۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۹
کد خبر: ۲۳۴۷۸۲
آیت‌الله مکارم شیرازی:

دانشگاه نباید سیاست زده شود/ وابستگی علمی وابستگی فرهنگی و سیاسی را در پی‌دارد

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر توجه دانشگاهیان به مسائل سیاسی، سیاست زدگی را آفت بزرگی برای دانشگاه‌ها دانست و گفت: شعار اصلی دانشگاه‌ها باید رفع نیازها، کمبودها و پیشرفت علمی باشد نه شعارهای سیاسی.
آيت الله مکارم شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، شامگاه دوشنبه در دیدار رییس و جمعی از مدیران جهاد دانشگاهی با بیان این‌که دانشگاه‌ها مقداری در حال سیاست زده شدن‌ هستند، گفت: براساس آنچه به ما گفته‌اند دلیل این است که از همان ابتدا شعارهایی که در روز دانشجو داده‌اند تنها شعارهای سیاسی بوده است.

 

 

وی افزود: شعار اصلی دانشگاه‌ها باید رفع نیازها، کمبودها و پیشرفت علمی باشد نه شعارهای سیاسی؛ درست است که دانشگاهیان و دانشجویان صاحب نظر باید در مسائل سیاسی اظهار نظر کنند و فردی مخالف این موضوع نیست، ولی این‌که شعار اصلی سیاسی باشد مقداری نگران کننده است.

 

 

این مرجع تقلید با بیان این‌که اسلام جامعه‌ای سالم، پیشرفته و پیشرو می‌خواهد، بیان داشت: جامعه جاهل و عقب افتاده نه افتخار بوده و نه اسلام طرفدار آن است، لازمه پیشرفت نیز پیشرو و پیش قدم بودن در علوم است، عزت بدون دانش در علوم مختلف امکان پذیر نیست.

 

 

وی ادامه داد: اکنون غربی‌ها که افکار و برنامه‌های خود را بر ما تحمیل می‌کنند به سبب تفرق در علوم مختلف است، به گونه‌ای که در گوشه‌ای از دنیا نشسته و خود را تصمیم گیران دنیا بیان می‌کنند، می‌گویند فلان چیز باید تحریم شود و فلان چیز باید برداشته شود.

 

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم پیشرفت در صنایع مختلف را یکی از عوامل زورگویی غرب بر کشورهای اسلامی خواند و عنوان کرد: اگر بخواهیم جلوی این زوگویی‌ها را بگیریم باید در علوم مختلف به ویژه نظامی پیشرفت کنیم.

 

 

وی یادآور شد: اکنون وقتی کشور ما می‌تواند در دانش نظامی وسایلی همانند پهپاد که غربی‌ها می‌سازند را بسازد، استقلال خود را به دنیا نشان می‌دهد؛ تا زمانی که دست خود را به سوی آنها دراز کنیم وابسته شان می‌شویم.

 

 

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی نتیجه وابستگی علمی را وابستگی فرهنگی و سیاسی عنوان کرد و گفت: اگر وابسته آنها باشیم حتی فرهنگ فاسد خود را به ما تحمیل می‌کنند، باید سعی کنیم در علوم پیشرو باشیم.

 

 

وی افزود: برای پیشرو بودن در علوم نباید تنها به پژوهش‌های ذهنی و مقاله نویسی قناعت کنیم، باید از علوم در جنبه‌های کاربردی استفاده کنیم، یعنی علوم را تا سر حد پیاده شدن در نیازهای مردم بیاوریم، وگرنه سلسله علومی که محدود در دانشگاه و مقالات باشد افتخار نیست.

 

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم، علم نافع و با ارزش را علم رفع کننده مشکلات خواند و گفت: هر علمی که گره ای را باز نکند شبه علم است،‌ علم آن است که گره ای از گره‌های جامعه را باز کند.

 

 

وی ادامه داد: باید به دانشگاه‌ها مدام توصیه کرد علوم باید کاربردی و گره‌گشا باشد، دانشجویان نیز باید اساس فکری خود را همین مبحث قرار دهند.

 

 

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به این‌که اسلام طرفدار علم به صورت مطلق است، خاطرنشان کرد: حتی در مباحث فقهی داریم که کسب علوم مورد نیاز جامعه واجب کفایی بوده و عده‌ای باید به دنبال آن بروند؛ در صورتی که اگر به اندازه کفایت نباشد واجب عینی می‌شود و خود این موضوع نشانگر آن است که رابطه عالم دین با علمای دیگر علوم رابطه‌ای جداناپذیر و نزدیک است.

 

 

وی افزود: حتی می‌بینیم در کنار حوزه‌های علوم دینی علمای علوم دیگر نیز پرورش یافته‌اند؛ اسلام بر خلاف مسیحیت رابطه تنگاتنگی با تمام علمای علوم مختلف دارد، اسلام عکس آنچه مسیحیت در قرون وسطا با علما و دانشمندان برخورد می‌کرده را بیان می‌کند./993/پ202/ج

ارسال نظرات