آیت الله جوادی آملی:
جامعهای که ارتقای فکری پیدا کرده از تحریم و تهدید دشمنان نمیهراسد
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی بر پرکردن خلاء فکری جامعه تأکید کرد و گفت: اگر عقل و فکر جامعه ارتقا پیدا کند از تحریم و تهدید نمیترسد چنان که نهراسیدن از دشمنان، شایسته نظام اسلامی است زیرا راه پشرفت و رسیدن به قلهها باز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، امروز در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که روزهای پنج شنبه در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار میشود، با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: دعا کلید گشایش درهای رحمت الهی است و این ماه محفوف به رحمت واسعه خداوند است از اینرو انسان موحد میتواند زمین، زمان و محیط خودش را نورانی کند.
وی ابراز داشت: انسان میتواند دیگران را نورانی کند و بقیه نیز در کنار سفره وی باشند زیرا خداوند دست بگیر را دوست ندارد و اگر حاتم طایی بودن و سیر کردن شکم مردم پسندیده است اما بالاتر از آن پر کردن خلاء فکری جامعه است.
این مفسر برجسته قرآن کریم افزود: اگر عقل و فکر جامعه ارتقا پیدا کند از تحریم و تهدید نمیترسد چنان که نهراسیدن از دشمنان، شایسته نظام اسلامی است زیرا راه پشرفت و رسیدن به قلهها باز است.
وی تصریح کرد: کلید مخازن عالم در دست خداوند است و اگر جامعه بیراهه نرود، تولید داشته باشد، به بیگانه متکی نباشد و سعی کند از کفار و بیگانگان بینیاز باشد، کلید برخی از مخازنش را به آنها خواهد داد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به نورانیت مساجد و اماکن مذهبی خاطرنشان کرد: نورانیت مسجد و مکانهای مذهبی ذاتی نیست بلکه نورانیت مکان به متمکن و عبادت انسانهایی است که زمان و مکان خودشان را نورانی میکنند.
وی یادآور شد: در اسلام توصیه شده است که همانند یهودیت و مسیحیت، خانهها را از عبادت و ذکر الهی خالی نگذارید و نوافل را در خانه و فرائض را در مساجد اقامه کنید زیرا اگر در مسجدی، نماز اقامه نشود آن مکان قداست و برکت ندارد و خانهای که در آن خداوند یاد نشود قبرستان است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به آیه «الله نور السموات والارض» تأکید کرد: نور الهی خصوصیاتی دارد و همان گونه که پیامبر اکرم(ص) فرمودند؛ اگر در خانهای قرآن تلاوت نشود و محل تلاوت، ذکر و نور الهی نباشد؛ آنجا مقبره خانوادگی است.
وی تلاوت قرآن را از راههای تعالی درجات بهشتی برای انسان خواند و گفت: در قیامت فرشتگان به افراد میگویند «یک درجه بالا بیا و بخوان» یعنی انسان نخست باید کلام وحی را بفهمد و شرایط قرائت را پیدا کند و بعد قرآن را تلاوت کند.
این مفسر برجسته قرآن کریم افزود: البته اگر فردی بخواهد در درجات بهشت، ترقی کند باید نخست بالا نگری داشته باشد و توان بالا آمدن را در دنیا کسب کند زیرا در قیامت توان ارتقا و کسب درجه نیست و زمان پاداش گرفتن است.
حضرت آیت الله جوادی آملی در پایان میدان کسب فضائل را گسترده خواند و گفت: میدان مسابقه برای امور خیر باز است و هیچ تزاحمی نیست و کسی که صفات نیک و شرح صدر دارد فضای زندگی و عصر خودش را نورانی میکند اما در میدان رذایل تزاحم وجود دارد چنان که جهنم نیز مکانی تنگ و محدود است./908/پ202/ج
ارسال نظرات