نشست هماندیشی وضعیت جریانهای تکفیری و سلفی در منطقه و ظرفیتهای نشر کتاب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، میثم نیلی، مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب در نشست هماندیشی وضعیت جریانهای تکفیری و سلفی در منطقه و ظرفیتهای نشر کتاب که امروز یکشنبه نهم شهریورماه در حوزه هنری برگزار شد در خصوص وضعیت نشر کشور اظهار داشت: ناشران انقلاب اسلامی در صدد هستند تا جلساتی در رابطه با مسائل راهبردی و آینده انقلاب اسلامی برگزار شود تا خلأها و نگرانیهای خاصی که در رابطه با موضوعات اساسی وجود دارد تا حدودی توسط ناشران برطرف شود.
وی با بیان اینکه ساختار نشر کشور ساختار خوبی نیست و وضعیت نشر و انتشارات در کشور آنطور که باید باشد مناسب نیست گفت: برخی مسائل اعتباری و زیرساختی است که میتوانیم با اراده خودمان این مسائل را برطرف کنیم همچنین بخشی از موفقیت ما به اشراف و مسلط بودن به راهبردهای اساسی نظام مهندسی جمهوری اسلامی و حرکت درست در این راستا است.
حسین رویوران، کارشناس ارشد مسائل حوزه غرب آسیا نیز در این نشست در خصوص موقعیت منطقه خاورمیانه، اظهار داشت: خاورمیانه در یک نقطه عطف تاریخی است و طبق فرموده رهبری خاورمیانه در یک پیچ تاریخی قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه چرا منطقه خاورمیانه در اوج ناامنی قرار دارد، گفت: ناامنی در کشورهای منطقه به دلیل حضور بازیگران غربی در کشورهایی که دچار جنگهای داخلی هستند ظهور و بروز پیدا کرده و به طور قطع برآیند تقابل این بازیگران آینده منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: چنانچه بخواهیم این منطقه را به صورت تاریخی منطقع بررسی کنیم این منطقه در صد سال گذشته 4 نقطه عطف تاریخی داشته است که یکی از این موارد پس از شکست دولت عثمانی در منطقه و پدید آمدن کشورهایی همچون لیبی، لبنان، اردن و منطقه شیخ نشینان حاشیه خلیج فارس توسط استعمارگرانی چون انگلیس و فرانسه که منطقه را به طور کلی دگرگون کرد و موجب تغییرات گسترده در منطقه شد که چهره منطقه را به طور کلی دگرگون کرد.
رویوران بیان داشت: نقطه عطف تاریخی دیگر که در منطقه به وجود آمد در دهه 50 و 60 میلادی بود که موجب کودتاهای مختلفی در منطقه شد و نظامهای جدیدی که بیشترشان حاکمیت ژنرالها بود را به وجود آورد که مجموعه زیادی از ژنرالها به قدرت رسیدند و در ان راستا ساختارهای نظامی متعددی به وجود آمد.
وی با تاکید بر نقطه عطف مهم دیگری که در منطقه غرب آسیا به وجود آمده، افزود: از دیگر نقاط عطف مهم در منطقه انقلاب اسلامی ایران است و جای بسی تأسف است که در مورد تحولات انقلاب اسلامی به عنوان نوعی الگو کار نشده است چرا که انقلاب اسلامی ایران نسل جدیدی از انقلابهاست که انقلابهای پیش از آن انقلابهای اقلیت های نخبه بوده و اینگونه بوده که برخی انقلابها توسط احزاب به وجود می آمد.
کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: در انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره) الگویی جدید در انقلاب ایجاد کردند که این مورد به عنوان یکی از واحدهای درسی در بخش علوم سیاسی به عنوان کالبد شکافی انقلاب است و نه تنها در دانشگاههای ایران بلکه در سراسر دنیا انقلاب اسلامی را نسل دوم انقلابها میشناسند.
