۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۲
کد خبر: ۲۴۷۴۳۸
امام جمعه بابل:

آمار بالای طلاق هشداری سنگین از گسست خانواده ها است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه بابل به موضوع گسست در خانواده و عوامل شکل دهنده آن اشاره کرد و گفت: آمار بالای طلاق هشداری سنگین از گسست خانواده ها است هر چه از زمان می گذرد این نگرانی ها بیشتر می شود.
حجت الاسلام حسن روحاني، امام جمعه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام مجتبی روحانی، امام جمعه بابل امروز در ساسله مباحث دین وزندگی در دانشگاه نوشیروانی بابل به موضوع گسست در خانواده و عوامل شکل دهنده آن اشاره کرد و گفت: از جمله نگرانی های جدی که با آن رو به رو هستیم مسأله خانواده و گسست خانواده ها و طلاق است که آمار بالای طلاق هشداری سنگین از گسست خانواده ها است هر چه از زمان می گذرد این نگرانی ها بیشتر می شود.

 

وی توجه به عوامل استحکام خانواده را در بررسی علل و عوامل گسست ضروری دانست و تصریح کرد: بعضی از عوامل طلاق به قبل از تشکیل خانواده و شروع زندگی در زیر یک سقف برمی گردد که از جمله مقدمات قبل از تشکیل خانواده موضوع استقلال زن و مرد در سرنوشت است.

 

مسؤول مدرسه علمیه خاتم الانبیاء بابل با بیان این که زن را نباید به مرد و مرد را نیز نباید به زن برای ازدواج تحمیل کرد، خاطرنشان کرد: اگر رضایت زن و مرد اعلام شود آن موقع است که می توان آنها را به عقد هم درآورد تا این عقد بر اساس معیارهای شرعی صحیح تلقی شود در غیر این صورت این عقد باطل است.

 

وی ادامه داد: متأسفانه در ارتباط با ازدواج برخی از موارد با تحمیل ازدواج برای دختران رو به رو هستیم و این دختران بدون رضات و عشق به همسر به خانه او قدم می گذارند.

 

حجت الاسلام روحانی به موضوع ازدواج های تحمیلی در فرهنگ عرب جاهیت اشاره کرد و گفت: به تعبیر برخی روایات فرهنگ عرب جاهلی اینگونه بود که زن از خود اختیاری نداشت بلکه اختیار او بر عهده ی پدر یا برادر و حتی بر عهده ی عموی او  بود و آنها حق داشتند اظهار نظر کنند.

 

وی افزود: حتی دختر متولد نشده را در فرهنگ جاهلیت عرب به ازدواج مردی در می آوردند و یا به مرد وعده می دادند که اگر این دختر به دنیا آید و در آینده به ازدواج او در خواهد آمد.

 

امام جمعه بابل برخی از گلایه ها و آمار تلخ در ارتباط با طلاق مربوط به ازدواج های تحمیلی دانست و اذعان کرد:  برخی از افراد به علل مختلف ازدواج را بر دختران و گاهی نیز بر پسران خود تحمیل می کنند که متأسفانه بعدها با بن بست ها و مشکلاتی رو به رو می گردند.

 

این استاد حوزه علمیه  با بیان این که در جامعه امروز ما نیز باید به مقدمات قبل از ازدواج اهمیت داده شود، افزود: توجه و اهمیت به مسائل قبل از ازدواج می تواند در رضایت فرزندان  و در سرنوشت و استحکام خانواده اثر عمیقی به جا بگذارد و به همین دلیل بر این اساس باید والدین رضایتمندی فرزندان خود را به دست آورند.

 

وی شرط رضایت پدر را در ازدواج  را بر اساس موضوع روان شناختی زن و مرد دانست و تصریح کرد: دختری که برای اولین بار می خواهد ازدواج کند رضایت پدر واجب است و این به معنای قاصربودن دختر نیست بلکه این موضوع را عقلانی و براساس شرایط اجتماعی زنان و مردان است.

 

حجت الاسلام روحانی ادامه داد: ممکن است یک دختر در موضوع ازدواج گرفتار دام هایی شود که برخی از مردان با ابراز عشق نسبت به او برای آنها می گذارند و این جملات به سرعت به باور این دختر می رسد.

 

وی با اشاره به سرمایه های وجودی زن و مرد ابراز داشت: اگر مردی طلاق بگیرد به راحتی می تواند ازدواج مجددی داشته باشد  اما این امر برای دختران به مانند مردان به راحتی میسر نیست و با این زن مانند کسی که سرمایه اش را از دست داده است برخورد خواهد شد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اسلام ناگزیر است که برای تأمین مصالح دختران در کنار رضایت خودشان، رضایت پدر را نیز ضروری بداند.

 

وی با ابرازگله از سوء استفاده برخی پدران و دختران از این حق افزود: از بعضی پدران گله مند هستم که از حق رضایت در ازدواج دختر خود سوء استفاده می کنند و به لجاجت می پردازند.

 

حجت الاسلام روحانی به استدلال فقهی رضایت پدر در ازدواج دختر اشاره و خاطرنشان کرد: در تحریرالوسیله ی امام راحل به صراحت آمده است که اگر پدری برخلاف مصلحت دختر لجاجت بورزد، حق او ساقط می شود و حاکم شرع می تواند در ارتباط با ازدواج او نظر بدهد.

 

وی ادامه داد: متأسفانه دیده می شود که برخی دختران در این زمینه انتخاب همسر خود در بین خواستگاران دچار نوعی وسواس می شوند و دائماً خواستگاران خود را به بهانه های مختلف رد می کنند و در نتیجه بعد از مدتی فرصت گذشته ازدواج را نخواهند داشت.

 

امام جمعه بابل بر لزوم دقت و توجه در موضوع ازدواج بر اساس سبک زندگی اسلامی تاکید کرد و گفت: خانواده ها به ویژه دختران و پسران بر لزوم توجه به دستورات و نگاه های دین در حوزه ازدواج دقت کنند زیرا احکام دینی اسلام بر اساس سعادت افراد در این دنیا و آخرت  تدبیر شده است./1313/پ202/ب1

ارسال نظرات