۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۲۴۶۱۴۲

اندیشه سیاسی امام خمینی دین را به عرصه اجتماع برگرداند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام آل هاشم با اشاره به اینکه اندیشه متعالی امام خمینی(ره) که برگرفته از آموزه ها و تعالی نورانی اسلام بود موجب احیای دین و کارآمدی آن در اداره امور جامعه و حکومت شد، گفت: اندیشه سیاسی امام دین را به عرصه اجتماع برگرداند و موجب عزت و سربلندی جامعه و ملت شد.
آل هاشم

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام آل هاشم، رییس عقیدتی سیاسی ارتش درخصوص ویژگی های انقلاب اسلامی گفت: انقلاب شکوهمند ایران در عصر حاضر یکی از تحولات عظیم قرن بیستم به شمار می رود، وقوع این انقلاب نظر بسیاری از نظریه پردازان را در کشور های دیگر به خود جلب کرد. امروز پس از گذشت 36 سال هنوز ابعاد و ویژگی های انقلاب ایران به طور کامل مشخص و دستاوردهای آن به طور کامل روشن نشده است.

وی با بیان اینکه ایام دهه فجر فرصتی برای بررسی عوامل، ابعاد و اهداف انقلاب اسلامی ایران به عنوان پدیده بزرگ قرن حاضر است، افزود: این دهه فرصت مناسبی برای تبیین، تشریح و بررسی این پدیده برای نسل های جدید است و از سوی دیگر لازم است با بازخوانی تهدیدات و آسیب های انقلاب مسیر بالندگی و تعالی این معجزه بزرگ الهی را هموار کنیم.

حجت الاسلام آل هاشم تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران در عصری به پیروزی رسید که دین در جوامع شرقی و غربی مطرود و مغفول بود و عقیده غالب بر این بود که دین نه تنها موجب تحرک و تعالی نمی شود بلکه عامل سستی است و همگان بر این باور بودند که جوامعی که دستخوش تحولات انقلاب می شود از دین فاصله گرفته و در نهایت به سکولاریسم می رسد اما نهضت مردم ایران بر پایه دین استوار شد و با رهبری یک عالم دینی حرکت کرد و به پیروزی رسید.

وی تاکید کرد: اندیشه متعالی امام خمینی (ره) که برگرفته از آموزه ها و تعالی نورانی اسلام بود موجب احیای دین و کارآمدی آن در اداره امور جامعه و حکومت شد. اندیشه سیاسی امام (ره) دین را به عرصه اجتماع برگرداند و موجب عزت و سربلندی جامعه و ملت شد. امام (ره) با نیت الهی و نگاه راهبردی رهبری نهضت اسلامی مردم ایران را به عهده گرفت و تا پیروزی نهایی انقلاب و تأسیس حکومت و تثبیت آن مقاومت و ایستادگی کردند و نام ایران را سراسر جهان پرآوازه و پرافتخار نمودند.

حجت الاسلام آل هاشم خاطرنشان کرد: حضور یکپارچه و متحد مردم در تمامی صحنه های قبل و بعد از پیروزی انقلاب و اطاعت محض از رهبر و مقتدای خودشان عامل مهم دیگری در پیروزی انقلاب و استقرار نظام اسلامی در سرزمین ایران بود. وحدت و همدلی مردم در اطاعت از امام (ره) چنان فراگیر بود که رژیم و حامیان خارجی آن را مبهوت نمود، ملت در یک ائتلاف و اتحاد راهبردی حول محور واحدی گرد آمدند و یک پیام و یک هدف را دنبال کردند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران دارای ویژگی های منحصر به فردی است، آن را از سایر انقلاب های جهان متمایز می کند. از ویژگی های دیگر انقلاب دین مداری است که از دیدگاه بسیاری از اندیشمندانی که در زمینه علل و عوامل پیروزی انقلاب نظریه پردازی کرده اند عامل مذهب از قوی ترین و اصلی ترین عوامل در پیدایش و پیروزی انقلاب است.

رییس عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: اعتقاد مردم ایران به اسلام و موازین و ارزش های آن چنان تحولی به وجود آورد که نه تنها برای تحلیلگران و ناظران خارجی بلکه برای سران و کارگزاران امنیتی رژیم طاغوت نیز غافلگیرکننده بود، به همین دلیل در تمام تجزیه و تحلیل های خود اعتقاد دینی مردم و علما مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفت در حالی که مهمترین عامل محرک در شکل گیری انقلاب مردم ایران بی اعتنایی رژیم به اسلام و زیر پا گذاشتن دستورات و تعالی اسلام بود.

