بررسی عوامل و موانع سیر انسان به سوی کمال
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی، رییس بنیاد فارِس المومنین، ظهر شنبه سیام خردادماه و در جمع نمازگزاران مسجد امیر(ع) امیرآباد تهران، گفت: انسان در بدو تولد فاقد کمال است، هرچند که کمالجویی بهطور فطری در وجود او نهادینه شده است.
وی با اشاره به سایر موجودات و ارتباطات آنان با کمال الهی، افزود: دستهای از موجودات از بدو خلقت دارای کمال هستند، این موجودات را ملائکه تشکیل میدهند، اما نمیتوانند از مرحله کمالی که خداوند برای آنان در نظر گرفته بالاتر بروند، گروه و دسته دیگر در مواجهه با کمال الهی را حیوانات و نباتات تشکیل میدهند، این گروه بهطور قهری و جبری از همان ابتدا فاقد کمال هستند اما بهسوی کمال حرکت میکنند.
حجت الاسلام علوی تهرانی، با شاره به رابطه انسان و کمال، تصریح کرد: انسان فطرتا بهدنبال کمال است و در مسیر کمال نیاز به سیر و سلوک دارد، اما نکته مهم این است که تنها معدود افرادی در این دنیا بهسوی کمال و لقاء الله گام بر میدارند.
استاد حوزه علمیه با ارائه یک سیر مادی در مسیر کمال، ادامه داد: اگر مسیر کمال را یک موضوع مادی در نظر بگیریم باید 8 عامل اصلی را داشته باشیم تا بتوانیم از نقطه ابتدا که مقصد است تا به انتها که همان نتیجه است برسیم.
وی با برشمردن 8 عامل اصلی در مسیر سیر مادی، افزود: « مبداء حرکت » « موضوع حرکت » « بستر حرکت »، « مرکب و یا وسیله حرکت » « زاد و توشه حرکت » « راهنمای مسیر » « مقصد حرکت » و « نتیجه سفر » از لازمههای سیر مادی است.
رییس بنیاد فارِس المومنین با تبیین لوازم ضروری سیر معنوی، تاکید کرد: در این سیر معنوی، موضوع حرکت خود انسان است، بستر حرکت همان خودشناسی است، وسیله حرکت عشق بهسوی خداوند است، زاد و توشه این مسیر تقوا و عوامل رشد است، مقصد حرکت معنوی به سوی کمال لقاء الله است و نتیجه نیز در این مسیر کمال است.
حجت الاسلام علوی تهرانی در پایان با برشمردن سه مانع در مسیر سیر کمال الهی، خاطرنشان کرد: شیطان، نفس و دنیا از عواملی است که در مقابل انسان در مسیر قرار میگیرد، در این ماه باید به موضوع دنیا و شناخت آن در راه مانع شدن برای رسیدن به کمال تفکر کنیم و آسیبهای آن را بشناسیم./856/پ202/ص