ترویج شعائر دینی راه مقابله با اندیشه های انحرافی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نور، حجت الاسلام سید احمد جباری، استاد حوزه علمیه مازندران، امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی چمستان با بیان این که تعظیم بیشتر شعائر دینی و حرمت گذاری ماه مبارک رمضان باید به نحو ارزنده ای وجود داشته باشد، گفت: تعظیم شعائر همان طوری که از اسم آن پیدا است به معنی عظمت شمردن و احترام گذاشتن و ارج نهادن به امور، اعتقادات و ارزش هایی بوده که برای مردم مقدس است.
وی با اشاره به ای که شعائر دینی هنجارهای پذیرفته شده جامعه است که یک پله بالاتر از هنجارهای معمولی هستند، تصریح کرد: خود هنجار ها آن الگوهای استاندارد گفتاری و رفتاری هستند که نه تنها افراد یک جامعه برای انجام کارهای خود از آن پیروی می کنند بلکه در عین حال رفتار انسان های آن جامعه نیز با آن هنجارها سنجیده می شوند.
امام جمعه چمستان، ادامه داد: شعائر دینی به نوعی معیار، محک و ترازو هستند و این هنجار های دینی و اجتماعی هستند که تعیین می کنند من چه بگویم و چه نگویم و از چه چیزی اجتناب کرده و در جامعه رفتار داشته باشم.
حجت الاسلام جباری با تاکید بر این که شعائر دینی به باید ها و نبایدها جهت می دهند و هر کسی سعی می کند رفتارش را با آن شعائر و هنجارهای دینی و اجتماعی سازگار و میزان کند، تصریح کرد: هرکس بخواهد هر حرفی بزند و هر کاری و رفتاری انجام دهد هیچ عاقلی در دنیا آن را نمی پذیرد و آزادی نامحدود وصف موجود نامحدود که خداوند قادر و متعال است.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که انسان محدود وصف او نیز محدود بودن است و کسی نسبت به ارزش ها و باورهای دینی و انسانی خود سستی، بی توجهی و رفتار تحقیر آمیز داشته باشد، ادامه داد: بنابراین اصل بر این است که در جامعه ای هنجارها و شعائر دینی و اجتماعی مورد اهانت و حتاکی قرار گرفتن خود افراد جامعه رفتار هایی نظیر تحکیم اعتقادات، تقویت آن باورها در قالب امر به معروف و نهی از منکر و حتی مجازات لازم را نسبت به چنین افرادی اعمال کنند.
وی با بیان این که شعائر و هنجار ها به عنوان سرمایه های هر قوم و ملتی هستند، افزود: نباید اجازه داد این سرمایه های گرانقدر به آسانی مورد تاراج و گستاخی قرار بگیرند.
امام جمعه چمستان با گرامی ایام پر برکت شعبانیه و میلاد مسعود منجی عالم بشریت، گفت: در آموزه های دینی تاکید شده است که انتظار فرج جزو برترین اعمال و عبادات است که باید در این راستا کوشا باشیم.
استاد حوزه علمیه با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام، بیان داشت: مرگ در حال انتظار به منزله مرگ در زمان حضور و ظهور آن حضرت است که از یک شرافتی برخوردار می شود.
حجت الاسلام جباری با بیان این که باید مفهوم انتظار را درک کنیم و به این مسأله برسیم که چرا این همه ارزش و فضیلت دارد، افزود: انتظاری که آمادگی همه جانبه توأم با امید و تلاش و پویایی و زمینه سازی برای اصلاح اساسی و کامل آن اصلاح گر موعود را پدید بیاورد و ایجاد کند در آن زمان امام زمان(عج) هم منتظر چنین مؤمن و امت خوب و منسجمی خواهد بود./1314/پ202/ب1