وی ادامه داد: مردمی بودن انقلاب از دیگر ویژگی های انقلاب اسلامی است که این ویژگی در سایر انقلاب ها نیز کمابیش دیده می شود اما در انقلاب اسلامی ایران این ویژگی بسیار برجسته تر بود و در آن اکثریت مردم به صحنه آمدند و خواستار سرنگونی رژیم طاغوت و برقراری نظام اسلامی شدند. تمام اقشار در انقلاب اسلامی حضور و مشارکت فعال داشتند در حالی که بسیاری از تحولات اجتماعی در سایر کشورها، قشری و طبقه ای بوده است.
وی گفت: در اغلب انقلاب های دیگر عنصر اصلی مبارزه نیروهای حزبی، جناحی است و نقش مردم بیشتر در حمایت و پشتیبانی بوده است. آحاد مردم ایران به ندای مردم ایران در مقابله با نظام طاغوت برخاسته اند و با وحدت و همدلی که تا آن زمان در جهان نظیر نداشت، پیروز شدند.

وی ظلم ستیزی و بیگانگی ستیزی را از دیگر ویژگی های انقلاب برشمرد و افزود: کشور ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگر به مدت طولانی تحت سیطره و سلطه قدرت های بیگانه قرار داشت، حمایت و پشتیبانی قدرت های بزرگ از رژیم پهلوی و ثروت اقتصادی فراوان این رژیم موجب شده بود این رژیم خود را بی نیاز از مردم تصور کند و ظلم زیادی را در حق مردم روا دارد این در حالی بود که رژیم در مقابل بیگانگان بسیار منفعل و ضعیف عمل می کرد.

حجت الاسلام آل هاشم یکی از عوامل نارضایتی مردم از رژیم طاغوت را وابستگی به قدرت های غربی به ویژه آمریکا دانست و افزود: این سرسپردگی موجب تنفر مردم از رژیم طاغوت شده و زمینه انقلاب را فراهم کرد.
وی احیای دین و ارزش های معنوی، عزت، استقلال را از جمله پیامدهای انقلاب برشمرد و گفت: امام (ره) از آغاز نهضت بر موضوع نهضت و استقلال مردم ملت ایران تاکید و پافشاری داشت. سخنرانی امام (ره) در چهارم آبان 43 در موضوع کاپیتولاسیون نشان می دهد که ایشان از ابتدای نهضت انقلاب بر عظمت و عزت ملت ایران و استقلال مردم تاکید داشتند.

وی افزایش بینش و مشارکت سیاسی مردم و برگزاری چندین انتخابات را با حضور عظیم مردمی را از دیگر پیامدهای انقلاب دانست و گفت: حضور عظیم مردم با مشارکت بالا نشاندهنده افزایش بصیرت و مشارکت مردم در سرنوشت شان نسبت به قبل از انقلاب است.

حجت الاسلام آل هاشم ایجاد روحیه خودباوری ما می توانیم را از دیگر پیامدهای انقلاب برشمرد و افزود: امروز دستاوردهای علمی مختلف در عرصه هسته ای، هوافضا، نانو و سلول های بنیادین از جمله این موفقیت ها هستند و این امر خودباوری ما را شکوفا کرد.

وی ترویج فرهنگ مردم سالاری دینی را از دیگر دستاوردهای انقلاب برشمرد و گفت: این دستاوردها بیش از هر چیز مرهون رهبری حکیمانه بنیانگذار جمهوری اسلامی و در امتداد آن رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری است همچنان که به ثمر نشستن انقلاب مرهون وحدت و همدلی مردم و پیروی آنان از رهبر انقلاب اسلامی بوده است امروز هم نه تنها تداوم انقلاب نیازمند همین عوامل است بلکه به دلیل گستردگی و پیچیدگی ترفندهای دشمنان نیاز به تبعیت محض، ولایت و رهبری انقلاب وجود دارد که انشاءالله مردم قهرمان ایران در راهپیمای باشکوه 22 بهمن با حضور خود یک بار دیگر با وحدت، همدلی و اعتقاد به همان حرکت روزهای نخستین انقلاب یعنی اعتقاد به اسلام و حمایت و پشتیبانی و تبعیت محض از ولایت و رهبری انقلاب را به نمایش خواهند گذاشت و روز به روز شاهد رشد و شکوفایی انقلاب اسلامی در جهان خواهیم بود./1325/د101/ج

ارسال نظرات