عضو مجلس خبرگان رهبری:
وحدت حوزه و دانشگاه در بخش فرهنگی رضایت بخش نیست
خبرگزاری رساـ حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی، وحدت بین حوزه و دانشگاه در بخش مسایل فرهنگی را رضایت بخش ندانست و اظهار داشت: هنوز این دو کانون به ادبیات و گفتمان مشترک یا درک متقابل در این بخش نرسیده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی سلیمانی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان شب گذشته در اجتماع اساتید و دانشجویان در مسجد حضرت قائم (عج) دانشگاه سیستان و بلوچستان با تبریک 27 آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: آنچه در عرصه وحدت حوزه و دانشگاه مطرح است تنها اتحاد و همگرایی شعاری و فیزیکی نیست بلکه باید برای نیل به اهداف مشترک، در یک مسیر حرکت کرد.
وی با بیان اینکه موضوع وحدت حوزه و دانشگاه، دو نسل را پشت سر گذاشت اما هنوز در حد ایده آل نیست، افزود: این موضوع قبل از انقلاب شکل گرفت و توسط شخصیت های برجسته از جمله آیت الله مفتح در فضای علمی و معرفتی دانشگاه تا حد زیادی تقویت شد.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی ادامه داد: دانشگاه و حوزه در فضای عزتمندی، استقلال، دانش و معنویت به مثابه دو بال برای پرواز هستند که اگر آسیبی به یکی وارد شود، یا اینکه این دو با هم هماهنگ نباشند، حوزه و دانشگاه و به تبع آن جامعه، لذت پرواز در اوج را از دست خواهد داد و از تعالی و کمال لازم باز خواهد ماند.
وی با بیان اینکه سه نظریه درباره وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد؛ گفت: عده ای معتقدند سیاست ها و اقدامات در این رابطه ناموفق بوده و گروه دوم معتقدند وحدت ایجاد شده است، اما برخی که ارزیابی منطقی و منصفانه تری دارند، با در نظر گرفتن توفیقات به ضعف ها نیز توجه دارند.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی افزود: در حوزه مباحث فکری و پژوهشی، وحدت بین حوزه و دانشگاه به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفته است و محدودیت ها و مرزهای موجود بین این دو کانون علمی برداشته شد.
وی با بیان اینکه امروزه حوزه و دانشگاه تبادل استاد، دانشجو و دانش دارند، گفت: طرح وسیع علوم انسانی در حوزه های علمیه و گسترش نگاه علمی و انسانی در فضای دانشگاه ها، اعزام حوزوی ها به خارج کشور برای تحصیل، تنظیم مباحث درسی با استفاده از اندیشه های دو کانون و تاسیس مراکز آموزشی و پژوهشی تلفیقی از جمله دستاوردهای وحدت حوزه و دانشگاه است.
امام جمعه زاهدان افزود: حوزه و دانشگاه رسالت خویش را در مسائل حکومتی به منصه ظهور رسانده و اکنون دانش آموختگان این دو کانون به طور کمی و کیفی در هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه به مردم خدمت می کنند.
وی بیان کرد: با وجود این، توفیقات وحدت بین حوزه و دانشگاه در بخش مسایل فرهنگی چندان رضایت بخش نبوده و هنوز این دو کانون به ادبیات و گفتمان مشترک یا درک متقابل در این بخش نرسیده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: دوگانگی نظام های معرفتی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی بین حوزه و دانشگاه، نوعی واگرایی نسبت به هم را به شکل طبیعی باعث شده است.
وی افزود: این آسیب موجب تفاوت در آرمان های اجتماعی حوزه و دانشگاه، تفسیرهای غلط و افراطی همراه با تخریب درباره وحدت این دو از سوی برخی افراد، اظهارات بی اساس با این تفکر که یکی از دو کانون را اصل دانستن و دیگری را فرع قلمداد کردن، شده است.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی با اشاره به تساوی بین دانشگاه و حوزه از منظر حکومت گفت: بعضا پدیده وحدت بین حوزه و دانشگاه توسط برخی نخبگان نادیده گرفته می شود و ناکامیهای حکومت دینی نیز بر این نگاه تاثیرگذار و باعث رخنه افکار منفی در نسل جوان شده است.
وی افزود: اگر بناست برای تقویت وحدت حوزه و دانشگاه ضعف ها برطرف شود، باید وحدت و همگرایی در اهداف و انگیزه را بین این دو کانون برجسته علمی کشور تقویت کنیم./940/پ202/ص
ارسال نظرات