۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۱
کد خبر: ۲۲۵۲۲۹
حجت الاسلام دست افکن:

خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) احیای مسأله غدیر خم بود

خبرگزاری رساـ دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان اصفهان گفت: هدف اصلی حضرت فاطمه(س) از ایراد خطبه فدکیه یادآوری ماجرای غدیرخم و شأن و فضل امیرمؤمنان(ع) برای مردم بوده است.
حجت الاسلام دست افکن

حجت الاسلام اسماعیل دست افکن، دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان اظهار داشت: عید سعید غدیر خم، عید آل محمد(ص) و یکی از بزرگ‌ترین اعیاد امت اسلامی محسوب می شود.

 

وی امامت را تکمیل کننده راه انبیای الهی دانست و گفت: امامت برای همیشه تاریخ بوده و سبب تکمیل دین و اتمام نعمت و ادامه راه رسالت و نبوت است. اهمیت و ارزش واقعه غدیر به این است که شخصی به‌عنوان امام امت معرفی شد که شایسته‌ترین فرد زمان بوده و نظیری در عالم ندارد.

 

حجت الاسلام دست افکن با بیان این‌که نمی‌توان دین را بدون امام و ولی متصور شد، تصریح کرد: مسأله ولایت و امامت به حیات اسلام بستگی دارد و اساس دین مبین اسلام است.

 

مسؤول روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان اصفهان ادامه داد: اعلام امامت حضرت علی(ع) در ملأ عام موجب شد، فتنه و مکر دشمنان برای از بین بردن اسلام پس از ارتحال پیامبر اکرم(ص) خنثی شود.

 

وی امامت را ضامن بقای اسلام دانست و گفت: اگر امروز با اسلام آشنا هستیم و در همه جای دنیا گسترش پیدا کرده است، به واسطه تلاش امامان بزرگواری است که پس از پیامبر اکرم(ص) بار این رسالت بزرگ را بر دوش گرفتند.

 

وی دلیل ایراد خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) را احیای غدیر خم دانست و گفت: هنگامی ‌که صدر و ذیل خطبه فدکیه و ملحقات آن کنار هم ‌قرار می‌گیرد، این‌ نتیجه به‌دست می‌آید که فدک، موضوع فرعی بوده و هدف اصلی یادآوری ماجرای غدیرخم و شأن و فضل امیرمؤمنان(ع) برای مردم است، چراکه حضرت زهرا (س) هیچ عذری را بعد از ماجرای غدیر پذیرفته نمی‌دانند.

 

حجت الاسلام دست افکن تصریح کرد: حضرت فاطمه (س) در این خطبه می فرمایند؛ خلافت را بگیرید، ولى بدانید که پشت این شتر خلافت زخم است، و پاى آن سوراخ و تاول‏ دار، عار و ننگش باقى و نشان از غضب خدا و ننگ ابدى دارد.

 

وی افزود: حضرت زهرا (س) در پایان می فرمایند: من دختر کسى هستم که شما را از عذاب دردناک الهى که در پیش دارید خبر داد، پس هرچه خواهید بکنید و ما هم کار خود را مى‏ کنیم، و شما منتظر بمانید و ما هم در انتظار به سر مى‏ بریم.

 

حجت الاسلام دست افکن همه مشکلات جهان را نتیجه عمل نکردن به پیغام غدیر می داند و خاطر نشان کرد: به دلیل همین اهمیت است که در روایات متعدد توصیه به زنده نگهداشتن و گرامی داشت این روز داریم.

 

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان اصفهان به اعمال روز عید غدیر اشاره کرد و گفت: حضرت امام رضا (ع) می فرمایند: روز عید غدیر خم روز تهنیت گویی است، بعضی از شما به بعض دیگر تهنیت بگوید و هرگاه مؤمنی با برادرش برخورد کرد بگوید؛ « الحمدللّه الّذی جعلنا من المتمسّکین بولایة أمیرالمؤمنین و الائمة سلام الله علیهم. »

 

وی افزود: مصافحه یا دست دادن از آداب اسلامی است و در روز عید غدیر به آن تأکید بیشتری شده است تا جایی که امام علی (ع) می فرمایند؛ روز عید غدیر هنگامی که یکدیگر را ملاقات می کنید با هم مصافحه کنید.

 

حجت الاسلام دست افکن آراستن و پوشیدن لباس نو، استفاده از بوی خوش و بستن پیمان اخوت و برادری را از جمله اعمال سفارش شده در این روز برشمرد و گفت: احسان و انفاق، رفع حاجت مؤمنان، غسل کردن و دعا، روزه و عبادت از دیگر اعمال وارد شده در این روز است./1305/ت302/ب3

ارسال نظرات