همایش تأثیر ماهواره بر کارکرد خانواده در خراسان شمالی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، صبح پنج شنبه همزمان با هفته تبلیغ و اطلاع رسانی دینی همایش تأثیر ماهواره بر خانواده و میزان دینداری با حضور اعضای جمعیت بانوان فرهیخته استان خراسان شمالی و با عاملیت اداره کل تبلیغات اسلامی استان در محل سالن این اداره کل برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این همایش که با حضور اعضای کمیته های آموزش و پژوهش این جمعیت و با هدف بررسی تأثیر ماهواره بر کارکرد خانواده و میزان دینداری اعضای خانواده ها برگزار شد؛ منیره حسینی، عضو کمیته پژوهش جمعیت بانوان فرهیخته استان خراسان شمالی گزارشی از نتایج پژوهش علمی «بررسی تأثیر میزان استفاده از ماهواره بر کارکردهای خانواده و میزان دینداری افراد» ارائه کرد.
وی با بیان این که در حال حاضر نتایج نهایی این طرح پژوهشی در دست جمع بندی است، افزود: سست شدن عقاید مذهبی و دینی اعضای خانواده و کمرنگ و حذف شدن دین از زندگی، گسترش تفکرات ملی گرایانه افراطی و غلط، تغییر شیوه و سبک زندگی اسلامی خانواده ها و گرایش آنها به سبک زندگی غربی، تغییرات منفی در رفتار، گفتار و افکار اعضای خانواده و ... تنها چند نمونه از از اثرات مخرب استفاده از ماهواره در خانواده محسوب می شوند.
حسینی با اشاره به این که این اثرات از جمله اهداف راه اندازی شبکه های ماهواره ای هستند، اضافه کرد: دشمنان می خواهند از طریق شبکه های ماهواره ای؛ منکرات را به عنوان معروف و معروفات را منکر جلوه کنند تا اساس جامعه اسلامی از درون دچار پوسیدگی شود.
به گفته وی ماهواره با به جای گذاشتن اثرات مخرب، پایه های زندگی خانوادگی را سست می کند و امروز هم متأسفانه اثرات این ابزار شیطانی بر جامعه ما در بخش های افزایش طلاق، بی اعتمادی بین خانواده ها، رفتارهای ناهنجار و ... به وضوح دیده می شود.
حسینی با بیان این که با حذف ماهواره می توانیم سلامت را به زندگی اجتماعی و خانوادگی جامعه اسلامی باز گردانیم، بر فعالیت فرهنگی در این زمینه تأکید کرد و گفت: صرفا با انجام اقدامات سلبی نمی توانیم در این زمینه مؤفق باشیم بلکه برای حصول نتیجه مطلوب در زمینه مبارزه با ماهواره باید اقدامات توجیهی و فعالیت های فرهنگی را بیش از پیش در دستور کار قرار دهیم.
وی عنوان کرد: شبکه های ماهواره ای باعث از بین رفتن حجاب های اخلاقی و دینی در بسیاری از زمینه ها از جمله مسائل جنسی و خشونت می شوند و در حالی که در گذشته دنیای بزرگسالان برای فرزندان و کودکان دنیای ناشناخته و اسرارآمیز بود امروز با استفاده از شبکه های ماهواره ای، تفکیک زندگی کودکی و بزرگسالی که سابقا بر پایه شرم استوار بود؛ از میان رفته و کودکان به راحتی مسائلی که مناسب سن آنها نیست را از ماهواره می آموزند.
به گفته حسینی بلوغ زودرس، مشکلات اخلاقی، پرخاشگری، تغییر در ماهیت افکار و رفتار، یافتن اندیشه مادی و دنیوی به جای تفکر اخروی و الهی و ... تنها برخی از اثرات سوء استفاده از ماهواره در خانواده ها است.
وی در ادامه در مورد راهکارهای مقابله با این بلای خانمان سوز، اظهار داشت: در این زمینه می باید مسؤولان و متولیان فرهنگی به طور ویژه به ایمن سازی افراد علی الخصوص جوانان و نوجوانان در برابر تهاجم فرهنگی و افزایش قدرت مقاومت آنها بپردازند و ایمن سازی نیز تنها با برنامه ریزی اصولی و دراز مدت، ترویج فرهنگ دینی و تقویت باورهای دینی در جامعه به وجود می آید چرا که با گذشت زمان افراد جامعه به خودآگاهی و خودباوری رسیده و خود آنها استفاده از شبکه های ماهواره ای را رها می کنند.
حسینی تصریح کرد: جایگزین کردن برنامه های درست به جای برنامه های ماهواره ای در این زمینه بسیار ضروری است چرا که اگر محدودیت آفرینی برای استفاده از ماهواره به تنهایی و بدون ایجاد برنامه مناسب جایگزین باشد؛ در درازمدت اثر مطلوبی نخواهد داشت و آسیب ها و مشکلات این بخش را افزایش می دهد.
در ادامه این نشست مهردخت قوپرانلو، عضو کمیته پژوهش جمعیت بانوان فرهیخته استان خراسان شمالی و مدیرکل امور بانوان استانداری، با قدردانی از فعالیت های آموزشی و پژوهشی جمعیت بانوان فرهیخته خراسان شمالی، از اعضای این دو کمیته خواست تا پژوهش و نظرات و راهکارهای خود در زمینه مبارزه با ماهواره را به صورت مستند در اختیار شورای امنیت اجتماعی استانداری خراسان شمالی قرار دهند تا از راهکارهای ارائه شده در این پژوهش ها بهره برداری شده و در جامعه اجرایی شود./9314/پ202/ب4