رویوران خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که میتوان انقلاب اسلامی ایران را از بقیه انقلابهای دنیا جدا کرد این است که امام خمینی (ره ) اکثریت جامعه را وارد انقلاب کردند که این امر در انقلابهای گذشته به هیچ عنوان مشهود نبود همچنین امام خمینی(ره) به دنبال حاکم کردن معنویت در جامعه بودند و این در حالی است که انقلابهای دیگر به دنبال رفاه اجتماعی بودند.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران با مجموعه ای از راهکارها و ارزش ها شکل گرفته است لذا میتوانست با همان ماهیت مردمی خود با جوامع منطقه ارتباط برقرار کند اما آنچه که مسلم است این است که پس از به وجود آمدن انقلاب اسلامی ایران به سرعت در کشورهای منطقه درگیریهایی به وجود آمد که موجب تشکیل حلقه ای دور ایران برای عدم نفوذ انقلاب در منطقه شد.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به تأثیر انقلاب بر منطقه، عنوان کرد: تأثیری که انقلاب به صورت دفعی میتوانست در درگیریهای منطقه داشته باشد متأسفانه با وجود این درگیریها و ناامنیها به صورت کند صورت گرفت و همچنین این درگیریها مانع از این شد که منطقه در نتیجه انقلاب اسلامی ایران درگیر یک تحول سریع شود.
رویوران با اشاره به اینکه در حال حاضر بازیگران زیادی در مسائل منطقهای حضور دارند، خاطرنشان کرد: چهار دسته از بازیگران در منطقه حضور دارند و سعی در تغییر شکل منطقه دارند که مهمترین بازیگران جبهه مقاومت هستند که ایران در رأس آنها قرار دارد، ایران به دلیل نگاه امتی خود دولتی را تحت عنوان «امت ـ دولت» بر خلاف کشورهای دیگر که با عنوان «دولت ـ ملت» بر مردم حکومت میکنند به وجود آورد و در این راستا بحث وحدت به وجود آمد.
کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا افزود: یکی از دلایلی که امام خمینی(ره ) فلسطین را به عنوان قلب جهان اسلام معرفی کردند این بود که فلسطین بین دو قاره آسیا و آفریقا واقع شده و همچنین به عنوان یک واگرایی به این دو بخش اصلی جهان اسلام است که بحث فلسطین در جهان اسلام اولویت محسوب شود.
وی بیان داشت: ایران نمیتواند راجع به مشکلات و درگیریهای به وجود آمده در منطقه بی تفاوت باشد چرا که در رأس جبهه مقاومت قرار دارد و معتقد به یگپارچگی و حفظ وحدت و تقریب بین مذاهب است.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: جبهه مقاومت باید به اندازه جهان اسلام گسترش پیدا کند و این در حالی است که با وجود اینکه ایران در جبهه مقاومت تجلی پیدا کرده است متأسفانه به خوبی در این زمینه بحثهایی را مطرح نکردیم.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: امام خمینی(ره ) از همان ابتدای انقلاب دو راهبرد را در مورد فلسطین مطرح کردند؛ یک راهبرد دگرگونی فرهنگی برای اینکه مردم از دولت ملت به امت ملت برسند به همین دلیل بحث روز قدس و وحدت را از طریق سمینارها و کنفرانسها مطرح کردند و در نهایت امام خمینی(ره) با مجموعه ای از راهکارها به دنبال ایجاد دگرگونی فرهنگی بود که وجود یک الگوی موفق و قابل اعتماد برای جبهه مقاومت ایجاد امیدواری میکند و همین امر دلیل شکست های رژیم غاصب صهیونیست است.
وی درخصوص گروههای تکفیری و سلفی گفت: گروههای سلفی و تکفیری به جای آنکه به سمت رژیم صهیونیستی بروند با نفوذ به درون امتهای اسلامی و ایجاد مذهب جدید در فکر تامین امنیت اسراییل هستند./9598/پ202/ص