۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵
کد خبر: ۲۴۲۵۶۸
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی:

به دنبال تحقق پیوست‌های فرهنگی باشیم نه توجیهات فرهنگی

خبرگزاری رسا ـ دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی با انتقاد از این که راهبری و مهندسی برخی از فعالیت‌ها و برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و آموزشی منطبق بر فرهنگ نیست، تأکید کرد: باید به دنبال تحقق پیوست‌های فرهنگی باشیم نه توجیهات فرهنگی.
حجت الاسلام سيدجلال حسيني

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، در آستانه سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آیین افتتاحیه سلسله نشست‌های تخصصی «رویش فرهنگ» دوم بهمن ماه در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد.

 

این مراسم با حضور حجت‌الاسلام سید جلال حسینی، معاون دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام احمدی، مدیر فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، ناصر فخاری رییس دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی، فعالان فرهنگی شهر مشهد، مدیران بخش‌های فرهنگی آستان قدس رضوی، اساتید حوزه و دانشگاه در هتل ولایت برگزار شد.

 

ماهیت انقلاب ما فرهنگی است

حجت‌الاسلام حسینی، دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم، ماهیت انقلاب اسلامی ایران را انقلابی فرهنگی عنوان کرد و گفت: هدف اصلی و زیربنایی از انقلاب، رشد تعالیم اسلامی و انسانی است.

 

وی خطاب به همه مدیران و فعالان فرهنگی گفت: باید به بعضی از ضرورت‌ها که حول محور فرهنگ انقلاب است، توجه وی‍ژه شود.

 

حجت‌الاسلام حسینی با انتقاد از اینکه راهبری و مهندسی برخی از فعالیت‌ها و برنامه‌های حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و آموزشی منطبق بر فرهنگ نیست، بیان کرد: باید به دنبال تحقق پیوست‌های فرهنگی باشیم نه توجیهات فرهنگی.

 

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی همچنین مبنا‌مداری، قاعده‌مند بودن، روش‌مند بودن و معیار پذیری را رکن‌های اساسی مهندسی فرهنگی روش‌مند عنوان کرد.

 

 خط مشی فرهنگی منطبق بر اندیشه‌های دینی باشد

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: خط‌مشی‌های فرهنگی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که منطبق با اندیشه‌های دینی باشد.

 

حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید جلال حسینی در آیین افتتاحیه سلسله نشست‌های تخصصی «رویش فرهنگ» که با حضور مدیران دستگاه‌های فرهنگی، طلاب، نخبگان و فعالان فرهنگی شهر مشهد برگزار شد، به تبیین رکن‌های اساسی مهندسی فرهنگی روش‌مند پرداخت.

 

وی افزود: مهندسی فرهنگی در نظام مقدس اسلام از مبنایی خاص برخوردار است و نمی‌توان بدون در نظر گرفتن مبانی اندیشه‌های اسلامی، مهندسی فرهنگی داشت.

 

مهندسی فرهنگی باید بر اساس منطق و راه درست اندیشیدن تنظیم و تدوین شود، در غیر این صورت به نتایج عملی مطلوب اسلامی نخواهد رسید.

  

ضرورت آسیب زدایی فرهنگی

 

حجت‌الاسلام حسینی گفت: پس از گذشت سه دهه از ظهور انقلاب، این ضرورت احساس می شود که باید در حوزه فرهنگ آسیب زدایی صورت گیرد؛ زیرا به بعضی از ضرورت‌ها که حول محور فرهنگ انقلاب می‌باشد، توجه‌‌ای نشده است.

 

به گفته معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی جریان سازی، گفتمان سازی و نظام سازی مقدمه ایجاد تمدن اسلامی است و راه رسیدن به این هدف، شناخت درست دین است.

 

وی افزود: در مسایل فرهنگی جامع‌ترین معیار در شرایط حاضر، مقام معظم رهبری هستند و بیانات ایشان می‌تواند دستور عمل قرار گیرد.

 

یادآور می‌شود؛ سلسله نشست‌های تخصصی «رویش فرهنگ» با هدف دانش‌افزایی ناظر بر مهارت مخاطب در حوزه فرهنگ و آشناساری فعالان فرهنگی با مبانی کار فرهنگی از منظر رهبر معظم انقلاب از سوی معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی با همکاری آستان مقدس حضرت معصومه(س) و عبدالعظیم حسنی در چهار سطح و در قالب 48 جلسه برگزار می شود./1308/د102/ب5

ارسال نظرات