نگاه نداشتن کینه در دل نشانه وسعت روحی فرد است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیتالله سیدابوالحسن مهدوی، نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در مراسم عزاداری پیامبر اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) که در خیابان باهنر اصفهان برگزار شد، وی با توصیه به صبر و تحمل از سوی زن و شوهر گفت: انسان به راحتی میتواند بعضی مسائل را تحمل کند، اما گاه این کار را نمیکند و این امر سبب ایجاد اختلاف میان زن و شوهر یا گاه دو دوست میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: انسان نباید کینه فرد دیگر را در دل بپروراند، اگر دیگری را زیاد سرزنش کنیم، این سرزنش سبب ایجاد کینه در دیگری میشود و هنگامی که انسان کینهاش زیاد شد، سرزنشش درباره دیگران کم میشود، زیرا فرد کینه دارد و به دنبال ضرر زدن به دیگری است.
وی با بیان اینکه اثر دیگر کینه کم داشتن رفیق و دوست است، اظهار کرد: یکی از آثار کینه پراکنده کردن رفاقتها در مورد افراد است، البته باید توجه داشت که همیشه کم داشتن رفیق نشانه این کینهورز بود، طرف مقابل نیست، بلکه خصوصیت برخی افراد سرد بودن و الفت نگرفتن با دیگران است.
فرد با ایمان کینه را در دل نگاه نمیدارد
آیتالله مهدوی اظهار کرد: برخی انسانها سرد هستند و تنها گیرنده محبت یا هدیه هستند و به سایر افراد اظهار محبت نمیکنند، این افراد در هنگام مناجات با خداوند یا با امام زمان(عج) ضرر میکنند و باید سعی در علاج کردن خود بر بیایند و باید توجه داشت که سنگ دل بودن خصوصیت اخلاقی خوبی نیست.
وی به بیان اثر سوم کینه پرداخت و گفت: کینه سبب میشود که زندگی تلخ و ناگواری برای انسان به وجود بیاید، حتی گاه سبب میشود که انسان سلامتی خود را از دست بدهد، در حدیث است که سه گروه کینهورز، حسود و بداخلاق زندگی خوشی را ندارند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه انسان باید در زندگی بدی دیگران را فراموش کند، افزود: انسان نباید کینه را در دل خود نگاه دارد و به اصطلاح نباید کینه شتری داشته باشد، در حدیث آمده است که فرد مؤمن تنها تا زمانی که در جای خود نشسته است، کینه دارد و هنگامی که از جلسه خارج میشود یا از رفیقش جدا میشود، دیگر کینهای ندارد.
وی ابراز کرد: همچنین در روایات اهلبیت(ع) آمده است که فرد کافر تا پایان عمر کینه را در درون خود نگاه میدارد، حاج آقا رحیم ارباب میگفتند که یکی از نعمتهای الهی فراموشی است، یادش میرود که فرد مقابل با او چه بدیای کرده است و کینهای به دل نمیگیرد، البته نباید بدی خود فرد فراموش شود.
شیرین شدن زندگی نتیجه دور انداختن کینهها
آیتالله مهدوی با بیان اینکه در برخی مواقع عمل انسان برعکس است، اظهار کرد: گاه خود انسان بدی میکند و یادش میرود، و بدیهای دیگران یادش میرود، با اینکه باید عکس این حالت اتفاق بیفتد و باید دانست زدودن کینه از درون انسان بسیار سخت و دشوار است.
وی گفت: دستور خداوند گذشتن از خطاهای دیگران است، گرچه که عمل به این دستور گاه بسیار دشوار است و از هنگام عمل به این دستور شیرینی زندگی فرد آغاز میشود و شخص باید فرد بزرگی باشد، تا بتواند از مصیبتها و خطاهایی که دیگران به او وارد کردهاند، بگذرد، زیرا اگر ظرف فرد کوچک باشد، زود پر میشود و نمیتواند اهل گذشت و عفو باشد.
امام جمعه موقت اصفهان به دو واقعه تاریخی درباره گذشت و عفو اشاره کرد و ادامه داد: گذشتن امام حسین(ع) از حربنیزید ریاحی و عفو پیامبر(ص) از زنی که به ایشان زهر خورانید، نمونهای از عفو و گذشت انسانهای با ظرفهای بزرگ است که در حیطه توان بشر عادی نیست اما فایده آن این است که مبادا خود را با پیامبر(ص) و امام حسین(ع) مقایسه کنیم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از فایدههای نقل عفو و گذشت اهلبیت(ع) این است که خود را یک قدم به قله اخلاقی که آن بزرگواران در آن قرار داشتند، نزدیک کنیم و اخلاق کریمانه و بزرگوارانه آنان را سرمشق و الگوی خود قرار دهیم و خود را از کینه دور کنیم تا زندگیهامان به خوشی و شیرینی بگذرد. /914/پ202/ع