۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷
کد خبر: ۲۲۴۶۵۰
مدیر گروه اندیشه سیاسی مرکز اسناد انقلاب اسلامی:

آیت‌الله نجفی‌لاری بستر سنت فکری حکومت اسلامی را فراهم کرد

خبرگزاری رسا ـ مدیر گروه اندیشه سیاسی مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: آیت‌الله نجفی لاری از جمله متفکرانی است که بستر گذر از سنت فکری مشروطه به سنت فکری حکومت اسلامی را فراهم کرد.
نجفي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سجاد چیت فروش دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی در دانشگاه تربیت مدرس و مدیر گروه اندیشه سیاسی و حقوق مرکز اسناد انقلاب اسلامی، شامگاه چهارشنبه 16 مهر در مراسم هم اندیشی علمی میراث فکری و معنوی آیت الله‌ سید ‌عبدالحسین نجفی لاری که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه برگزار شد، با اشاره به نسبت اندیشه سیاسی آیت الله نجفی لاری با انقلاب اسلامی ایران گفت: در هر بستر فکری چند جریان شکل می‌گیرد که سعی در تقویت هم دارند این سنت‌های فکری مجموعه‌ای از ارزش‌ها و هنجارها هستند که در زمان آیت‌الله لاری سنت فکری سلطانیزیم شکست خورده و جای آن را سنت فکری مشروطه می‌گیرد.

 

وی افزود: از مهم ترین مفاهیم مشترک در اندیشه آیت‌الله نجفی لاری و انقلاب اسلامی ایران شکست قدرت مشروطه و سلطانیزم بود که در 150 سال اخیر اتفاق افتاد آیت‌الله لاری با بازتعریفی از اندیشه‌های مشروطه مقدمه‌ای برای اندیشه‌های اسلامی می‌شود.

 

چیت فروش گفت: سنت فکری حکومت اسلامی برخلاف سنت فکری مشروطه که بودن شاه را با قدرت محدود پذیرفته هیچ جایگاهی برای وجود شاه نمی‌پذیرد بلکه در نظر سنت فکری اسلامی ولایت فقیه به صورت قانونی جایگاه پررنگ دارد و مولفه‌های غیر اسلامی در اندیشه سیاسی جایگاهی ندارد.

 

مدیر گروه اندیشه سیاسی مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به اندیشه سیاسی آیت‌الله نجفی لاری بیان داشت: آیت‌الله نجفی لاری از جمله متفکرانی است که بستر گذر از سنت فکری مشروطه به سنت فکری حکومت اسلامی را فراهم می‌کند ایشان با 400 آیه محکم قرآنی حضور شاه در به عنوان فردی در راس حکومت اسلامی رد کرده و همچنین استعمار و نگاه‌های غربی را کاملا رد می‌کند.

 

چیت‌فروش خاطر نشان شد: آیت‌الله نجفی‌لاری معتقد بود که به جای شاه باید فقیه رییس مجلس و در جامعه باید حکومت سیاسی اسلامی برقرار باشد، وی حکومت قاجار را حکومت اموی می‌نامید و بر گسترش احکام فردی امر به معروف و نهی از منکر در بعد اجتماعی و سیاسی تاکید داشتند./807/پ202/ب4

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۴
مطلب بسیار عالی. متشکرم
1
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۶
بسیارعالی
1
0