دقت شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها بینظیر بود
حجتالاسلام مصطفی اسکندری، عضو گروه فقه سیاسی مجلس خبرگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اعلام اسامی نامزدهای انتخاباتی از سوی شورای نگهبان، گفت: عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نسبت به گذشته از دقت بیشتری برخوردار بود.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان همیشه براساس معیارهای قانونی عمل کرده، اما اینبار به نظر میرسد با دقت بسیار مضاعف به وظیفه خود در بررسی صلاحیتها عمل کرد، ابراز داشت: شورای نگهبان تمامی آنچه را قانون درباره نامزدهای انتخاباتی گفته بود از پایبندی افراد به نظام و توان جسمی آنان تا موارد دیگر مدنظر قرار داد و این عملکرد بسیار مناسب بود.
عضو گروه فقه سیاسی مجلس خبرگان، تخریب شورای نگهبان از سوی رسانههای بیگانه را امر تازهای ندانست و گفت: در همه کشورها یک نهادی به صلاحیت افراد برای تصدی پستهای کلیدی آن کشور نظارت میکند و آنچنان که خودشان مدعی هستند براساس قانون عمل میکنند و در کشور جمهوری اسلامی ایران نیز عملکرد نهادی به نام شورای نگهبان کاملا قانونی است.
وی با تأکید بر اینکه که عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیتهای نامزدهای انتخاباتی نسبت به گذشته دقیقتر بود، تصریح کرد: رسانهها در همه انتخاباتها بر شورای نگهبان میتازند، البته اگر شورای نگهبان براساس آنچه آنها میخواهند پیش روند شاید تعریف کنند، اما هر جا نه تنها شورای نگهبان حتی مجلس، دولت و حتی مجمع تشخیص مصحلت نظام در برابر خواستههای آنان بایستد، بدگویی میکنند.
حجتالاسلام اسکندری همچنین به کسانی که صلاحیت آنان از سوی شورای نگهبان احراز نشده است،توصیه کرد: خدمت تنها ریاست جمهوری نیست، زمینههای دیگری برای خدمت وجود دارد؛ معنای احراز صلاحیت نشدن آن نیست که این افراد برای کارهای دیگر صلاحیت ندارند، از این قضیه نباید ناراحت باشند تازه باید شکر خدا را بکنند که یک تکلیف سنگین را شورای نگهبان از گردن آنها برداشته است.
وی اما کسانی را که صلاحیت آنان از سوی شورای نگهبان احراز شده است، بر عمل به قانون و رعایت اخلاق انتخاباتی توصیه کرد و با ابراز تأسف از اینکه در انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته، اخلاق انتخاباتی به خوبی رعایت نشد، گفت: اخلاق انتخاباتی باید تبدیل به سنت شود تا هر کسی برای مجلس شورای اسلامی و یا ریاست جمهوری کاندید میشود در چارچوب اخلاق اسلامی پیش رود.
عضو گروه فقه سیاسی مجلس خبرگان تصریح کرد: چه کاندیداهای ریاست جمهوری و چه طرفداران آنها به هنگام تبلیغات تنها خوبیهای خود را بگویند و از گفتن بدیهای دیگران و تخریب آنان به شدت پرهیز کنند و در جامعه ایجا التهاب نکنند، اگر اینگونه پیش روند چه رأی بیاورند و چه رأی نیاوند، نامی ماندگار از خود به جای خواهند گذاشت. /920/ت302/ع