انسان برای استجابت دعا نباید اصرار کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم طباطبایی، سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) شامگاه دیروز در رواق حضرت خدیجه (س) با بیان اینکه خداوند بهترین روانشناس برای وجود آدمی است چون آن را در بهترین کمال خلق کرده است، گفت: دعا یکی از آدابی است که انسان به وسیله آن میتواند کمال روحی و وجودی خود را ارتقا دهد.
وی افزود: دعاها ظرفیت روحی انسان را افزایش میدهند به همین دلیل انسان حتی در زمانی که حاجتی هم ندارد به دعا و توسل به خداوند و تشکر از ذات اقدس اله توصیه شده است.
سخنران حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به اینکه اضافه بر استجابت حاجت خداوند در دعاها به انسان پاداش میدهد، تصریح کرد: دعاهای انسان که در دنیا بنا به دلایلی برآورده نشود در آخرت انسان به جای آن از خداوند اجر و پاداش دریافت میکند که این پاداش در نامه اعمالش بسیار کارگشا است.
طباطبایی با بیان اینکه انسان نباید در استجابت دعاهایش از خداوند اصرار کند زیرا خداوند بر اساس مصلحت انسان حاجات او را برآورده میکند، ادامه داد: حضرت ادریس (ع) از انبیای الهی هستند که ایشان همواره در یکی از دعاهایشان که سفر به آسمانها بود به درگاه الهی اسرار داشتند اما چون این دعا به مصلحت ایشان نبود خداوند آن را برآورده نمیکرد.
وی افزود: روزی زمانی که حضرت ادریس (ع) از مکانی میگذشتند فرشتهای را دیدند که بالهایش را از دستداده بود و از حضرت خواستند که برای ایشان دعا کنند تا مثل روز اول شود و حضرت هم برای فرشته دعا کردند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در اثر دعای حضرت ادریس فرشته شفا یافت و در مقابل از حضرت خواست تا کاری برای ایشان انجام دهد که حضرت قبول کردند و از فرشته خواستند ایشان را به آسمانها و آسمان چهارم ببرد.
طباطبایی اظهار کرد: فرشته حضرت ادریس (ع) را با خود به آسمان چهارم برد اما حضرت ادریس (ع) در آنجا عزرائیل را ملاقات کردند که با دیدن حضرت خندید.
وی با اشاره به اینکه حضرت ادریس (ع) از فرشته مرگ دلیل خندیدنش را پرسید که عزرائیل پاسخ داد خداوند به من دستور دادند که جان شما را در آسمان چهارم بگیرم من تعجب کردم که شما در زمینی و من چگونه جان شما را در آسمان چهارم بگیرم که میبینم خود شما در اینجا به ملاقات من آمدهاید.
سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) یادآور شد: این ماجرا به ما نشان میدهد که نباید در طلب خواستهها و دعاهای خود از خداوند اصرار داشته باشیم بلکه باید از خداوند بخواهیم آنچه را به مصلحت ما بوده و برای ما مناسب است را به ما بدهد./837/پ202/ف