مدیر حوزه علمیه امام القائم تهران:
دروس عمومی حوزه باید متناسب با نیازهای تبلیغی طلاب باشد
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران گفت: دروس عمومی حوزه در حدی نیست که بتواند همه نیازهای مبلغان را تأمین کند و در صورتی که مراکز تبلیغی بتوانند نیازهای تخصصی افراد را تأمین کنند به یقین فعالیتهای تبلیغی در کشور از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد شد.


حجت الاسلام سید مجتبی بدری، مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: انبیا و پیامبران الهی که مبلغان بزرگ دین الهی بودند که به سبب دغذغه سعادت دنیوی و اخروی برای انسانها همواره مردم را به سوی یکتاپرستی و دینداری دعوت می کردند. این تبلیغ در تمامی دوران بشری وجود داشته که توسط انبیا و ائمه اطهار(ع) و نمایندگان آنها صورت میگرفت؛ از این رو تبلیغ مبلغان در حال حاضر در امتداد حرکت و وظیفه مبلغان الهی است.
وی در خصوص ویژگیهای یک مبلغ موفق ابراز داشت: مبلغ باید دارای شرایط اصلی تبلیغ همچون علم و آگاهی کافی نسبت به دین و احکام و معارف الهی باشد، یک طلبه مبلغ در حال حاضر باید تاریخ، تفسیر، کلام و عقاید اسلامی را به میزان مناسبی فرا گرفته باشد، البته امروزه به جهت گستردهشدن عرصه تبلیغ، هر عرصه تبلیغی به تناسب زمان، مکان و شرایط مخاطب، نیازمند تخصص و اطلاعات مربوط به خود است که مبلغان باید این شرایط را در نظر گرفته و متناسب با مخاطب تخصص های مورد نیاز را فرا بگیرند.
حجت الاسلام بدری افزود: ویژگیهای دیگر سلامت جسمی، نشاط، سلیقه، سبک، تدبیر در بیان احکام و معارف اسلامی و مهمتر از همه این موارد سلامت روحی یک مبلغ است که باید توانسته باشد روح خود را مهذب کرده و به آموزههایی که به مردم انتقال می دهد عامل باشد.
وی درباره تأثیرگذاری تبلیغ کوتاهمدت و بلندمدت اظهار کرد: هر دو نوع تبلیغ در شرایط و مقتضیات خود بجا و مؤثر است؛ اما تبلیغ بلندمدت به جهت طولانی و مداومبودن به طور معمول اثر بیشتری خواهد داشت که البته این اثرپذیری مردم به صورت مستقیم به آمادگی، سبک، سلیقه، عامل بودن به علم مبلغ بر می گردد و اگر فرد مبلغ بتواند با شیوه صحیح اسلامی زندگی کند و با برنامه ریزی درست مفاهیم مورد نیاز مردم را به آنها ارائه دهد بسیار اثرگذار خواهد بود.
مدیر حوزه علمیه امام القائم(عج) تهران افزود: گرچه همه انسانها به شکل مداوم نیاز به یادآوری دارند و نباید در مقطعی تبلیغ کرد و در مقطعی آنها را رها نمود؛ اما در برخی از ایام به سبب جو و فضای معنوی آنها و شرایط ویژهای که دارند، علاقه، پیگیری و اثرپذیری مردم نسبت به مسائل و معارف دین بیشتر می شود که به عنوان مثال می توان به ایام محرم و صفر اشاره کرد که به برکت وجود مقدس حضرت سید الشهدا، امام حسین(ع) گرایش و اثرپذیری مردم بیشتر می شود، در ماههای رجب، شعبان به ویژه ماه مبارک رمضان که ماهی پر از برکت و معنویت است این اثرگذاری تبلیغی بیشتر است.
وی به سفارش اهل بیت(ع) درباره تبلیغ دین اشاره کرد و گفت: در کلام معصومین(ع) بیشتر از هر چیز سفارش به عمل به دین در جهت تبلیغ دین و از عالمان بیعمل انتقاد شده است که از جمله اعمال یک مبلغ انجام واجبات و ترک محرمات و همچنین رعایت اخلاق در ارتباط با مردم است.
حجت الاسلام بدری در جهت سازماندهی و همچنین تخصصیشدن امر تبلیغ در کشور با ایجاد نهادهای تخصصی تبلیغی گفت: دروس عمومی حوزه در حدی نیست که بتواند همه نیازهای مبلغان را تأمین کند و در صورتی که مراکز تبلیغی به صورت تخصصی برای مبلغان در کشور وجود داشته باشد که بتواند نیازهای تخصصی افراد را در جهت تبلیغ دین به مردم از جمله، روانشناسی، مخاطبشناسی و ارتباطات اجتماعی تأمین کند به یقین فعالیتهای تبلیغی در کشور از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد شد.
وی در پایان به تقاضای فراوان ادارات و مراکز دولتی جهت اعزام مبلغ در ایام رمضان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر ایام تعطیلی حوزه علمیه است؛ اما طلاب و مبلغان حوزه علمیه امام القائم(عج) به تبلیغ در مراکز مختلف اعزام شدهاند./956/ت302/س
ارسال نظرات