سلامت روانی افراد به ایمان و اعتقادات آنها بستگی دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین نیکنام استاد دانشگاه شامگاه پنجشنبه در جلسه سخنرانی تحت عنوان خانواده آسمان «اهل بیت(ع)» که در حسینیه اثنی عشری شهرری برگزار شد، گفت: یکی از ادیانی که به بحث سلامت انسان بسیار تاکید دارد اسلام است.
وی افزود: اسلام مسلمانان را به بهداشت فردی و اجتماعی دعوت کرده که در قرآن نیز آیات متعددی در رابطه با آن وجود دارد.
استاد دانشگاه با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) عنوان کرد: پیامبر(ص) میفرمایند: دو نعمت سلامت و امنیت برای انسان قدرناشناخته و از نظر دور افتاده است زمانی که آنها را از دست میدهد قدر آن را میفهمد هر نعمتی به همراه سلامتی برای انسان لذتبخش است.
نیکنام در اشاره به چیستی سلامتی اظهار داشت: شاید در نگاه اول سلامتی صرفا به جسم اطلاق شود اما همه میدانند روح و روان بعد دیگر وجود انسان است و سلامتی فقط در جسم انسان خلاصه نمیشود بلکه بسیاری از بیماریهای جسمی در اصل ریشه روانی دارند.
وی افزود: روح و جسم انسان در هم آمیخته و تفکیکناپذیر هستند و بیماری این دو در یکدیگر تاثیرگذار هستند.
استاد دانشگاه با اشاره سلامت اجتماعی افراد گفت: وقتی فردی سالم در اجتماعی ناسالم رشد کند سلامت اجتماعی او از بین میرود و این بعد اجتماعی سلامت انسان است که بر عهده یک نفر نبوده و کل جامعه در قبال آن مسؤول هستند.
نیکنام بیان داشت: امروز کشورهای شمالی مانند نروژ در صدر بهداشت فردی و اجتماعی قرار دارد اما به گفته خود آنها وجود خلأ معنوی سلامت روانی افراد جامعه را به خطر قرار داده است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری معنویت در سلامت روانی انسان ابراز کرد: معنویت در سلامت روانی انسان بسیار تاثیرگذار است که این مساله به اعتقادات فرد بستگی دارد سلامت روانی شخصی که به خدا ایمان و اعتقاد دارد با شخصی که خدا را نمیشناسد متفاوت است.
استاد دانشگاه عنوان کرد: در ابتدای سوره بقره آمده کسانی میتوانند از قرآن بهره گیرند که با تقوا باشند و نخستین ویژگی افراد متقی ایمان به غیب است کسی که به خدا ایمان قلبی نداشته باشد هر چه قرآن بخواند معنی آن را درک نخواهند کرد.
نیکنام افزود: نگرش انسان مومن و متقی نسبت به جهان متفاوت است ایمان به غیب در راس ویژگیهای انسان باتقوا است که برای ایمان به غیب انسان باید خدا را بشناسد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از ویژگیهای دیگر انسان متقی اقامه نماز، انفاق و ایمان به آخرت است./807/پ202/ب4