ایجاد نا امنی در سوریه به خاطر جلوگیری از رشد مقاومت در منطقه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا غلامعلی قاسمی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در همایش یادوراه 20 شهید حقوقدان استان قم در سالن همایشهای مجمتع آموزشی امام خمینی(ره) با اشاره به جنبه بین المللی حقوق مردم سوریه گفت: تحولات سوریه به عنوان مسأله مهم جهان اسلام است.
استاد دروس حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اضافه کرد: وقایعی که در کشور سوریه در جریان است را میتوان به لحاظ میدانی به عنوان کشوری که همسایه رژیم صهیونیستی و قریب به 40 سال محور مقاومت بوده بررسی کرد.
وی با بیان اینکه برخی افراد جامعه تحت تأثیر اخبار ماهوارهای صحبتهایی ابراز میکنند که نیاز به پاسخگویی دارد اظهار داشت: از منظر حقوق بین الملل موضوع سوریه را میتوان در محورهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار داد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم پیرامون محور مداخله بشر دوستانه و تئوری مسؤولیت حمایت بیان داشت: مسؤولیت حمایت که تنها کشورهای غربی مروج آن هستند یعنی اگر دولت کشوری نتوانست یا نخواست از مردم حمایت کند باعث ایجاد زمینهای میشود که نهادهای بین المللی بتوانند در امور آن کشور دخالت کنند.
وی افزود: شرط این دخالت این است که به صورت اجماعی دارای قطعنامه شورای امنیت باشد که در حال حاضر با مخالفت روسیه و چین مانعی بر سر راه آنها ایجاد شده است، اما ناظرانی به این کشور فرستادهاند که دولت سوریه هم با آنها کمال همکاری را داشته است و مخالفان این قضیه، کسانی هستند که در مقابل دولت قانونی سوریه علم مخالفت برداشتهاند.
قاسمی با بیان اینکه کار به جایی رسیده که دولتهای سلطه گر به بازرسان برای ترک منطقه فشار وارد میکنند ابراز داشت: ادعای آنها این است که در روزهای اول این قیام در منطقه درعا کشتار صورت گرفته، حال آنکه بر فرض صحت این ادعا دولت سوریه نیز فرماندار آن منطقه را سریعا برکنار کرد، اما در روزهای آینده خود دولتهای استعماری بودند که درگیری را به جنگ خیابانی تبدیل کردند.
وی در ادامه به محور دیگر بحث پیرامون اصل عدم مداخله پرداخت و گفت: بنابر قوانین حقوق بین الملل کشورها نمیتوانند در امور کشوری دیگر دخالت کنند، حال باید پرسید آیا این اصل عوض شده است که دولتهای غربی به خود اجازه دخالت در امور کشور دیگری را میدهند؟
استاد حقوق بین الملل دانشگاه تصریح کرد: دیوان داد گستری بین المللی درباره دخالتها در نیکاراگوئه 6 مورد را به عنوان دخالت در کشورها نام برده است که همه این موارد هم اکنون در بحث سوریه دیده میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تکثر فرهنگی در کشور سوریه اشاره کرد و با بیان اینکه کشورهای غربی تعداد زیادی اعلامیه در حمایت از آزادی اقلیتها منتشر کردهاند اظهار داشت: بر همین اساس میتوان ادعا کرد آنها در سوریه برعکس گفتههای خود عمل میکنند زیرا در نظام سوریه اکثریت مردم با چارچوب قانونی آن کشور و با سازش با یکدیگر در حال فعالیت هستند تا جایی که میتوان گفت برخی از رؤسای مملکتی نیز از همین فرهنگها و ادیان مختلف انتخاب شدهاند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قم بحث مبارزه با تروریسم را به عنوان محور چهارم مطرح کرده و با اشاره به انشتار مستندات زیادی مبنی بر مبارزه با تروریسم در جریانات بعد از حوادث 11 سپتامبر خاطر نشان کرد: در سوریه دیده میشود که از تروریسم دفاع میشود و تروریستها را با هزینه دولتهای خود به این کشور منتقل میکنند که اخبار آدم کشیها و قتل و غارت آنها بر هیچ احدی پوشیده نیست.
وی تنها دلیل دولتهای غربی برای مجازات دولت سوریه را محوریت این کشور در جریان مقاومت خواند و ابراز داشت: آنها کاری با مسائل فرهنگی، دینی و قانونی سوریه ندارند بلکه تنها به خاطر مقاومت و رشد حزب الله و حماس در سایه همکاری این کشور با ایران دست به این اقدامات زدهاند.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آماده بودن دولت سوریه برای مذاکره و همچنین تغییر قانون اساسی این کشور، دولتهای عربی منطقه را از لحاظ منطق جهان اسلام محکوم و تصریح کرد: دفاع این کشورها از دولتهای غربی هیچگونه توجیهی را نمیپذیرد، حتی برخی از سران دولت حماس نیز مسیر خود را منحرف کردهاند اما جنگ اخیر غزه نشان داد که همه کشورهای عربی منطقه محتاج نیرویی همچون جریان مقاومت هستند.
وی در پایان با اشاره به بحثهای داخلی در جهت متهم کردن کمکهای ایران به دولت سوریه و جریان مقاومت بیان داشت: در حال حاضر همه چیز روشن شده و همگی متوجه شدهاند کسانی که در سوریه به زنی علوی رحم نکرده و شکم او را دریده و جنین او را سقط میکنند، قطعا نسبت به شیعیان ایران کینه بیشتری در دل داشته و به دنبال وارد کردن ضربات سختتری به نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند./908/پ202/پ