اخبارکوتاه انتشارات آستان قدس رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام و المسلمین الهی خراسانی، مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی از انتشار 162 عنوان کتاب در 250 هزار نسخه با موضوعات مختلف از ابتدای سال جاری خبر داد و افزود: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به عنوان مرکزی علمی و پژوهشی در سال 1363 با توجه به نیازهای گسترده پژوهشی در قلمرو فرهنگ و تمدن اسلامی تأسیس شد.
وی با بیان رشد 33 درصدی چاپ کتاب در این موسسه نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزود: از ابتدای سال جاری 162 عنوان کتاب به زیور چاپ مزین و روانه بازار کتاب شده است که از این تعداد 97 عنوان چاپ اول و مابقی چاپ مجدد است.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: این کتابها در موضوعات قرآن، حدیث، تاریخ و سیره معصومین(ع)، سرگذشتنامهها، فقه و اصول، کلام و عقاید، اسلام و اجتماع، اسلام و اقتصاد، اسلام و هنر و... در قطعهای مختلف وزیری، خشتی، رحلی، پالتویی، وزیری کوتاه و رقعی چاپ شده است
.
حجت الاسلام الهی خراسانی تصریح کرد: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به عنوان مرکزی علمی و پژوهشی به منظور فعالیت خود که نشر علوم اسلامی در پرتو پژوهشهای بنیادی است، توانسته طی 29 سال فعالیت بیش از 12 میلیون و500 هزار نسخه کتاب را در موضوعات مختلف منتشرکند.
وی ادامه داد: بیش از 90 عنوان کتاب چاپ شده در این موسسه در جشنوارهها و محافل علمی و پژوهشی کشور، حائز بالغ بر 115 مقام برتر برگزیده و شایسته تقدیر شده است.
انتشار کتاب «چهل حدیث آموزش قرآن در سیره نبوی»
به همت اداره تولیدات فرهنگی آستان قدس رضوی، کتاب «چهل حدیث آموزش قرآن در سیره نبوی» منتشر شد.
نخستین جلد از مجموعه چهل حدیث آموزش قرآن مجید از سیره پیامبر اکرم(ص) به قلم توانای محسن رجبی به رشته تحریر در آمد و در شمارگان 5 هزار نسخه منتشر شد.
این کتاب در بردارنده موضوعاتی همچون، «معنای ترتیل در آموزههای نبوی»، «نوشتن قرآن و تشویق به خواندن از روی مصحف»، «قرائت پیامبر واضح و روشن»، «آسان سازی آموزش و بستن راه هر گونه سختگیری در آموزش قرآن کریم» است.
«قرآن سخن خدا»، «روش آموختن قرآن»، «نزول قرآن آیه به آیه و حرف به حرف»، «حمل قرآن در قلب»، «پرهیز از اجبار و تکلیف»، «جایگاه صوت و لحن عربی»،« قرائت قرآن زینت بخش صدای انسان» و ... از دیگر مباحثی است که در این کتاب مطرح شده است.
در بخشی از این کتاب ارزشمند میخوانیم: روش آموزش و قرائت ما باید به گونهای باشد که بتوانیم فرهنگ و آموزههای قرآن را دریابیم و سبک زندگی فردی و اجتماعی خود را بر آن اساس بنا نهیم. اما در سنت و سیره مرضیه پیامبر اکرم(ص) و صحابه بزرگ آن حضرت، آموزش قرآن عبارت است از«آموزش زبان قرآن» و موفقیتهای چشمگیر صدر اسلام در امر تعلیم و ترویج قرآن در گرو همین نکته اساسی بوده که آموزش قرآن بر پایه آموزش زبان آن قرار داشته است.
کتاب «چهل حدیث آموزش قرآن در سیره نبوی» در قطع رقعی چاپ و منتشر شده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
انتشار کتاب «حیات اقتصادی امامان شیعه(ع)»
کتاب «حیات اقتصادی امامان (ع) از صلح امام حسن (ع) تا آغاز غیبت صغری» اثر مشترک بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
این اثر نوشته نعمتالله صفریفروشانی و سیده معصومه اخلاقی است که تبیین و بررسی تحولات حیات اقتصادی امامان شیعه از صلح امام حسن(ع) تا آغاز غیبت صغری محتوای اصلی این اثر را شکل میدهد.
این اثر در پی یافتن پاسخ به این پرسش است که حیات اقتصادی ائمه معصومین(ع) که دارای حکومت نبودهاند، در ابعاد مختلف هزینهای و درآمدی چگونه بوده است؟
براساس این کتاب در آمدها و هزینههای امام بخشی مربوط به شخصیت طبیعی ایشان و بخشی دیگر به سبب دارا بودن جایگاه امامت بود. مواردی چون موقوفات، کشاورزی، تجارت، هدایا و مقرری از بیت المال را میتوان جزو درآمدهای شخصی و هزینه هایی چون مخارج خود امام، خانواده، کنیزان و غلامان و کمک به خویشاوندان را نیز جزو مخارج شخصی محسوب کرد.
این اثر در شش فصل «کلیات»، «ساختار تحقیق»، «مروری بر وضعیت سیاسی دوره امامان (ع)»، «مروری بر وضعیت اقتصادی مدینه در دوران امامان(ع)»، « حیات اقتصادی امامان(ع) در عرصه شخصیت حقیقی »و «حیات اقتصادی امامان در جایگاه امامت» تنظیم شده است و منابع درآمدی و هزینههای امامان در دو بخش جایگاه امامتی، زندگی آن بزرگوران و تحولات ناظر بر این موضوعات مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب «حیات اقتصادی امامان (ع) از صلح امام حسن (ع) تا آغاز غیبت صغری» در 2 هزار نسخه و قطع وزیری روانه بازار کتاب شده است./1308/