شرک عملی خطرناکتر از شرک عقیدتی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، آیت الله سید احمد خاتمی، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری، در سحرگاه بیست و یکم ماه مبارک رمضان، در برنامه سحرگاهی شبکه استانی کرمان، گفت: حادثهای که امشب به وقوع پیوست غم بارترین اتفاق تاریخ بود که پیامبر اکرم(ص) قبل از وقوع آن گریه کرده است.
وی ادامه داد: در روایات آمده است که بعد از آن که پیامبر(ص) در ماه رمضان خطبه خواندند علی(ع) برخواست و عرضه داشت، یا رسول الله بهترین اعمال در این ماه چیست؟ نبی مکرم اسلام در پاسخ گفتند، بهترین اعمال این است که انسان گناه نکند.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: بعد از این سوال و جواب پیامبر گریه کردند، مولا علی(ع) از دلیل گریه سوال کردند، حضرت رسول(ص) در پاسخ گفتند برای این گریه میکنم که در این ماه است که محاسن تو را به خون سرت خضاب خواهند کرد.
وی با اشاره به وصیتهای حضرت علی(ع) در فاصله بین ضربت خوردن و شهادت ایشان گفت: در اولین رفتاری که حضرت با قاتل خودشان داشتند هم تدبیر بود و هم حقوق او رعایت شد و به او مهر و محبت نشان دادند.
آیت الله خاتمی گفت: دیگر وصیتی که مولا علی(ع) بعد از ضربت خوردن و قبل از شهادت داشتند سفارش به شرک نورزیدن به خدا بود، که هم شرک عقیدتی را شامل می شد و هم شرک عملی را در بر میگرفت.
وی با بیان این که شرک عملی خطرناکتر از شرک عقیدتی است، اظهار داشت: اگر با دل و جان به خدا ایمان داشته باشیم و همه چیز را از خدا بدانیم و یقین داشته باشیم که عزت، محبوبیت و همه خوبیها از سوی خدا به ما میرسد در این صورت است که شرک را کنار گذاشتهایم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: اگر کسی خدا باور و اهل عمل صالح باشد، خداوند او را اعماق قلبها جا میدهد و همه اینها در صورتی است که برای خدا حرف بزنیم، برای خدا کار کنیم و برای خدا موضع بگیریم.
وی با بیان این که اگر کسی برای خدا کاری کرد خداوند این کار او را بی اجر نخواهد گذاشت، گفت: ما باید در کارهایی که برای خدا انجام میدهیم نگران بدگوییها نباشیم زیرا بهترین مدافع ما پروردگار جهانیان است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: یکی از آخرین توصیههای علی(ع) سفارش به موحد زیستن و دیگر راه پیامبر(ص) را دنبال کردن است، زیرا نبی مکرم اسلام(ص) در سراسر حیات با برکتشان برای زندگی سیاسی، جهادی، اجتماعی و خانوادگی انسانها بهترین سرمشق بودند.
وی با بیان این که پیامبر(ص) هیچ چیز را بر نماز ترجیح نمیدادند، گفت: اگر نماز در خانهها رواج بیشتری پیدا کند عطر معنویت محیط خانه را فرا خواهد گرفت./9702/پ202/ی