جامعه به مجتهد هنرمند و هنرشناس نیاز دارد
حجت الاسلام محمود مقدمی، مدیر کل فرهنگی معاونت تهذیب حوزه های علمیه کشور، در گفتوگو باخبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ضرورت فراگیری مهارت های گوناگون توسط طلاب، گفت: برخوردار بودن طلاب از سواد رسانه ای و توانایی نویسندگی در عرصه های گوناگون، به ویژه رسانه، یک مسأله ضروری است.
وی به مسأله نشریه های زنجیره ای اشاره کرد و افزود: زمانی نشریه و روزنامه های کشور، مکان تولید شبهه های گوناگون و آسیب زا برای جامعه به حساب می آمد، این مسأله اساس فکری افراد جامعه را به چالش کشیده بود، این موضوع آبروی نظام را خدشه دار کرد.
مدیر کل فرهنگی معاونت تهذیب حوزه های علمیه کشور با طرح این سؤال که چرا باید چنین اتفاقاتی صورت گیرد، اظهار داشت: آیا علما و طلاب جامعه، علم پاسخگویی با آن شبهات واهی را دارا نبودند، به دلیل این که بسیاری از نوشته های موجود در جامعه مطابق با فهم و ادبیات روز نبود، مردم از شبهات پوچ ضربه می خوردند.
وی با بیان این که طلاب باید باقلم روز و ادبیات جوانانه مسائل دینی را برای افراد جامعه مطرح کنند، ادامه داد: اگر امر به معروف و دفاع از دین را واجب می دانیم، مقدمات آن که آشنایی با مهارتهای گوناگون در جهت انتشار دین است را باید واجب محسوب شود.
حجت الاسلام مقدمی مجهز بودن طلاب به قلم امروزی را ضروری و انکارناپذیر دانست و ابراز داشت: بعد از طرح بحث از سوی مراجع و علما، طلاب باید آن مسائل را به زبان امروز جامعه بیان کنند؛ بنابراین به دلیل در خطر بودن دین، فراگیری مهارت های گوناگون برای ترویج دین، واجب است.
وی با اشاره به برنامه های حوزه علمیه در زمینه آموزش مهارت های گوناگون به طلاب، بیان داشت: تا کنون سه دوره آموزش نشریه نویسی به صورت کشوری در حوزه های علمیه برگزار شده است، هدف از برگزاری کلاس های آموزشی برای فراگیری نشریه طلبگی، روان و امروزی شدن قلم طلاب است.
مدیر کل فرهنگی معاونت تهذیب حوزه های علمیه کشور برنامه های درسی طلاب را اصل دانست و عنوان داشت: هدف حوزه تربیت مجتهدی است که دارای قلم روان باشد، طلاب باید مجتهد هنرمند و هنرشناس شوند، در گذشته مراجعی وجود داشتند که مسائل دینی را در قالب کتاب طنز به مردم ارائه می کردند؛ بنابراین یک طلبه باید در کنار علم آموزی، مهارت های طلبگی را فرا بگیرد./1323/ت302/س