۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
کد خبر: ۲۷۰۱۰۸

مراسم شب وفات حضرت خدیجه در حرم رضوی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همزمان با شب دهم ماه مبارک رمضان مراسم وفات حضرت خدیجه(س) در بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع) برگزار شد.
 رحلت حضرت خديجه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همزمان با شب وفات حضرت خدیجه(س) و در نهمین شب از ماه مبارک رمضان، مراسم عزاداری این بانوی بزرگ اسلام با حضور زائران و مجاوران در حرم امام رضا(ع) برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، در این مراسم حجت الاسلام جعفر اسلامی فر مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد به تبیین ویژگی‌ها و فضائل این بانوی بزرگ اسلام پرداخت.

 

وی اظهار کرد: از شخصیت هایی که صدر اسلام در برابر خداوند سر تعظیم فرود آورد و به عظمت و بزرگی رسید، حضرت خدیجه(س) بود.

 

حجت‌الاسلام اسلامی فر افزود: زمانی که مکه را کفر، لذت جویی و شهوت‌رانی و غارت گری فرا گرفته بود ایشان با پیروی از آیین حضرت ابراهیم(ع)، زندگی پاک و به دور از هرگونه آلودگی داشتند و آن‌چنان حق پذیر و به دنبال حق بودند که در بین آن همه شخصیت، حضرت محمد(ص) را پیدا کردند.

 

حجت الاسلام اسلامی فر خاطرنشان کرد: در حقیقت اگر چشم و گوش انسان باز باشد می تواند حق را پیدا کند زیرا این‌گونه نیست که خداوند حق را پنهان کرده باشد بلکه حق آشکار است.

 

مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد بیان کرد: حضرت خدیجه(س) 15 سال قبل از بعثت حق را در وجود پیامبر(ص) دیدند و به آن ایمان آوردند و در دفاع از آن نیز  ایستادگی کردند؛ ایشان دومین فرد و نخستین بانویی هستند که به اسلام گرویدند و در راه دفاع از آن نیز مال، جان و آبروی خودشان هزینه کردند.

 

وی افزود: حضرت پس از ازدواج ایشان با حضرت محمد(ص)، مردم مکه به مدت 20 سال به دلیل آنچه که آن ها رعایت نکردن شأن و اصالت خانوادگی عنوان می کردند با حضرت خدیجه(س) قطع رابطه کرده و ایشان را به دلیل ازدواج با یک یتیم و فقیر سرزنش می کرند و این روند تنهایی حضرت به گونه ای بود که با به صدا در آمدن در منزل، حضرت خدیجه(س) می فرمودند کیست کوبنده دری که جز محمد(ص) آن را نمی کوبد.

 

استقامت در راه حق

حجت الاسلام جعفر اسلامی فر خاطرنشان کرد: از بخشی از زندگی حضرت خدیجه(س) این نتیجه دریافت می شود که انسان باید در مسیر دین، دین داری و حق استقامت کرده و زخم زبان ها، طعنه ها، فشارها و خانه نشینی ها را تحمل کند.

 

وی با تأکید بر این‌که حضرت خدیجه(س) مظهر عفاف و پاکی بودند، گفت: ایشان یکی از مصادیق زن مومنه و مسلمان و الگوی حجاب برتر به ویژه قبل از بعثت و در میان کفار و زنان آلوده هستند که باید الگوی زندگی ما قرار بگیرند.

 

مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد ابراز کرد: صدر اسلام و در بین بت پرستان زنانی که دارای شأن و اصالت خانوادگی بودند خود را می پوشاندند اما کنیزانی که برای خرید و فروش مهیا شده و همچون کالا به آن ها نگریسته می‌شد با پوشش کم و با آرایش تردد می کرند.

 

حجت الاسلام جعفر اسلامی فر تصریح کرد: در سال های نخست حضور پیامبر(ص) در مدینه، عده ای از جوانان در شهر اضطراب ایجاد و برای زنان مزاحمت ایجاد می کردند که مورد عتاب پیامبر(ص) قرار گرفته و حضرت آن ها را به تبعید تهدید کردند؛ این افراد در پاسخ به پیامبر(ص) اظهار کردند ما گمان می کردیم این زنانی که با آرایش و بدون پوشش در شهر رفت و آمد دارند از کنیزهایی که برای خرید و فروش در نظر گرفته شده اند هستند زیرا زنان با اصالت خود را می پوشانند.

 

برخی تنها علم و دستاوردهای غرب را بزرگ می‌پندارند

وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: برخی از انسان ها در برابر علم و دستاوردهای غربی ها و عظمت ظاهری آن ها خود را حقیر و کوچک احساس می کنند اما همین افراد در برابر خالق خودشان سر تعظیم فرود نمی آورند.

 

حجت الاسلام اسلامی فر تصریح کرد: آن ها مات و مبهوت علوم غربی می شوند، به وسیله علمی که به اسرار وجود انسان پی می برند و مدارج علمی را طی می کنند، خود را عاقل می پندارند و به عظمت این عالم پی می‌برند اما در برابر خالق همین عالم پر رمز و راز و دستورات پیامبرش گردن کشی کرده و حاضر نیستند از او اطاعت کنند.

 

وی با بیان این‌که قرآن کریم از این انسان ها به عنوان بدترین جانداران یاد می کند، اظهار کرد: خداوند در قرآن فرموده است بدترین جاندار آن جانداری است که لال و کر است و تعقل و تفکر نمی کند؛ تفکر و تعقل تنها در حیطه انسان است اما خداوند به جای استفاده از واژه بدترین انسان از واژه بدترین جان‌دار استفاده کرده است.

 

مدیر مدرسه علمیه فاضلیه مشهد تصریح کرد: این آیات بیانگر این است که انسان هایی که آیات خدا را نبینند و به صدای حق انبیا گوش فرا ندهند و از نعمت تعقل، تفکر و بینشی که خدا به آن ها عطا کرده است استفاده نکنند از جاندارانی که فاقد قدرت تعقل هستند و توقعی از آن ها نیست، پست‌تر هستند.

 

وی افزود: خداوند در بخش دیگری از کلامش از این افراد با تعبیری مشابه حیوان یاد کرده و خطاب می‌کند که این افراد را به حال خود رها کنید و بگذارید در این عالم بچرند؛ در واقع تمام زندگی این افراد را لذت جویی، هوس‌رانی و خوردن و آشامیدن پر کرده و آن ها چشم و گوش هایشان را بر روی مظاهر قدرت الهی و آیات حق بسته اند.

 

حجت الاسلام اسلامی فر ابراز کرد: بت پرستان صدر اسلام که خود را اصیل می پنداشتند زنان خود را می پوشاندند اما امروز با وجود این همه مظاهر دینی از نظر تفکر، تعقل و فرهنگ رو به عقب حرکت می کنیم و برداشتن چادر و حجاب را فرهنگ می دانیم در حالی‌که این موضوع در جامعه فساد و اضطراب ایجاد می کند./1308/پ201/ب4

ارسال نظرات