرد: متاسفانه در دوران اصلاحات مطبوعات کشور به ترویج سکولاریسم و پلاریزم دینی می پرداختند.
رییس قوه قضاییه، ترویج عرفان های کاذب را یکی دیگر از مسائل انحرافی در دولت اصلاحات دانست و تصریح کرد: مجموعه ای از بدترین کتاب ها با محتوای عرفان های کاذب در دوران دولت اصلاحات چاپ و توزیع شد.
وی همچنین با هشدار نسبت به برخی گروه ها و افکار انحرافی در دوران کنونی بیان داشت: متاسفانه در دوره ما نیز گروه های انحرافی پیدا شدند که ترویج جن گیری و رمالی اقدام می کنند که این گونه مسائل هیچ نسبتی با مبانی دینی ما ندارد.
وی با تاکید بر اینکه برخی از بزرگان کشور پیغام دادند که با این گونه انحرافات برخورد جدی شود تصریح کرد: قوه قضاییه نیز در حد وظایف قانونی خود نسبت به این مسائل عمل خواهد کرد.
آیت الله آملی لاریجانی با انتقاد از تولید و توزیع مستند ظهور نزدیک است این لوح فشرده را کذب و دورغ خواند و افزود: روایات مطرح شده در این مستند همه زعاف و نسبت های داده شده نیز در آن خلاف است و بسیاری از علما و بزرگان با پیغام های خود خواستار برخورد با این شیوه کار شدند.
رییس قوه قضاییه، امام زمان (عج) را محور ارادت شیعیان در همه زمان ها دانست و گفت: عده ای با یکسری حرف های دنیوی تلاش می کنند این محور عقیدتی اعتقادی و نورانیت شیعه را آلوده کنند.
وی با انتقاد از ترویج ملیت گرایی افراطی و ایرانی گری از سوی برخی گروه های انحرافی در کشور تاکید کرد: این گروه های انحرافی در کنار ترویج معیار های دینی و تفقه در دین به ترویج کوروش و هخامنش می پردازند؛ اما باید توجه کنیم ما اول مسلمان دین محمد (ص) هستیم و البته این بدان معنا نیست که ما با ایرانی بودن مشکلی داریم بلکه باید مراتب را بسنجیم.
رییس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود به بیداری اسلامی در خاور میانه اشاره کرد و با بیان اینکه امروز ملت های مسلمان منطقه انقلاب اسلامی ایران را الگوی خود قرار داده اند گفت: نباید با برخی مسائل و اظهارنظر ها بهانه به دست کشورهای دیگر دهیم، بلکه نظام و ملت ایران باید در همه مسائل الگویی برای همه دنیا باشد.
وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران امروز با فداکاری های امام راحل ، رهبر معظم انقلاب و ملت ولایتمدار ایران امروز در همه عرصه ها الگو است افزود: مقام معظم رهبری اسطوره ای از صبر و درایت در طول بیش از بیست سال گذشته بوده است و ایشان در کمال دقت و درایت به امور نگاه می کنند. /950/پ201/ص
ارسال نظرات