۰۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۲
کد خبر: ۱۴۷۸۷۴
استاد حوزه علمیه قم:

بی توجهی به تعالیم دینی موجب تباهی جان انسان می شود

خبرگزاری رسا ـ استاد فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم با تاکید بر این که توجه به بهشت موجب می شود تا به کمال برسیم و در غیر این صورت خود را ضایع کرده ایم، خاطرنشان کرد: شریعت رستگاری را به تزکیه نفس گره می زند و انسان باید جان خود را با تزکیه بیاراید تا بتواند با پاکی نمو کند.
حجت الاسلام يزدان پناه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام سید یدالله یزدان پناه، مدیرگروه عرفان مجمع عالی حمکت اسلامی امروز در جمع عزداران حسینی حسینیه ارشاد آمل با بیان این که به مسأله دنیا در بیانات شریعت توجه بسیاری شده است، گفت: اگر بخواهیم مشخص کنیم که شریعت در باب دنیا چه مسائلی را مطرح کرده است باید  تزکیه نفس را مطرح کنیم.

 

وی گفت: شریعت وقتی صحبت از تزکیه نفس به میان می آورد به گونه ای سخن می گوید که رستگاری بسته به تزکیه است و انسان باید درصدد دستیابی به آن اهتمام ویژه ای را داشته باشد.

 

استاد فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم با بیان این که اندیشه فلاح و رستگاری که در قرآن کریم آمده است در حقیقت نشانگر آن است که انسان کمال مقصد دارد و اگر به آن رسید رستگار خواهد شد، بیان داشت: دانه گندم وقتی در دل گندم قرار دارد مقصدی برای او است که اگر تا به بار نشستن بپوسد می گوییم به هدفش نرسید که آدمی نیز این گونه است و اگر به مقصود نهایی خود نرسد می گوییم تباه شده است.

 

حجت الاسلام یزدان پناه با تاکید بر این که توجه به بهشت و بهشت آفرین موجب می شود تا به کمال برسیم و در غیر این صورت خود را ضایع کرده ایم، خاطرنشان کرد: شریعت رستگاری را به تزکیه نفس گره می زند و انسان باید جان خود را با تزکیه بیاراید تا بتواند با پاکی نمو کند.

 

وی با اشاره به این که در باب تزکیه دو جهت سلبی و اثباتی مطرح است، گفت: جهت سلبی درصدد این است تا آدمی از عادت ها و زشتی دور باشد تا پاک بماند و جهت اثباتی نیز به دنبال این است که آدمی باید نمو نموده و برآید.

 

مدیرگروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: انسان باید مراقب یک دسته از امور باشد تا او را آفت زده نکند و نیز مراقب باشد تا بتواند به رشد و نمو برسد.

 

حجت الاسلام یزدان پناه با تاکید بر این که نمازها و اعمال عبادی که انجام می دهیم پیرامون جهت اثباتی است، بیان داشت: انسان به وسیله این امور قوت و غذا می گیرد تا رشد و نمو کند که باید قدر نماز خواندن های خود را بدانیم و در آن غفلت نکنیم.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که نماز های ما برای تقرب به خدا و نجوای با حضرت حق است، بیان داشت: برخی بزرگان گفته اند که اگر انسان بتواند یک لحظه نماز را درک کند از اجر والایی برخوردار شده است.

 

وی با اشاره به این که محرم و صفرهایی که می آید بهترین فرصت برای ارتباط مستقیم با حضرت حق و اهل بیت(ع) است، گفت: همان گونه که خورشید بر زمین می تابد و زمین را روشن می کند، امام معصوم(ع) نیز به عنوان نوری در دل مؤمن است که انسان باید این ارتباط را مستحکم تر کرده تا این قوت ارزنده را از دست ندهد.

 

مدیرگروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان این که اگر انسانی توانست ارتباط دلی با اهل بیت(ع) را برقرار کند به شفاعت این بزرگواران شکی نداشته باشد، خاطرنشان کرد: انسان باید به امور حسنه اهتمام خاصی داشته باشد و دلیلش این است که موجب نمو جان خود او  می شود./950/پ202/ب

ارسال نظرات