وزارت خارجه باید در مساله پیگیری تخریب بقیع جدی باشد
حجت الاسلام علی اکبر بابازاده، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به سالروز تخریب قبور مقدس ائمه بقیع(ع) گفت: 89 سال پیش، قبور مقدس ائمه بقیع(ع) قبه، بارگاه و گنبد داشتند و مزار باشکوهی در قبرستان بقیع بود، اما به دلایلی این بارگاه تخریب و امروز به یک قبرستان تبدیل شده است.
وی وجود حاکمان تعصبی و احکام بی اساس وهابیت را عامل اصلی این حادثه برشمرد و تصریح کرد: هم اینک اماکن مذهبی مدینه و مکه دست وهابیون سلفی است که از آموزههای محمد بن عبدالوهاب ریشه میگیرند و این مدیران و متصدیان حکومتی به خاطر همان تفکرات باطلشان این حوادث را ایجاد کرده اند.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: عبدالوهاب متولد شهرک «عیننه» در درهای به نام حنفیه متولد شد و رشد و حرکت و فرهنگ آموزههای وی در منطقه نجد اطراف ریاض بوده است، این محل محله اعراب بادیهنشین بود و آیه 97 سوره توبه در حق این افراد نازل شده است.
وی ادامه داد: این منطقه همان منطقه قبایل ابن ملجم مرادی و آن افرادی است که حضرت علی(ع) را شهید کردند و منطقه از نظر فکری با دشمنی اهل بیت(ع) زندگی میکنند و عبدالوهاب در چنین قبیلهای و با کینه علی و اولاد علی بزرگ شد و این افکار را برای پیروان خود به یادگار گذاشت و این یک عاملی برای تخریب قبرستان بقیع بود.
حجتالاسلام بابازاده اظهار داشت: مسأله دوم استعمار انگلستان بود، عاملی که وهابیت را پیش برد و با آل سعود متفق و همسو کرد، همان سفیر بریتانیا در عربستان بود و این دو عامل سبب شد که حکومت با مذهبیون علیه اسلام و با نام اسلام متحد شدند و نخستین کار آنان تخریب قبور مقدس ائمه بقیع(ع) بود.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: درباره خروج از مهجوریت قبرستان بقیع یک عامل، عامل مردمی و عامل دوم، عامل دولتی و رسانهای است، مردم باید با تمام افشاگری، مناظره، راهپیمایی تأثیرگزار و تجمعات اثرگذار کار خود را پبش ببرند و باید این بعد را که بعد مردمی است پررنگ کنند و این مسأله را رها نکنند.
وی خاطر نشان کرد: وظیفه دولت و تمام دول اسلامی که رگ مذهبی و اهل بیتی دارند در این زمینه احساس مسؤولیت کنند و پیش روند به ویژه وزارت خارجه که در جهان فعال است باید در برابر عربستان بیش از این وظیفه فعال شوند.
حجت الاسلام بابازاده تاکید کرد: وزارت خارجه باید فعال و قاطعتر حرکت کند و دولت به عنوان شکایت به مجامع بینالمللی این مسأله را از طریق دولتهای تأثیرگذار در عربستان سعودی پیگیری کند، رسانههای ملی و ارشادی کشور نیز باید حرکات جدی و بیشتری داشته باشند.
وی یادآور شد: مکه و مدینه شهرهای بینالمللی هستند بنابراین سیاستگذاری در اداره مکه و مدینه نباید محدود به سیاست عربستان سعودی باشد بلکه باید سیاست جهان اسلام در اینجا اشراف و دخالت داشته باشد همان طور که امام در آغاز انقلاب به این مسأله اشاره کردند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز یک گروه اقلیت در عربستان نمیتوانند ادعا کنند که این سرزمین پهناور در اختیار آنان باشد، راهکار دوم نگاه قداست به مقابر ائمه اطهار(ع) است، قبرهای ائمه بقیع(ع) مکان و مزار مقدسی است و به عنوان رهبران شیعه و رهبران جهان اسلام مورد احترام حداقل 400 میلیون شیعه است از نظر نگاه بینالملل این مسأله از نظر قوانین بینالملل به رسمیت شناخته شده علاوه بر اینکه از نظر مذهبی مورد احترام از نظر قوانین بینالمللی اماکن محترم و مقدسی است و باید به رسمیت و احترام شناخته شود.
وی افزود: مقابر ائمه گویای حرکت اسلامی و منشأ اثر در پیشرفت اسلام بوده اند و هستند، این مقابر مقدس جاهای ارزشی بوده و داعیه اسلام و تداعی اسلام داشتند، از این منظر نسبت به احیای این بناها تبلیغ کنیم و از حکومت عربستان بخواهیم که کوتاهی در این زمینه را جبران کنند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: تخریب مقابر ائمه قبرستان بقیع توهین به مقدسات اسلام و شیعه است و از نظر قوانین بین الملل هم توهین به مقدسات و اعتقادات مردم جایز نیست، تخریب مقابر توهین به اعتقادات نه تنها عالم تشیع بلکه عالم اسلام است.
وی یادآور شد: حوزویان، علما و مراجع تقلید در این زمینه وظیفه ارشادی و نه اجرایی دارند؛ زمانی که حضرت آیتالله بروجردی به مکه رفتند و دیدند که در صحن مسجدالحرام چهار نماز جماعت همزمان برگزار میشود فرمودند «این ها را جمع کنید که باوحدت اسلامی تزاحم دارد»، الآن این نماز باشکوه که با حضور صدها هزار نفر برگزار می شود، دستاورد امر یک عالم بزرگ شیعه است./920/ت303/ن