۰۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۱۱۱۳۳۳
دست دعا(22)؛

خدایا؛ درهای فضل و رحمتت را به رویم بگشا!

خبرگزاری رسا ـ محقق حوزه علمیه قم گفت: یکی از آداب دعا این است که مومن بهترین ها را برای همه بخواهد و در دعا کردن مضایقه نکند و سقف حوایج و خواسته های خود را تعالی بخشد.
دعا


حجت الاسلام حسین دیلمی، محقق حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان بیان داشت: در این روز از خداوند متعال می‌خواهیم که درهای رحمت و فضل خود را بر روی ما باز و برکات خویش را بر ما نازل کند.

وی گفت: یکی از آداب دعا این است که مومن بهترین ها را برای همه بخواهد و در دعا کردن مضایقه نکند و سقف حوایج و خواسته های خود را تعالی بخشد.

این محقق علوم اسلامی ادامه داد: شخصی نزد پیابمر اکرم(ص) در حال دعا کردن بود و می‌گفت خدایا من و محمد مصطفی(ص) را اهل بهشت قرار ده. نبی مکرم اسلام(ص) رو به او کرد و گفت چرا دور رحمت الهی حصار می کشی و دعای خویش را محدود می‌کنی، بگو خدیا من و محمد(ص) و همه مسلمانان را اهل بهشت قرار ده.

وی در ادامه بیان داشت: فردی به پیامبر اکرم(ص) خدمتی کرد و چون پیامبر(ص) از خواسته او پرسید، او گفت من یک بادیه نشین هستم که گوسفند و دام کمی دارم اگر دعا کنید که زیاد شود، سپاسگزار می شوم، پیامبر(ص) به او وعده دعا دادند، سپس پیامبر(ص) به یارانش گفتند ای کاش این مرد به اندازه پیر زن قوم بنی اسرائیل درک داشت. قبر یوسف نبی(س) معلوم نبود و به جزء پیر زنی نشانی آن را کسی نمی دانست روزی حضرت موسی (ع) شخصی را به دنبال او فرستاد تا آرامگاه حضرت یوسف را نشان دهد اما پیر زن موسی را فراخواند و بیان داشت من نشانی را نمی دهم مگر اینکه از جانب خداوند مرا جوان کنی، سپس یه عقد خود درآوری و قول دهی همراه تو در بهشت باشم.

حجت الاسلام دیلمی با اشاره به دعای روز بیست و دوم ماه رمضان اظهار داشت: این دعا در اوج است و آداب دعا خواندن را به درستی نشان داده و بهترین ها یعنی فضل و برکت الهی را خواسته است.

وی اظهار داشت: فضل در لغت و اصطلاح در معانی مختلفی همچون فراوانی، برتری، احسان و بخشش، معرفت و دانش و یکی از صفات الهی استفاده شده است. همه این معانی باید در ذهن خواننده دعا باشد، این دعا بهترین ها را برای خواستن به مومنان آموزش می‌دهد.

حجت الاسلام دیلمی بیان داشت: فضلی که از صفات الهی است در مقابل عدل الهی است. در دعایی می خوانیم «الهی عاملنا بفضلک و لا تعاملنا بعدلک». فضل به معنای احسان نیازمند دعا و نیکی کردن به دیگران است.

این محقق حوزه علمیه گفت: هل جزاء الاحسان بالاحسان» نشان می دهد که برای به دست آوردن فضل و احسان الهی باید به دیگران احسان و راه سپاسگزاری را طی کنیم.

وی بیان داشت: اگر فضل الهی به دادن علوم و دانش و معرفت باشد، علاوه بر دعا کردن باید کار و تلاش جدی سر مشق انسان قرار گیرد و زندگی نامه دانشمندان که با تحمل سختی ها به راه اندیشه ورزی پرداختند، الگوی ما شود./909/ت302/ع

ارسال نظرات