جامعه تعریف درستی از زهد ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، نماینده مجلس خبرگان رهبری در اصفهان، امروز بعد از نماز ظهر، در ادامه تبیین موضوع زهد، در مدرسه ملاعبدالله اصفهان، اظهار داشت: در بحث زهد، بده و بستان وجود دارد، همان تعبیر بازار یعنی اگر چیزی میبرید، چیزی هم در ازای آن می دهید.
وی با بیان این نکته که در مورد زهد، بسیاری از مردم اشتباه فکر می کنند، افزود: مردم فکر می کنند در زهد چنین چیزی نیست و اگر دل خود را از دنیا جدا کرد، چیزی به دست نمی آید و یک طرفه است، ولی این فکر درست نیست.
استاد اخلاق حوزه های علمیه اصفهان در ادامه بیان داشت: اگر انسان دنیا را می دهد آخرت را به دست می آورد، معنویت و کمال را به دست می آورد، لذا اگر اسم زهد را ما تجارت بگویم، تعجب نباید کرد، چون یک چیز بی ارزش را می دهیم وبا ارزش ترین مسأله که معنویت است را به دست می آوریم.
آیت الله مهدوی با اشاره به روایتی از حضرت امیر(ع) افزود: در این روایت حضرت فرمودند که «زهد تجارت است آن هم تجارت سود دهنده چون دنیا را می دهیم و آخرت را به دست می آوریم».
امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که ما کلاً در دنیا سلامتی داریم، آزادی فکر داریم، اظهار داشت: تمام این الطاف و نعمتها به خاطر این است که حرص و ولع نداریم و انسانی که حریص به مال دنیا باشد، همان قدر که روزیش باشد، خدا به او میدهد، ولی برعکس اگر کسی حرص نزند دنیا به طرف او می آید، مثلا اگر کسی خمس مال خود را بدهد دو برابر مالش برکت میکند وبرعکس آن هم وجود دارد و اگر کسی واقعاً از دنیا دلش را جدا کرد، ضرر نکرده، چون ضرر دنیا چیزی نیست، دنیا همه اش میگذرد، پس چه خوب که برای آخرت خودغصه بخوریم نه دنیا.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه با تشریح این مطلب که ما انسانها اغلب ناسپاس از نعمتهای خداوند هستیم، گفت: ما انسان ها همیشه غرق نعمت هستیم و قدر دان نیستیم و اینجا است که شیطان می گوید «با اکثر این مردم کاری می کنم که شاکر نباشند».
آیت الله مهدوی ابراز داشت: مواظب باشیم که در زهد غرور نیاید یا تظاهر به زهد نکنیم یا اگر زهد داشتیم در پی شهرت نباشیم و آن گونه باشیم که عرف میپسندد و زهد خود را داشته باشیم واگر به مانع بر خوردیم دست بر داریم تا مانع برطرف شود وبعد ادامه دهیم، ولی باید همیشه انگیزه زهد را داشته باشیم.
این استاد اخلاق در پایان سخنانش با بیان روایتی از امیر مؤمنان(ع) اظهار داشت: حضرت فرمودند«از کسانی نباش که می گویند خواهان آخرتیم و تمایل به دنیا دارند»، بنابر این به زبان نگو زاهدم، در عمل و رفتار به صورت دیگری رفتار کن./939/پ202/س