طلاب شأن و جایگاه خود را بشناسند
![اخلاق](/Original/1391/02/18/IMAGE634719932114687500.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز،حجت الاسلام والمسلمین سروری، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، روز گذشته در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) تبریز اظهار داشت: دانستن حلال و حرام خدا و تفقه در دین ضرورتی برای طلاب علوم دینی محسوب می شود، اما باید به قدری مجاهدت در کسب علم داشته باشید که این حلال و حرام را استباط کنید و به درجه اجتهاد برسید.
وی خودسازی، صبر بر مشکلات، سادهزیستی و عمل به آموختهها را از جمله ضرورتهای کسب توفیق الهی در دوران تحصیل در حوزه دانست و خاطرنشان کرد: اگر مرحوم قاضی طباطبایی، علامه امینی، علامه جعفری و یا علامه طباطبایی به مدارج عالی علمی و معرفتی نائل شدند، به دلیل نگرش الهی و خلوص نیت آنان در دوران تحصیل بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین سروری با بیان اینکه اخلاص و تعیین هدف و همچنین توجه به زیطلبگی لازمه درک معرفتهای عالی دینی است، تصریح کرد: سعی کنید در برابر مشکلات صبر داشته باشید، چراکه بر اثر صبر نویت به ظفر می رسد، در حقیقت صبر لازمه سیر در مراحل خودسازی و تهذیب نفس است.
این استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه علامه طباطبایی یک شبه علامه نشده است، گفت: سعی کنید از همین دوران طلبگی و آغاز تحصیل در علوم حوزوی، نسبت به مسائل تهذیبی و اخلاقی توجه ویژه داشته باشید، عمل به آنچه می دانید ضرورتی برای حرکت در مرحله خودسازی است.
وی در ادامه بر تلاش و همت طلاب در دوران تحصیل علوم حوزوی تأکید کرد و افزود: طلبه بیسواد و بیعمل آفت حوزه است، چنین افرادی نه تنها مایه خیر نخواهند بود، بلکه اگر فردا وارد جامعه شوند و در عرصههای تبلیغی فعالیت کنند، موجب دینگریزی مردم خواهند بود، بنابراین سعی کنید ابتدا خود به آنچه می گویید عمل کنید، سپس از دیگران انتظار رعایت معروفات و ترک محرمات داشته باشید.
حجت الاسلام والمسلمین سروری خواستار رعایت شئونات اخلاقی در داخل و خارج حوزه از سوی طلاب علوم دینی شد و گفت: شاید برخی رفتارها و گفتارهایی که برای عامه مردم موردی نداشته باشد، برای یک طلبه علوم دینی صلاح نباشد، باید شأن و جایگاه خود را بشناسید، چراکه جامعه انتظار ویژه ای از شما دارد.
گفتنی است، در پایان این نشست صمیمی، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد./935/پ202/س