۲۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۷
کد خبر: ۱۷۱۹۶۷
مشاور ارشد دادگستری محلاتی تهران؛

جلوگیری از طلاق در برخی موارد سبب بروز ناهنجاری می‌شود

خبرگزاری رسا ـ مشاور ارشد دادگستری محلاتی تهران گفت: تصویری که از مسأله طلاق در جامعه تداعی می شود تصویر زشتی است، از این رو اطرافیان و حتی مسؤولان امر نیز وقتی با اختلاف و تنش بین زوجین روبه رو می شوند، سعی می کنند به هر طریقی، حتی با قرار دادن بعضی قوانین دست و پاگیر، اجازه جدایی را به آنان ندهند، غافل از آنکه جلوگیری از این مسأله به هرطریقی چه بسا سبب ناهنجاری های جبران ناپذیری شود.
دادگاه طلاق
حجت الاسلام سیدمحسن سیدکریمی، مشاور ارشد دادگستری محلاتی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره دلایل رشد طلاق در کشور گفت: در گذشته به دلیل خلاء‌های قانونی، با ناهنجاری‌هایی بین زن و شوهر از قبیل خودزنی، خودکشی، همسرآزاری و مانند آن مواجه بودیم.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر این خلاء‌‌ های قانونی برطرف شده است و زوجینی که با هم اختلاف دارند با ارجاع آنان به مراکز مشاوره و شورای حل اختلاف، مشکل آنان تا حدودی حل می شود.
این مشاور خانواده بیان کرد: متأسفانه تصویری که از مسأله طلاق در جامعه تداعی می شود تصویر زشتی است، از این رو اطرافیان و حتی مسؤولان امر نیز وقتی با اختلاف و تنش بین زوجین روبه رو می شوند، سعی می کنند به هر طریقی، حتی با قرار دادن بعضی قوانین دست و پاگیر، اجازه جدایی را به آنان ندهند، غافل از آنکه جلوگیری از این مسأله به هرطریقی چه بسا سبب ناهنجاری های جبران ناپذیری شود.
وی اظهار کرد: از جمله ناهنجاری هایی که میان زوجینی که اختلاف شدید دارند به وجود می آید؛ همسرآزاری، خودزنی و بلکه خودکشی است، بنابراین در صورت اختلاف بین زوجین لازم است که آنان را به مراکز مشاوره ارجاع داد تا مشکل به درستی و منطقی حل شود، نه با قرار دادن قوانین دست و پاگیر.
سیدکریمی به نکته بسیار مهمی اشاره کرد و عنوان داشت: وقتی فردی با وجود مشاوره گرفتن به این نتیجه می رسد که نمی تواند با همسرش زندگی کند، تأکید و پافشاری به برقراری ارتباط بین زوجین چه بسا سبب بروز اختلافات شدیدتر و ناهنجاری اخلاقی بین زوجین شود.
وی یکی از عوامل افزایش طلاق را ارتباط های قبل از ازدواج زوجین دانست و گفت: یکی از عواملی که سبب افزایش طلاق می شود ارتباط های قبل از ازدواج است که دو طرف به خاطر انتخاب از روی احساس، همدیگر را انتخاب می کنند و با ورود به زندگی مشترک دچار مشکل می شوند.
این مشاور در ادامه اعلام کرد: یکی از دلایل انتخاب احساسی از سوی زوجین، فرهنگ نادرست عشق و عاشقی است که در جامعه جوان ما به صورت ارزش خودش را نشان داده است به گونه ای که جامعه جوان، انتخاب از روی عشق را ارزش می داند.
وی به آسیب انتخاب احساسی از سوی زوجین پرداخت و بیان کرد: هنگامی که دختر و پسر با عشق و از روی احساس همدیگر را انتخاب می کنند، سبب می شود نقاط ضعف همدیگر را نبینند، از این رو با ورود به زندگی و فروکش کردن احساس، تازه نقاط ضعف همدیگر را می بینند که سرانجام آن پشیمانی و سرگردانی طرفین است.
سیدکریمی یادآور شد: لازم است بعضی از فرهنگ های نادرست جامعه که از جمله آن فرهنگ عاشقی است تغییر کند و سعی در القاء مفاهیم درست از سوی والدین به کودکان شود تا با فرهنگ درست و منطقی تربیت شوند.
وی همچنین یادآور شد: اگر والدین نسبت به تربیت فرزندانشان به درستی عمل کنند سبب می‌شود که فرزندان در بزرگسالی طبق همان تربیت، انتخاب‌های درستی در زندگی انجام دهند.
این مشاور خانواده همچنین در پایان خاطرنشان کرد: در شهرهایی که صنعتی هستند یا تکنولوژی‌های زیادی در آنجا وجود دارد آمار طلاق زیاد است.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیب‌های سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسش‌های زیر بخشی از پرسش‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگی‌مان رعایت‌های لازم را نمی‌کنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخش‌های کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بی‌صبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام می‌کنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرف‌های خوب، ایده‌های خوب، در حد رؤیا و حرف باقی می‌ماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتمان‌نشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجمل‌گرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرف‌گرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف می‌زنیم؟
چرا در برخی از بخش‌های کشورمان روی آوردن جوان‌ها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتمان‌نشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرت‌های روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضی‌ها با داشتن توان کار، از کار می‌گریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بی‌صبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانه‌ها ، در اینترنت و... مراعات می‌کنیم؟
تولید کیفی در بخش‌های مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاه‌های اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانه‌های مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعی‌اش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگی‌اش محفوظ بماند؟/9196/ت302/ع
ارسال نظرات