۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
کد خبر: ۲۶۲۸۵۵
آیت الله علم الهدی تبیین کرد؛

نقش امام سجاد در تداوم انقلاب کربلا

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه مشهد مقدس گفت: گریه های امام سجاد(ع) هنگام دیدن آب، شیوه ای برای نهادینه شدن و انتقال پیام کربلا بود.
آيت الله علم الهدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد شامگاه شنبه در مراسم جشن اعیاد شعبانیه که در محل مسجد و حسینیه نقویه مشهد برگزار شد، به نقش پر رنگ حضرت ابالفضل(ع) و امام سجاد(ع) در جریان انقلاب کربلا اشاره کرد و گفت: این که می بینید ولادت قمر بنی هاشم(ع) و امام سجاد(ع) در راستای ولادت امام حسین(ع) قرار گرفته است، یک تصادف نیست، بلکه واقعیتی تکوینی است که پیام آسمانی اش توجه دادن انسان ها به مسأله مهمی در جهان اسلام است.

 

وی افزود: انقلاب امام حسین(ع) دو قائمه داشت؛ یکی اجرایی ـ عملیاتی، یعنی حضرت ابالفضل(ع)، و دیگری قائمه نهادینه ساز که امام سجاد(ع) بودند.

 

امام جمعه مشهد مقدس در تبیین این سخن خود اظهار کرد: وجود قمر بنی هاشم(ع) در روز عاشورا در کنار خیمه گاه، اجازه هیچ تعرضی را به دشمن نمی داد و در مدت حضور ایشان، 120 نفر از اصحاب امام حسین(ع) توانستند بیش از 5 هزار نفر از دشمنان را به هلاکت برسانند، از همین رو اگر حضرت ابالفضل(ع) در کربلا نبود، این جنگ در چند دقیقه تمام می شد.

 

آیت الله علم الهدی در ادامه به نقش امام سجاد(ع) در تداوم نهضت حسینی اشاره کرد و گفت: قائمه دوم در انقلاب کربلا، وجود مقدس امام زین العابدین(ع) به عنوان عمود نهادینه ساز این انقلاب بود؛ ایشان انقلاب را بین مردم تازه نگه داشتند و جریان و روحیه انقلابی را به صورت روزافزون در بین مردم تجدید می کردند.

 

وی با انتقاد از عدم تحلیل شایسته برخی افراد پیرامون مسائل نهضت کربلا، خاطرنشان کرد: در مورد انقلاب سیدالشهدا(ع) گاه مواردی را بازگو و تنها به بُعد ارضای احساسات خود اکتفا می کنیم و با چند قطره اشک، قانع شده و مسائل را تحلیل نمی کنیم.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این که گفته می شود امام سجاد(ع) با دیدن آب و یا با مشاهده گوسفند در حال ذبح، به یاد کربلا اشک می ریختند، ممکن است برای ارضای احساسات ما باشد اما اصل قضیه چیز دیگری بود؛ مگر امام سجاد عطش پدر را فراموش می کردند که با دیدن آب یاد آن بیفتند؟ مگر از شهادت مظلومانه امام حسین(ع) غفلت داشتند که با دیدن گوسفند در حال ذبح اشک بریزند؟.

 

آیت الله علم الهدی در ادامه به تبیین این موضوع پرداخت و گفت: در آن زمان رسم بر این بود که در مجالسی مانند مجلس عروسی، قبل از اطعام میهمانان، ظرف آبی را برای شستن دست ها می آوردند و ابتدا به بزرگ تر مجلس می دادند تا دستان خود را بشوید؛ در مجالسی که امام سجاد(ع) حضور داشتند، حضرت با دیدن این امر گریه کرده و می فرمودند: «شما برای شستن دستان خود آب دارید در حالی که فرزند پیامبر(ص) را برای چند قطره آب شهید کردند»؛ این عمل امام سجاد(ع) مجلس را به گریه می کشاند و وقتی اهل محل نیز متوجه می شدند به گریه می افتادند و در نتیجه در نیمه شب تمام مدینه به عزا می نشست و پیام عاشورا زنده می شد.

 

وی خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) تا 40 سال پس از قیام کربلا این کار را ادامه دادند و این کار باعث نهادینه شدن انقلاب کربلا شد که خود منشأ انقلاب های دیگری بود.

 

آیت الله علم الهدی در پایان ابراز امیدواری کرد: راهبرد های عظیم انقلاب کربلا راهبرد زندگی سیاسی اجتماعی امروز واقع شود و تئوری اصالت بقای دین در برابر مسائل زندگی مادی راهبرد اصلی زندگی مردم قرار گرفته و اولویت نخست زندگی آن ها بقای اسلام و انقلاب و نظامی باشد که تضمین کننده قدرت و بقای اسلام است./820/پ202/ب5

 

ارسال نظرات