چرا حوزویان تمایل به ماندن در قم دارند؟
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از 598، به دنبال دیدار اخیر روحانیون استان خراسان شمالی با مقام معظم رهبری (ره ) و تاکیدان رهبری معظم بر رسالتاصلی حوزه های علمیه ایشان خاطر نشان کردند:"هرگونه تفکری را که روحانیت را جدای از نظام اسلامی بداند، سکولاریسم خواندند و تأکید کردند که حوزه های علمیه نمی توانند سکولار و نسبت به نظام اسلامی بی تفاوت باشند". در همین رابطه با حجت الاسلام علی عباسیٰ معاون سابق آموزش مرکز مدیریت حوزه علمیه قم به گفتگو پرداخته ایم و وجود این دیدگاه در حوزه های علمیه را جویا شدیم.
حجت الاسلام عباسی با توجه به گلایه اخیر رهبر انقلاب در دیدار با روحانیون خراسان شمالی بیان داشت: به هر حال اگر خطر چنین دیدگاهی وجود نداشت مقام معظم رهبری تصریح به آن نمی کردند و ظاهرا خطر کم و بیش در بعضی لایه ها وجود دارد، از این جهت هم بود که ایشان این تذکر را دادند. الان در بعضی لایه هایی که در حوزه هست شاید نه با صراحت ولی بصورت غیر مستقیم این طرز نگاه دیده می شود که روحانیت و حوزه ها کارشان مربوط به امور دینی مردم می شود و اینکه روحانیت باید به همان کارهای سنتی خودش مشغول باشد.
وی افزود: اینکه روحانیت نسبت به مسائل کلان اجتماعی چه در داخل کشور ، چه در بیرون از کشور مسائلی که مربوط به نظام اسلامی می شود حساسیت نداشته باشد، می تواند یک خطر بزرگ محسوب گردد.
معاون سابق آموزش حوزههای علمیه قم بیان داشت: گاهی متاسفانه در بعضی لایه ها همانند برخی از مراکز آموزشی کنونی در حوزه می بینیم که مسئله گفتگو راجع به مباحث اجتماعی ، مباحث سیاسی را برای طلبه به یک معنایی مجاز نمی دانند و این نشان می دهد که این خطر وجود دارد .
عباسی گفت: این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که امکان دارد در آینده با نسلی از تربیت شدگان حوزه ها مواجه شویم که نسبت به مسائل نظام ، مسائل اجتماعی اسلام بی توجه باشند یا نسبت به این مسائل نگاه منفی داشته که می تواند خطر نگران کننده ای باشد.
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: حوزه کانون و خاستگاه انقلاب اسلامی بوده ، اگر در درون همین خاستگاه تفکراتی پیدا شود که نسبت به نظام و نسبت به انقلاب اسلامی زاویه داشته و یا بی تفاوتی باشد قاعدتا خطر ، خطر بزرگی می تواند باشد. که البته مسائل در این زمینه خیلی جزئی تر است که از آن می گذرم.
حجت الاسلام عباسی در ادامه با توجه به نصایح مقام معظم رهبری ( ره ) به علما و فضلای سراسر کشور مبنی بر هجرت از حوزه های علمیه قم و خراسان و شهرهای بزرگ ، به مناطق خود اظهار داشت: اصلی ترین مشکل در این زمینه عدم وجود یک سیستم حمایتی مناسب می باشد. وقتی افراد در مراکز اصلی حوزوی قرار می گیرند به هر حال از جهت علمی و وضعیت زندگی یک ثباتی پیدا می کنند ولی وقتی تصمیم به مهاجرت می گیرند همان حداقل پشتیبانی های این مراکز کمرنگ و یا بصورت کلی قطع می گردد در حالیکه به نظر می رسد کسانی که تمایل به مهاجرت از مراکز اصلی حوزه ها به سمت نقاط نیازمند و شهرستان ها داشته باشند باید حمایت بیشتری از آنها صورت بگیرد که متاسفانه الان یک سیستم حمایتی مناسبی برای این امر وجود ندارد./916/د102/ع