۲۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۱۸۴۱۴۱
حجت‌الاسلام برنجکار:

اجرای طرح تفکیک جنسیتی مطابق با آزادی و دموکراسی است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت مدیره انجمن کلام حوزه علمیه قم برخی حساسیت ها و مخالفت های بوجود آمده در طرح تفکیک جنسیتی را ناشی از عملکرد بد مسؤولان مربوطه دانست و گفت: این طرح هیچ اشکالی ندارد و مطابق دموکراسی است اما نحوه اجرا مهم است.
حجت الاسلام رضا برنجکار رييس پرديس قم دانشگاه تهران حجت‌الاسلام رضا برنجکار

حجت‌الاسلام رضا برنجکار، عضو هیأت مدیره انجمن کلام حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ضمن اعلام موافقت با اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها، اظهار داشت: اصل وجود دانشگاه هایی برای پسران و دختران به صورت کاملا مجزا مطابق دموکراسی است و هیچ اشکالی ندارد؛ در بسیاری از کشورهای دنیا نیز مدارس تفکیک شده وجود دارد.

وی با اشاره به این که برخی خانواده ها و حتی خود دانشجویان نمی خواهند در دانشگاه مختلط درس بخوانند، گفت: بنابراین آزادی و دموکراسی ایجاب می کند انتظارات این افراد نیز فراهم شود و دانشگاه های تک جنسی وجود داشته باشد؛ البته برخی نیز دوست دارند در دانشگاه های مختلط تحصیل کنند بنابراین باید دانشگاه های مختلط نیز سر جای خود بماند.

این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از عملکرد برخی مسؤولان در اجرای طرح تفکیک جنسیتی، ابراز داشت: مشکل ما این است که فقط شعار می دهیم و در عمل اجرای صحیحی نداشته ایم؛ اگر بهترین حرف ها و ایده ها بد اجرا شود همه می گویند این کار بد است؛ باید شعارها را کنار گذاشت و راهکار درست و منطقی ارائه کرد.

وی با تأکید بر این که جداسازی کلاس ها را نمی توان تفکیک جنسیتی دانشگاه دانست، گفت: تفکیک جنسیتی یعنی دانشگاهی کاملا پسرانه یا دخترانه باشد نه این که فقط کلاس ها جدا باشند؛ در داخل کلاس همه مشغول درس هستند و معمولا مشکل خاصی پیش نمی آید، باید فضاهای دیگر نیز کاملا مجزا باشد تا بتوانیم ادعا کنیم این طرح اجرا شده است.

حجت الاسلام برنجکار در نقد راهکارهای اجرایی موجود در طرح تفکیک جنسیتی، اظهار کرد: در قم دانشگاهی به نام فاطمیه(س) تأسیس شد که اساتید و کارمندانش ضعیف بودند که نهایتا منجر به شکست این طرح شد؛ تفکیک اگر قرار است به این شکل اجرا شود، نباشد بهتر است.

وی افزود: دانشگاه حضرت معصومه(س) از سوی استانداری تأسیس شد اما ساختمانی مناسبی در اختیار آنها قرار ندادند، بنده به عنوان رییس دانشگاه پردیس حمایت های زیادی از آنها کردم و اساتید و کارمندان خوبی برای آنجا در نظر گرفته شد اما نهایتا پس از اعتراضات زیاد یک ساختمان مخروبه در اختیار آنها گذاشتند.

 حجت الاسلام برنجکار ادامه داد: پدری نزد من آمد و گفت دخترم رتبه اش زیر صد شده و هر دانشگاهی که انتخاب می کرد قبول می شد بخاطر این که دانشگاه حضرت معصومه(س) در قم و تفکیک شده است به اینجا فرستادمش اما الان پشیمانم زیرا می بینم اینها حتی یک کلاس، استاد و امکانات مناسب را ندارند.

وی در تشریح راهکار پیشنهادی خود بیان داشت: اگر در چند استان به ویژه شهرهای مذهبی مانند قم و مشهد دانشگاه های دخترانه و پسرانه تأسیس کنیم و امکانات و تجهیزات کامل و قوی در اختیارشان بگذاریم و اساتید برجسته کشوری با حقوق و مزایایی بیشتر دعوت به همکاری کنیم، در حد دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر؛ این طرح موفق می‌شود.

عضو هیأت مدیره انجمن کلام حوزه علمیه قم گفت: اگر چند دانشگاه موفق تفکیک شده تأسیس شود کم کم مردم و همه مخالفین این طرح خودشان از مسؤولان درخواست می کنند که تعداد این دانشگاه ها افزایش پیدا کند؛ وقتی طالب این طرح زیاد شد می توان در هر استانی یک دانشگاه این چنینی درست کرد و به تدریج و در یک روند منطقی، علمی و غیر شعاری این طرح را توسعه داد.

وی با توجه به جنجال تبلیغاتی و رسانه ای برخی افراد علیه طرح تفکیک جنسیتی، تأکید کرد: نباید هی بگوییم می خواهیم دانشگاه ها را تفکیک کنیم باید به درستی این طرح را عملی کرد؛ وزیر می گوید ما چنین و چنان کردیم! شما چه کار کردید؟ اینقدر شعار ندهید، حرف نزنید و در مقام اجرا نیز درس عمل کنید.

حجت الاسلام برنجکار گفت: هرچه در اجرای تفکیک جنسیتی موفق عمل کنیم آرام آرام دانشگاه های مختلط نیز به این سمت گرایش پیدا می کنند و در یک روال عادی تعداد دانشگاه های مختلط کم می شود و بر تعداد دانشگاه های تفکیک شده افزوده می شود؛ اگر عرضه داشته باشیم در دراز مدت 100 درصد دانشگاه ها تفکیک جنسیتی خواهند شد و گرنه همین هم تعطیل می شود.

وی در بررسی عملکرد دانشگاه های موفق در اجرای این طرح ابراز داشت: دانشگاه الزهرا(س) تهران نمونه خوبی است، البته نمی دانم در زمینه جذب استاد مجرب و امکانات تا چه اندازه موفق بوده اند؛ شکل تفکیک در دانشگاه قم مناسب نیست چراکه ساختمان پسران و دختران با فاصله کمی از هم قرار دارد و جلب توجه بیشتری می کند؛ اشکال من به دانشگاه های تفکیک شده این است که باید تقویت شوند و از اساتید خوبی بهره مند باشند.

حجت الاسلام برنجکار، رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی را فردی درست کار و متدین خواند و گفت: حجت الاسلام شریعتی نیت خوبی داشته است؛ نمی دانم طرح تفکیک جنسیتی در آن دانشگاه به درستی انجام شده یا خیر اما فکر کنم تنها کلاس ها جدا شده است و این مقدار کافی نیست./928/ت302/ن

ارسال نظرات